SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Çalık'tan Arpa Tahsisi Açıklaması

0
Güncellendi - 2022-01-12 04:58:38
AKP'li Çalık'tan Arpa Tahsisi Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

TAHSİSİN DAĞITIMINDA YOLSUZLUK İDDİALARI.. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Hayvan üreticilerimizin yem ihtiyacıyla ilgili sorunları masaya yatırdık. Üreticilerimizin öncelikle yemle ilgili sorunlarının aşılması için arpa teminindeki engelleri ortadan kaldırmak için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir görüşme yaptık. Malatya’daki üreticilerimizin kasım ayı itibariyle hayvan başına 34 kilo olan arpayı, ocak ayı itibariyle artırarak hayvan başına 80 kiloya kadar arpanın verilmesini talep ettik. Şubat ayı itibariyle arpalar, üreticilerimizin eline ulaşacak” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Budak ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Ajans Amirliği’ni ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nin Yeşilyurt Bostanbaşı Şubesi’ni ziyaret etti.

Çalık ilk olarak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Ajans Amirliği’ni ziyaret etti. Hizmet binasını gezen ve çalışanlarla bir araya gelen Çalık, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Ajans Amirliği’nin hem yeni bir hizmet binasına kavuşması hem de merkezde birkaç noktada vatandaşların uygun fiyata gıda ürünlerinin satışının yapılması için bir takım incelemelerde bulunduklarını ifade etti.

Çalık ise Malatya Ticaret Borsası’nda (MTB) üreticilerle bir araya gelerek, istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Geçen aylarda Kırmızı Et Üreticileri ve Süt Üreticileri Birliği ile Malatya Canlı Hayvan Pazarı Derneği başkanlarıyla bir araya geldiklerini anımsatan Çalık, “Hayvan üreticilerimizin yem ihtiyacıyla ilgili sorunları masaya yatırdık. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürümüz Ahmet Güldal’a yapılan istişare sonrası üreticilerimizin isteklerini ilettik. Üreticilerimizin öncelikle yemle ilgili sorunlarının aşılması için arpa teminindeki engelleri ortadan kaldırmak için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir görüşme yaptık. Sayın Bakanımız, genel müdürümüze talimat verdi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüzde, Malatya’da ki üreticilerimizin kasım ayı itibariyle hayvan başına 34 kilogram olan arpayı, Ocak ayı itibariyle artırarak hayvan başına 80 kilograma kadar arpanın verilmesini talep ettik. Şubat ayı itibariyle arpalar, üreticilerimizin eline ulaşacak. Şuan piyasada arpanın kilogram fiyatı 4 TL iken Toprak Mahsulleri Ofisi’nde ise neredeyse yarı fiyatındadır.” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir market açmasını istediklerini de belirterek, şunları söyledi:

“O market, idari binanın hemen yan tarafında hizmet veriyor. Üreticilerimiz buraya arpa taleplerini iletiyorlar. Buranın fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi için bakanımız ve genel müdürümüze durumu ilettik. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Ajans Amirliği için yeni bir idari bina, personel sayısının artırılması ve vatandaşlarımıza ucuz ürün sunmak için daha merkezi bir yerde market kurulmasını talep ettik. Kernek’te Üçgen Park’ın olduğu bölgede Toprak Mahsulleri Ofisi’nin satış ofisi açılacak. Bu noktada hem üreticimize hem de tüketicimize hizmet sunmuş olacağız. Bunun yanında TMO deposunun büyütülmesi içinde bakanlığımıza talebimizi ilettik.”

Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nin Yeşilyurt Bostanbaşı Şubesi’ni ziyaret ederek, hem fiyatları yerinde inceledi hem de alış veriş yaptı.

Vatandaşlarla sohbet eden ve fiyatlar hakkındaki düşüncelerini alan Çalık, “Fiyatlar inanılmaz farklı. Çevreyolunun altına da açılacak. Şuan 3 market var, dördüncüyü açacağız. Yer bulup, açıyoruz. Farklı bölgelerde bu marketlerimiz vatandaşlarımıza hizmet verecek. Alım gücünü artırmak adına memurumuza, işçimize destek veriyoruz ama birde marketlerdeki fiyatları kontrol etmemiz lazım. Bu noktada da Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki fiyatları kontrol etmek istedim” dedi. Vatandaşlar, fiyatlardan çok memnun kaldıklarını, o nedenle de alış veriş için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini tercih ettiklerini söylediler.

YOLSUZLUK İDDİASI..

Bu arada, Malatya'ya arpa tahsisinin üreticilere dağıtımıyla ilgili olarak yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, yem olarak kullanılabilecek arpa için birçok üreticinin adına yapılan tahsisten, hak sahiplerinin haberi olmadı.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin odağında olduğu iddiaya göre, adlarına tahsis edilmiş olan bazı besiciler, ucuz fiyatlı arpaların başkalarına verilip piyasada satıldığı yolunda bilgi edinince harekete geçtiler. Ancak, TMO üst yönetimine de iletilen olay Adliye aşamasına varacakken, birileri devreye girerek, yapılan yanlış işlemin iptalini ve tahsis yapılan arpanın hak sahiplerine dağıtımını sağladı, adli işlem başlatılmasına ve skandalın patlamasına engel oldu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Süleyman Özerol (2 yıl önce)
    Dünya arpa üretiminde sanayi ülkelerini yoğun olduğu Avrupa Birliği ülkeleri % 35 oranıyla birinci sırada. Rusya ve Kanada’dan sonra Avustralya, Ukrayna var. Türkiye beşinci sırada bulunuyor. Avrupa’da sanayi ülkesi olan Almanya ve Fransa bile arpa üretiminde ülkemizden önde… Acaba Türkiye, hangi ülkeden arpa alarak çiftçinin gereksinimini karşılayacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Hakikaten ben burdan sayın vekilime teşekkür ediyorum.hakikaten arpa miktarı yükselir se hakikaten güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    belediye başkanıda otobüslerede zam vermiş hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Ya şaka gibisin vekil hanim.el birliğiyle tarımı bitirdiniz,çiftçi sizlere ömür,bankalar ve tarım krediler icralara başladı.ve sıkılmadan destekten sundan bundan bahsediyorsunuz,yazıklar olsun hepinize...
    0
    0
    Yanıtla