SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4.3 Büyüklüğündeki Deprem Panik Yarattı

4.3 Büyüklüğündeki Deprem Panik Yarattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem yaşanırken, şehir merkezinde deprem şiddetli bir şekilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin merkez üssünü üssünü Yeşilyurt ilçesinin Seyituşağı Mahallesi (köyü) olduğunu duyurdu

AFAD Deprem Dairesi’nden verilen bilgiye göre; saat 09.28 sularında merkez üssü Yeşilyurt olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem şehir merkezinde şiddetli bir şekilde hissedildi.

Depremin merkez üssünü Yeşilyurt ilçesinin Seyituşağı köyü olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.

Bu arada depremin ardından vatandaşlar ve okullardaki öğrenciler açık alanlara çıktı. Panikleyen öğrencileri öğretmenler sakinleştirmeye çalıştı.

Kentte kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası okullar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Çok sayıda velinin okullara akın ettiği olayda bazı veliler okul idarelerinden alınan izinle çocuklarını kaldıkları ev veya konteynere götürürken, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, öğrencilerin güvenli alanlara alındığını belirterek herhangi bir tatil durumunun söz konusu olmadığını kaydetti.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkese "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "Şu ana kadar valiliğimize ulaşan bir olumsuzluk söz konusu değil. Ekiplerimiz sahadaki arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor." diye konuştu.

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 ay önce)
    Bir Malatyalı olarak şehrimize sahip çıktık ama bakıyorum ev az hasarlı hasarsız olanların çoğu içinde dayısı olan herkes konteynıra yerleştirilmiş gece yastığa kafalarını rahat koyuyorlar evlerimiz azda olsa 3 ağır deprem ve üst üstte sürekli şiddetli artçı depremler yaşadı evim çok katlı içinde çok panik bir şekilde oturuyoruz suriyeliler bizden daha mutlu güvenilir konteynır da elektrik su bedava gıda market fişi herşey kapısında 3 milyon arabası olan konteynır da haksızlık bu bizide görün lütfen Malatya toprağımız doğup büyüdüğümüz yer bırakıp gitmek istemedik annem babam yaşlı 2 evlat acısı yaşamış insanlar annem kanser tedavisi gördü babam astım kalp yüksek tansiyon hastası sürekli yürekleri ağızlarında artık dayanamıyoruz sesimizi duysunlar artık...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nedim (7 ay önce)
    Bu haberler Valilik ve ilgili bakanlık temsilcileri tarafından izlenimiyor ve dikkate alınmıyorsa yorum yapmanın da yararı yok! Şayet takip ediliyor ve değerlendiriliyor ise neden kamuoyu bilgilendirilimiyor. Habere konu olan durum; öğrencilerin hatta öğretmenlerin yaşadığı korku ve endişe. Öğrenci, öğretmen ve velilere destek olmak amacıyla;1- Tekli eğitim yapan İlk ve orta okullardaki eğitim yarım gün olmalı ve çocuklar 12:30 gibi evlerine gönderilmeli. Okulda geçen süre azaltılmalıdır. 2-Öğretmenlerin müfredatı tamamlaması şart koşulmamalı bu hususta esneklik sağlanmalı. Ayrıca; MEB bir taraftan İlk okullarda test sınavlarını yasaklarken(bence doğru bir karar) diğer taraftan okullarda derslerde işlenen yardımcı kitaplar baştan sona kadar test şeklinde hazırlanmış. Dileriz Valilik ve MEB konu ile ilgilenir. Vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (7 ay önce)
    Bu son deprem için 4.3 diyen kurumlar bu milleti saf mı sanıyor, bu kurumlar 4.3 derken yabancı ülkeler 5.1 5.6 arasında şiddetini söylüyor derinlik 4, bizimkiler 6.2 diyor unutmasınlar dijital çağda yaşıyoruz artık doğruları yazın, amaç tekrar hasar kontrolleri yapılmasın masraf olmasın giden gider kalan sağlar bizimdir değil mi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (7 ay önce)
    Sayın yetkililere sesleniyorum, Biz Malatya'lıların hayatları, evleri, sağlıkları, psikolojileri velhasıl her şeyimiz altüst oldu, dolayısıyla yardım edecek değil neredeyse hepimiz yardıma muhtaç hale geldik. Hal böyleyken ilimizde resmi makamlarca ikamet ettirilen ve bizimle aynı şartlara maruz kalan ama tamamına yakını konteyner, devlet yardımı gibi imkanlardan faydalanan Suriyeli misafirlerimizin kendileri için de daha güvenli olacak illerimizden birine hatta kendi memleketlerinde ki medyanın gösterdiği devletimizin yaptığı konutlara geçişi sağlansın. Yeterince diğer illerden gelen kardeşlerimiz var zaten. Acı ama gerçek ki şu an bildiğim 4 göbekten bir Malatyalı olarak Malatya da azınlık durumuna düştük.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • görgü (7 ay önce)
    Bir yanda depremler , psikolojik etkileri diğer yandan asbest, fizyolojik etkileri. Malatya'da kaldık ama çok zor geçiyor hepimiz için. Evet depremle yaşamaya alışmamız lazım ama Malatya'da deprem fırtınası bitmedi. Binalar depreme ne kadar dayanıklı belli değil. Hasarsız bina yok. Burada yaşayan herkese konteyner verilmeli. Az hasarlı ya da hasarsız olan isteyen herkese gerekirse ücret karşılında bu sağlanmalı. Sağlam binalar yapılıncaya kadar isteyen herkese konteyner verilmeli. Az hasarlı ya da hasarsız bina sahiplerinin bir kısmının konteynerde olduğu ifade ediliyor. Sorulduğunda eskiden almışlardır deniliyor. Ben vatandaş olarak bedava istemiyorum ücret karşılığında çoluğum çocuğum güvenle uyusun diye talep ediyorum. Malatya bölgede çok hassas bir konumda bunu uzmanlar dile getiriyor. Yetkililer bunu dikkate almalı.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Erhan (7 ay önce)
    Cuma geceki deprem de 4.3 du. Bu sabahki deprem diğerinden daha sertti. Herhalim kandillinin deprem olceri bozuk. Kafalarına göre şiddet bildiriyorlar. Bu sabahki en az 5 siddetinde idi. Ayarimiz zaten bozuk kandillide bizim ayarlarimiz ile oynuyor. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin yahu. Geçmiş olsun MALATYAM.... Rabbim beterini vermesin inşallah....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Çocuklarda unutulmaz travmaya neden oluyor bu depremler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (7 ay önce)
    Rabbim arz a sakinlik versin. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (7 ay önce)
    Deprem nasıl dursun abi sürekli füzeler atılıyor etrafımızdaki bütün topraklarda savaş var yer nasıl dursun
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Vay maşallah o nasıl alaka kurmaktır öyle.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Malatya da herkese konteyner verilmeli 6 şubattan itibaren en çok büyük artçılar depremler Malatya da oldu ve oluyor.az hasarlı evlerimizde oturmaktan korkuyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Bu şekilde eğitim öğretim nasıl olacak bilmiyorum. Anneler evde yalnız ya da işte çocuklar okulda, babalar çalışıyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Çocuklar çok korkmuş ki biz büyükler korktuk. Rabbim bu günahsız çocukların yüzü suyu hürmetine merhamet etsin inşallah...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (7 ay önce)
    Bu şartlarda ve psikolojide bir öğrenci nasıl ders yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serkan (7 ay önce)
    depremle ilgilenen biri olarak malatya şehrinin betonarme yapılaşmadan vazgeçip en fazla 2 kat şeklinde çelik konsüriksiyona geçmesi lazım ..bu depremler malatya ve çevre illerin artık depremle yaşamayı ögrenmesi gerçegini karşımıza çıkarıyor....
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Deprem (7 ay önce)
    Malatyada durum belirsizliğini koruyor... 7 üzeri bir deprem beklenildiğini söylemişti bazı bilim insanları... Ancak sorun olmaz sanırım... çünkü çok çürük binalar temizlendi... geriye kalanlarda yıkılmaz ama orta veya ağır hasar alabilir... Can kaybı pek yaşanmaz inşaallah..
    %44
    %56
    Yanıtla
  • hakkı (7 ay önce)
    Okullarda öğrencileri çıkardık. İlçe milli eğitim müdür mesaj gönderdi, öğrencileri içeri alın diye. Kendi çocukları yok herhalde.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Elanur (7 ay önce)
    Gördüğüm fotoğraf karesi yeni yapım bir okulun fotoğrafı ve öğretmen gayet sakin bir şekilde olayı kontrol ediyor tebrik ediyorjm hocamizi. İnönü üniversitesi 80 yapım binalarda ve bütün dersliklerin dolu olduğu ortamda o kadar yetiskin öğrenciyi nasıl tahliye edecek? Bunun çalışması yapıldımı? Yüz yüze eğitim evet ama nerede koordinasyon, nerede alt yapı, nerede ileri görüşlülük, nerede ilim, nerede bilim, bunları söylerken ben utanıyorum. Allah ıslah etsin. Uzmanları dinlemeyip yüzyuze eğitime geçtiniz inşallah elinize yüzünüze bulaşmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilge (7 ay önce)
    Bıktık la ne yerde sakinlik var ne gökte sokakta mı yaşayak………
    %38
    %62
    Yanıtla
  • malatyam buruk (7 ay önce)
    ah be malatyam 4.3 lük degildi en az 4.8 5 arası bence çok fena zıplattı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Abidin 44 (7 ay önce)
    Durmak yok yola devam
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Delinin1i (7 ay önce)
    Bu nasıl bi 4.2 inderesi tokide deli olduk biz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • O kadar da değil...
    %10
    %90
    Yanıtla