SON DAKİKA
SON DEPREMLER

448 Bin Dekar Alan Sulandı, 269 Milyon TL Katkı Sağlandı

0
Güncellendi - 2019-10-31 06:37:08
448 Bin Dekar Alan Sulandı, 269 Milyon TL Katkı Sağlandı
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunuyor.

DSİ'den yapılan açıklamada, "Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.

Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır. "dendi.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın da ‘Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğini belirtti.

Bu kapsamda Malatya’da 15 Mayıs 2019 tarihinde başlayan sulama sezonun 1 Ekim 2019 tarihinde tamamlandığını belirten Genel Müdür Aydın, "2019 yılı sulama sezonunda Malatya ilimiz ve ilçelerimizde toplam 448.829 dekar tarım arazisi sulanmıştır. Malatya il ve ilçelerimizde 2019 yılında toplam 448.829 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 269 milyon TL (269.297.400) katkı sağlanmıştır" diye konuştu.

Aydın,’ Son olarak sulama sezonunda emeği geçenlere teşekkür edip, "DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. ’dedi.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Boztepe Barajı ve sulama

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sn DSI genel müdürü Yoncalı barajı ne zaman tamamlanacak? 40-50 Yıldır bitmesi bekleniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • BATTAL (4 yıl önce)
    SAYIN MÜDÜR 1 EKİMDE SUYUN KAPATILDIĞINI SÖYLÜYORSUNUZ EKİM AYINDA BUĞDAY VE ARPA EKİM SEZON DÖNEMİ BU ÇİFTÇİ SULAMAYI NE ZAMAN YAPACAK. BU NASIL BİR YÖNETİM NASIL BİR ZİHNİYET YAĞMURUN YAĞMASINI MI BEKLEYECEYİZ . BASINA ÇIKIP ŞOV YAPACAĞINIZA ÇİFTÇİYE YARDIMCI OLUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    448.829 dekar alan ortalama 80 tlden su ücreti alınsa 448.829×80=35.906.320 tl para eder.
    0
    0
    Yanıtla