SON DAKİKA
SON DEPREMLER

45 Kilometrelik İçme Suyu İsale Hattı Yenilenecek

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile DSİ arasında ana içme suyu isale hattının yenilenmesi için anlaşma sağlandı.

45 Kilometrelik İçme Suyu İsale Hattı Yenilenecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile DSİ arasında ana içme suyu isale hattının yenilenmesi için anlaşma sağlandı.
 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık yarım asırlık bir hat olan içme suyu ana isale hattının artık yüksek basınca ve ihtiyaca cevap veremeyecek kadar sıkıntılı bir hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın girişimleri sonucunda Malatya'da yaklaşık 650 bin kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Gündüzbey Kaptaj Tesisi'nden şehir merkezine kadar olan 45 kilometrelik içme suyu ana isale hattının yenilenmesiyle birlikte biri 20 bin metreküplük, diğeri 5 bin metreküplük olmak üzere 2 yeni içme suyu deposu da yapılacak. Mevcut 5 içme suyu deposu da baştan sona rehabilite edilerek daha güvenli ve sağlıklı bir hale getirilecek. Ayrıca, ana isale hattı ile içme suyu depoları arasındaki hatlar da baştan sona yenilenecek. Proje tutarı toplam 500 milyon lira olan içme suyu ana isale hattı ve su depoları ile ilgili proje çalışmaları Devlet Su İşleri ile birlikte yapıldı. Büyükşehir Belediyemizin teklifi doğrultusunda, çalışmalar DSİ tarafından yapılacak. Ana isale hattı ve içme suyu depolarının yapımı ile ilgili projenin ilk etabı olan 235 milyon liralık kısmı DSİ'nin yatırım programında yayınlandı ve 2022 yılı ödeneği olarak da 25 milyon lira çıkarıldı. Bu yıl içerisinde çalışmalara başlanacak."

Proje ile ana isale hattında meydana gelen yüzde 20 civarındaki kayıp ve kaçakların önlenmiş olacağı belirtildi.


AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Okudum (2 yıl önce)
    Toplam maliyeti 500 milyon lira Programda yayınlanan 250 milyon lira Bu yıl için verilen para 25 milyon lira Şuan ki sonuca göre 20 yıla yakın sürede bitecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilim (2 yıl önce)
    Yerinde bir çalışma. Ancak kaynaktan itibaren asbestli borular mutlaka sökülsün. Kesinlikle sökülmeli ve yeni nesil borular kullanılmalı. Ayrıca MASKİ klorlamayı bırakıp ozonlamaya geçmeli. Şu kış günü musluklarda klor kokusu geliyor. Hava soğuk olduğunda hiç olmazsa dozajlamayı düşürün. Banyo yapılırken astımlılar için çok kötü olumsuz etkileri olmaktadır. Ozonlama konusunda ilk olabilirsiniz. Depolarda mutlaka yenilenmeli. Asbest borulardaki kayıplar depolarda birikmektedir. Saygılarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Bu ödenekle on yılda ancak biter. Olsun siz yine de önümüzdeki on yıl boyunca altı ayda bir açılışını yaparsınız
    %100
    %0
    Yanıtla