Malatya’da Şeker Fabrikası arazisi üzerinde Merkez Spor Salonu’nun yanına beş yıldızlı tam olimpik kapalı yüzme havuzu yapıldı. 5 bin metrekare alanı kapsayan ve bin 500 seyirci kapasiteli olan ve her ayrıntının düşünüldüğü havuz, üç kattan oluşuyor.
Şeker Fabrikası üzerinde Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, Merkez Spor Salonu ve tenis kortlarının bulunduğu alana inşa edilen tam olimpik kapalı yüzme havuzu tamamlandı. 5 bin metrekare alanı kapsayan yüzme havuzunda zemin katta tam olimpik yüzme havuzu, çırpınma havuzu, protokol odaları, basın toplantı ve dinlenme odaları, antrenör, cankurtaran, il temsilcisi, sporcu giyinme odaları, ses odası, kayıt odası, jüri odaları alanları bulunuyor. Havuzun alt katında antrenör odaları, il temsilcisi odaları, sauna, fin hamamı, giyinme odaları, 4 adet cep salon, tartan pist, dart antrenman salonu yer alıyor. Tesisin içerisinde yüzme branşının yanı sıra sutopu, modern pentatlon, atletizm, okçuluk, tekvando, satranç, eskrim, dart ve fitness branşları da faaliyet verecek.
Tam olimpik yüzme havuzunun tamamlanmasının ardından içerisinde çalışmalar devam ederken, tesis amirliğine de BESYO mezunu olan ve İnönü Üniversitesinde doktora eğitimini sürdüren Yalçın Aydın atandı. Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de faaliyet gösterecek. Bu kapsamda Yeşilyurt İlçe Müdürü Mehmet Durmuş Özgül’de tesisle ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Gençlik ve Spor Kompleksi içerisinde yer alan, Doğu Anadolu’nun en büyük yüzme havuzlarından biri olan tam olimpik yüzme havuzu tesisini Malatya’ya kazandırdıkları için gururlu olduklarını ifade etti.
Tesisin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde gerçekleştirildiğini anımsatan Kayhan, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüs pandemisi spor müsabakalarımızı ve tesislerimizi de etkin bir şekilde kullanmayı maalesef etkilemiş oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında; tüm Türkiye’de havuzların kapanmasıyla havuz faaliyetleri hali hazırda ikinci bir emre kadar ertelenmiş durumda. Önümüzdeki süreçte umarım en kısa sürede havuzların açılması talimatı ile beraber halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Kayhan, tesisin Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tesislerinden birisi olduğunu kaydederek, “Tam olimpik kapalı yüzme havuzu 5 bin metrekare alanı kapsamakta bin 500 seyirci kapasiteli ve üç katlıdır. Birinci katta seyirci tribünü, dinlenme alanları, kantin, fitness salonu. Zemin katta, tam olimpik yüzme havuzu, çırpınma havuzu, protokol odaları, basın toplantı ve dinlenme odaları, antrenör, cankurtaran, il temsilcisi, sporcu giyinme odaları, ses odası, kayıt odası, jüri odaları alanları bulunuyor. Alt katta ise, antrenör odaları, il temsilcisi odaları, sauna, fin hamamı, giyinme odaları, 4 adet cep salon, tartan pist, dart antrenman salonu, kantin mevcut” diye konuştu.
Tesisin içerisinde farklı branşlarında faaliyet göstereceklerini aktaran Kayhan, “Tesisimizin içinde yalnızca yüzme branşı değil bunun yanın da sutopu, modern pentatlon, atletizm, okçuluk, tekvando, satranç, eskrim, dart ve fitness branşları da faaliyet verecektir. Havuzumuzun halkımızın hizmetine girmesiyle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projesi olan il müdürlüğümüzce yürütülen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinde hedefimiz Malatya’da birçok gencimize yüzme öğretmek olup, müsabık sporcularımızı ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlayıp buradan şampiyonlar çıkarmak ve havuzumuzda ulusal ve uluslararası müsabakalar almak olacaktır. Malatya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi