SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5,2'lik Deprem Nemrut'taki Bazı Heykelleri de Etkilemiş

5,2'lik Deprem Nemrut'taki Bazı Heykelleri de Etkilemiş
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesinin Tekederesi Köyü merkezli olarak Nisan ayında meydana gelen depremin Nemrut Dağındaki eserlere zarar verdiği ortaya çıktı.

9 Nisan 2022 günü saat 17.02’de gerçekleşen, Malatya il merkezinde de etkili bir şekilde hissedilen  5,2 büyüklüğündeki depremin ardından aynı gün 18.37’de 4.1 büyüklüğünde bir artçı deprem kaydedilmişti. Deprem, yer yüzenin 5 kilometre altındaki tabakada meydana gelmişti.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin yanı sıra Malatya’nın Pütürge ilçesi Tepehan köyü (mahallesi) üzerinden ulaşılan Nemrut Dağının batı terasında bazı kaidelerin yerinden yuvarlandığı, taht kaidelerinin aralarında ise açıklık ortaya çıktığı belirgin biçimde görülüyor. Kartal heykelinin yanında bulunan kum taşından yapılmış aslan heykelinin de depremin etkisiyle yan yattığı gözlendi.

Fay hattının geçtiği bölgeye yakın bir konumda bulunan Nemrut Dağındaki hasarı kaydeden spor yazarı Abdullah Ergün “Nemrut Dağı ülkemiz ve şehrimiz için özel bir öneme sahip. Tarihi ve arkeolojik özellikleri onu dünyada eşi bulunmayan eser sınıfına sokuyor. Nemrut Dağı 1980li yılların başında Malatya’da turizm faaliyetlerinin başlamasına da vesile olmuştu. Her yıl Nemrut Dağına en az birkaç defa giderim. Karlar eridikten sonra arkadaşlarla Nemrut Dağına çıktığımızda batı terasındaki eserlerin depremden etkilendiğini üzülerek gördük. Doğu terasında bir hasar görmedik” dedi. 

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Depremden etkilenen heykel grubunun deprem öncesi görüntüsü

GÖRÜNTÜ: 9 Nisan depremi sonrası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Keşke o putların hepsi devrileydi
    %28
    %72
    Yanıtla
  • İşte bu kafa İŞİD kafası!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Hz.İbrahim'i ateşe attıran ve topal bir sinek ile öldürülen Kommagene krallığı zaliminin taştan kayalardan oluşan heykellerinin daha ne kadar dayanacağını sanıyorsunuz ki.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Hazeyin (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Ey cehaletin simgesi adam! Bu nemrut ile o nemrud'un aynı kişi olduğunu nerden çıkardın?
    %100
    %0
    Yanıtla