SON DAKİKA
SON DEPREMLER

56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Açıldı

56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

Serginin açılışına, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, İlgili Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden ve projeleri inceleyen Vali Seddar Yavuz, açılış konuşmasında bilim ve teknolojiye yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceği için taşıdığı öneme vurgu yaparak, gençlerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasında, “Bağımsız ve güçlü bir Türkiye için yapmamız gereken, teknoloji yolculuğunda evlatlarımızı desteklemek, bu alana özel kaynaklar ayırmak ve onlara rehberlik etmektir. Bu vesileyle, yarışmaya katılan değerli gençlerimizi, onları hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizi, ev sahipliği yapan üniversitemizin rektör ve akademisyenlerini, farklı illerden gelen tüm katılımcıları gönülden tebrik ediyorum. Türkiye'nin geleceğine olan inancımız her geçen gün daha da güçleniyor. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun.” dedi.

TÜBİTAK Sergi Açılışının ardından, İnönü Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen İnönü Üniversitesi Paydaş Kurumlar Toplantısına katılan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada “Üniversitelerimiz, ülkemizin bilim ve eğitim alanındaki en önemli markalarından biridir. Şehrimiz de bilim şehri tanımına son derece uygun bir yapıya sahiptir. Geçmişte farklı illerde görev yapmış Vali olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki, İlimizdeki üniversiteler, akademik başarıları, yürüttükleri projeler ve ortaya koydukları performans açısından önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimize, şehrimizin yöneticilerine ve katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Üniversiteler yalnızca kampüslerinde bilim üreten ve bunu uygulayan kurumlar değildir. Eğer öyle olsaydı, belirli şehirlerde toplanmaları daha verimli olabilirdi. Ancak biz üniversiteleri, şehri aydınlatan birer değer olarak görüyoruz. Dolayısıyla üniversitelerimizin sanayi, üretim, ihracat, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalara aktif olarak katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her ilimize bir üniversite kazandırılmıştır.

Üniversite-sanayi iş birliği konusundaki çalışmalara daha fazla destek verilmesi büyük önem taşıyor. Şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve yerel yönetimler üniversitelerin gelişmesine katkıda bulunmalı, akademisyenlerimizin daha iyi çalışma ortamlarına sahip olmalarını sağlamalıdır. Özellikle depremden etkilenen iki üniversitemizin fiziki altyapılarının hızla iyileştirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Malatyalı iş insanlarımızın da bu sürece duyarlılık göstermesi büyük önem taşımaktadır.

Üniversitelerimizin gelişmesi için hayırseverlerimizin desteği de çok kıymetlidir. Depremin etkilerini ortadan kaldırmak ve eğitimde sürekliliği sağlamak için üniversitelerimize yapılacak bağışlar ve yatırımlar büyük bir anlam taşımaktadır. Bununla birlikte, şehrimizdeki başarılı öğrencilerimizin desteklenmesi de büyük önem arz etmektedir. Çok yetenekli araştırma projeleri geliştiren gençlerimiz var; ancak bu projelerin hayata geçirilmesi için ekonomik imkânları sınırlı olan öğrencilerimize destek sağlanmalıdır. Örneğin, bilim ve teknoloji alanında çalışan öğrenci gruplarımız malzeme temininde büyük zorluklar çekiyor. Bu noktada, iş insanlarımızın ve sanayi kuruluşlarımızın bu gençlere destek olması gerekmektedir.

Üniversitelerin güçlenmesi, bilim ve sanayi ile bütünleşmesi, bir şehrin kalkınmasının en önemli unsurlarından biridir. Günümüzde bilim ve teknolojiye yatırım yapmayan toplumlar, rekabet gücünü kaybetmeye mahkûmdur. Ülkemizin geleceği için bilim, sanayi ve teknoloji alanında yürütülen projelere sahip çıkmalıyız. Hepimiz biliyoruz ki, bağımsız ve güçlü bir ülke olmanın yolu üretmekten, çalışmaktan ve bilimsel araştırmalara değer vermekten geçiyor.

Bugün burada, üniversitelerimizin ve şehrimizin geleceğini birlikte şekillendirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Sayın Rektörümüzün ve kıymetli akademisyenlerimizin her zaman yanındayız. Onların başarılı çalışmalarını desteklemek, bilim insanlarımızın projelerine sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Şehrimizin eğitim, bilim ve sanayi alanındaki potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için iş birliğimizi güçlendireceğimize inanıyorum.

Bu vesileyle, tüm katılımcılara tekrar teşekkür ediyor, üniversitelerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Toplantı, karşılıklı istişare ve değerlendirmelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız