SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"6 Ay İçerisinde Türkiye'ye Nefes Aldıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Millet İttifakı olarak 6 ay içerisinde Türkiye’ye nefes aldıracağız. Bu ülkenin insanlarına nefes aldıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Adıyaman'dan karayoluyla Malatya'ya geldi. Saat 15.30'da Mövenpick Oteli'nde STK temsilcileri, iş dünyası mensupları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle düzenlenen ve basına kapalı olan toplantının ardından Şifa Mahallesi'ndeki parti il merkezinin açılış törenine katıldı.

“MALATYA BÜTÜN TÜRKİYE'NİN MALATYA'SIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, ‘Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu’ sloganlarına karşılık “Gençler benim umdum da sizlersiniz. Türkiye’nin kaderini 7,5 milyon genç belirleyecek. İlk kez sandığa gidecek ve oy kullanacaksınız. 7,5 milyon umudum olan genç, Türkiye’nin umudu olan gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Sizin bütün hayallerinizi gerçekleşmek de Bay Kemal’in görevi olacak” dedi.

CHP lideri, konuşmasının devamında, “Türkiye, Malatya’nın ne kadar önemli bir kent olduğunu, önemli devlet adamları yetiştirdiğini gayet iyi biliyor. Malatya’nın kültürünü, sevgisini, kardeşliğini, becerisini, çalışkanlığını hepimizi biliyoruz. Malatya’nın kayısı markası açısından; sadece Türkiye değil dünya markası oluğunu da gayet iyi biliyoruz. Çalışkan, özverili insanlarını, alın terinin ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Organize sanayi bölgelerinde iş ve yatırım yapan sanayi kuran binlerce kişiye istihdam oluşturan sanayicileri de biliyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz bir Malatyalıyı ve yatırım yaptığını görürsünüz. O nedenle Malatya sadece Malatyalıların değil, Malatya bütün Türkiye’nin Malatya’sıdır” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNE KADAR AYRIŞTIRDILAR”

“6 lider bir aradayız” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“6 partinin genel başkanı bir aradayız. Bizi bir araya getiren Türkiye’nin sorunlarıdır, meseleleridir. Hangi yaştan ve hangi partiden olursak olalım Türkiye’nin iyi gitmediğini görüyoruz. Bir sorunumuz, bir beka sorunumuz var. Türkiye’nin bunu aşması lazım. Türkiye bunu aşarken, akılla, bilgiyle, birikimle, kucaklaşarak aşması gerekiyor. Helalleşerek, kavga etmeden aşması lazım. Bu ülkenin dokularına, bu ülkedeki insanların sokularına adalet vurgusu yaparak aşmalıdır. Dolayısıyla sorunları aşmak için kavga değil, kucaklaşmamız, bir arada olmamız gerekiyor. Bugüne kadar ayrıştırdılar. Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden ayrıştırdılar. Benim bu millete sözüm var; inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun benim başımın üstüne, benim derdim o insan bu memlekette huzur içerisinde yaşıyor mu, bu memleketin cadde, sokak, parkları, kahvelerinde otururken yüzü gülüyor mu, kazanıyor mu, sofrası bereketli mi? Benim derdim bu ve bu dert hepimizin ortak derdi. Bu derdi çözmek için altı lider bir aradayız. Her birimiz ayrı partiyiz, bunun da farkındayız. Ama demokrasi aşkımız, insan sevgimiz aynıdır. Bu ülkede adalet yok, adaleti getireceğiz bunun kararlılığını vurguluyoruz. 

Bu ülkede birilerine dünyanın parası dolar bazında aktarılırken, fakir fukara ekmek parası bulamıyor. Bu ülkede birileri saraylarda, yatlarıyla gezerken, ÖTV’siz ve KDV’siz mazot alırken, çiftçilere ÖTV’li, KDV’li mazotu satamazsınız. Onlara eğer satacaksınız, ÖTV’siz ve KDV’siz yani ucuz mazot vermek zorundasınız. O üretiyor, alın teri döküyor, onun kazanması lazım. Çiftçiyi araziye, toprağa küstüremezsiniz. Küstürürseniz, 85 milyon insan aç kalır. Et, canlı hayvan, mercimek, nohut, buğday, yulaf, ayçiçeği, ayçiçeği yağı dışarıdan geliyor. Peki, içeridekiler ya çiftçi. Bu insan neden kazanmıyor? Neden insanları küstürdük, Türkiye neden üretimden koptu? 

Bunların tamamını altı lider olarak düşünüyoruz. Türkiye’yi kavga etmeden, barış içerisinde, huzur içinde aydınlığa çıkaracağız. Kucaklaşacağız. Helalleşeceğiz, birlik beraber olacağız, ülkeyi büyütüp, kalkındıracağız. Bir avantajımız var; dışarıdan kayısı ithal etmiyoruz çünkü burası dünyaya meydan okuyor. Buğdayda, fındıkta, arpa, yulafta, canlı hayvanda da meydan okumalıyız. Kuru kuruya dünyaya meydan okumanın hiçbir anlamı yok. Meydan okumanın yolu ekonomik olarak güçlü olmaktan geçer. Ekonominiz güçlüyse zaten size kimse bir şey diyemez ama ekonominiz zayıfsa dolar, avro dilenmek için ülke ülke gezerseniz değeriniz olmaz. Biz, Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermiş bir gelenekten geliyoruz. Biz, Milli Kurtuluş Savaşı’mız, sıradan bir Milli Kurtuluş Savaşı değildir. Biz, Milli Kurtuluş Savaşı’mız bütün mazlum milletlere örnek olan bir savaştır. O nedenle mazlum milletlere örnek olduk, ekonomik kalkınmada da bütün mazlum milletlere örnek olmak zorundayız. Üreterek, çalışarak, kazanarak ve yatırım yaparak, okuyarak büyümek zorundayız. Bunları yapacağız.”

“6 AY İÇERİSİNDE TÜRKİYE'YE NEFES ALDIRACAĞIZ..”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, “Millet İttifakı olarak 6 ay içerisinde Türkiye’ye nefes aldıracağız. Bu ülkenin insanlarına nefes aldıracağız. Gençler işsizlikten kırılıyorlar. Gençler yurt dışına gitmek istiyorlar. Acaba yurt dışında iş bulabilir miyiz diye çalışıp, çabalıyorlar. Neden bu insanlar kendi ülkelerinde çalışmasın, üretmesin, alın teri döküp kazanmasınalar? Bunu yapacağız. Sizden tek bir isteğim var; sakın moralinizi bozmayın. Bu ülkenin çiftçisinin, işçisinin, emeklisinin, EYT’linin, taşeron işçisinin, çalışanın, KPSS sınavına girip haksızlığa uğrayanların, şiddet gören kadınların, haksızlığa uğrayan kim varsa oy versin ya da vermesin yanlarında duracağım. Nerede adaletsizi varsa onunda karşısında duracağım çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kim haksızlık yaparsa karşısında duracağız. Adalet olmazsa olmaz. Devletin dini adalettir. Adaletsiz bir toplum olmaz. Kâinatta adalet üzerine inşa edilmiştir. Adaleti olmayan bir ülkenin, devletin yaşama ve büyüme şansı yoktur. O nedenle mutlaka ve mutlaka adaleti getireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, “Sofranız bereketli olsun. Geliyor gelmekte olan” diyerek, konuşmasını tamamladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın kayısı takdimi sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, “Toprak Mahsulleri Ofisi kayısıda hala fiyat belirlemedi. Buradan çağrı yapalım, her şeye koşuyorsunuz, birde şu fiyatı belirleyin de Malatyalı da biraz nefes alsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve yöneticiler daha sonra parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra karayoluyla Elazığ'a hareket etti.

malatyahaber.com

FOTO: Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • ÖZCAN GÜMÜŞ (1 yıl önce)
    Arkadaşlar sizin neyin kafasını yaşıyorsunuz.Hırsızlık diz boyu,toplumda ahlak,adalet bitmiş.Toplumsal bir kaos ve büyük kriz yoldayken şu siyasetçileri bırakın.Nasıl bir Türkiye olmak istiyoruz deyip,tarafsız olarak o,şu,bu ayrımı yapmadan millet olarak kenetlenmeli.Millet iradesinin herşeyden üstün tutulduğu sistemin gelmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Kadrolarında PKK sevici, siha/İHA düşmanı, fetö artığı, din/diyanet işlerine alerjileri olan ve bu durumu toplumda bilinen partiler kusura bakmasın. Yani çıkıp bu tip Kişiler milletvekili olarak partide bulunacak, sonra vatan millet Sakarya edebiyatı yapacaksın. Millet ekonomik sıkıntılara, liyakatsiz atamalara vs. rağmen oy vermez. Bunu muhalefetin anlaması ya da anlamaya çalışması lazım. Ama bence hiç umurlarında değil.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)Kazım isimli kullanıcı yorumuna
    kazım ,şunu demek istemiş memleketin en az yarısı vatan haini.bu nasıl bir mantık anlaşılmaz.kendi düşüncesinde olmayanı bu şekilde yaftalamak zır cahilliktir.bu ülkede yaşayan herkes vatanını da milletinide sever,farklı bir siyasi görüşe sahip olmak hainlik değildir.vatan millet sakarya edebiyatını sadece cahiller için siyasiler yapar.komşum, iş arkadaşım,akrabam çevremde selam verdiğimiz her insan farklı bir açıdan kendi sorunlarının çözümü için siyasi bir parti üzerinden oy hakkını kullanıyor.kendi çözümü dışındakileri nasıl adlandıralım.kazım bey kendini geliştirip aşman lazım..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Carbon (1 yıl önce)
    Ayda yılda bir seçim kazanacak belki bu seferde masa aday göstermiyor bari ölmeden bir kez görseydi
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Kemerköprülü (1 yıl önce)
    Akp malatyada vekil degişikline gitmezse oy degil günahımı vermem
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Memleket viran olmuș, hukuk demokrasi ve insan haklari sadece kelimelerde, meritokrasi sistemi(liyakat) yok edilmiș. Daire amirlerini ya sendika yada parti il bașkanligi belirliyor sistem ișlemez hale gelmis. Kim gelirse gelsin hukuk, demokrasi, adalet ve liyakat sistemi gibi degerleri ön plana almazsa bu memleketten hiç bi șey çikmaz. O gelir benim adamim ötekisi benim adamim der kaymak tabaka el degiștirir hepsi bu. Halkin isyaninin değerler üzerinden olmasi lazim kișiler üzerinden değil...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Bir kesimin değil tüm halkın başkanı olunca, malum kesimin partizanları ortaya düşer elbet.İsrafla şatafatla ülke uçuyor diyen akıl şimdi anladı gidişlerini.Devleti yediniz bitirdiniz.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • oktay (1 yıl önce)
    Hoş geldin peşkeş çekmeyen evinde mütevazı bir hayat süren fakir fukarayi 1 çaya kömüre muhtaç etmeyen. Halkını TOKİ kuyruklarinda bekletmeden(bu arada ne acı bir durum)Malatyalı 3_5 kodamana birakmayan
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Kemal bey şimdiye kadar seçim kazanamamış.Bu saydıklarını ne zaman yaptı.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Olur görürsem söylerim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Güle güle öldüm Aslında Kemal Kılıçdaroğlu Güldür Güldür şovda oynamalı Allah işini rast getirsin çok eğlendik sayesinde......
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Halay başı seni... çok komik değilmi milletin hali !
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Değerli Ramazan kardeşim sıtmapınarı'ndan çarşı merkezine araç ile 20 dk da gidiyorum yürüyerek 10 dk sürüyor bu ne demek akaryakıt ucuz iken bu kadar trafik yoktu çarşı Ana Baba günü AVM'de iğne atsan yere düşmez Fuzuli caddesinde zorla çıkıyoruz araç ile trafikten kanalboyu akşam saatlerinde tıka basa dolu ..... Nerede bu kriz anlamadım Devlet maaşlara zam yaptı ve milleti ezdirmedi .... Başka ülkelerde ekmek bulamayan var akaryakıt yok yağ yok Ülkemizde pahalıda olsa var bir tane açım diyen adam göster yok çünkü herkesin parası var... Açım diyen çift maaşları olan karınları doyanlar Allah'a şükretmeyenler ..... Kalp kırmak yakışmaz sanal alemde olsa sonuçta bu yorumları okuyan sanal değil değerli kardeşim.. Allah'a emanet ol
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Hic oy vermedim chpye senin icin verecem oyumu söz sırf senin gibiler icin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Değerli kardeşim Hakan bey inatla kalkan zararla oturur derler ya..... Benim yorumum benim düşüncem her düşünceye saygı duymak lazım ama yinede sen bilirsin canın sağolsun değerli kardeşim oy senin istediğine ver ama verdiğin oyun Vatan için önemini unutma Allah'a emanet ol kardeşim
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Senin liderin ülkeyle oyuncak gibi oynarken senin de bu yorumu yazman anormal değil.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Benim liderim seninde liderin unutma değerli kardeşim.. Ülkemizin çıkarı için canımı vermeye hazırım... Şu konuya açıklık getirmek lazım hangi lider başta olursa olsun benim senin diye bir şey yok hepimizin lideri sayılır ... Baş komutanımız Mustafa Kemal Atatürk bizlere Vatan sevgisi aşılamıştır ve öyle devam edecek
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Atakan KAYA (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    O zaman güldür güldür de oynamalısın demeyeceksin ,istediğini söyleyen istemediğini işitir.Saygı ve sevgi çerçevesinde eleştiri yap ama dalga geçerek insanları aklınca küçümseme .Ayrıca rte ak parti genel başkanı senin liderin olabilir.Ben partili bir Cumhurbaşkanı nın benim liderim olduğunu düşünmüyorum.TBMM de yeminin de tarafsızlık sözü vermişti bilmiyorsun belki, lakin tarafsız olsan tamam derim.Tarafsız olduğunu düşünüyorsan da o senin fikrin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Oyumu bu sefer sana vereceğim.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    12 yıldır seçim kaybediyor ancak CHP Genel Başkanlığı koltuğuna yapışmış, ülkemizin ve demokrasimizin önünde takoz olmuş ve bizlere daha başka neler yaşatabilecek bu şahıs şimdi de DEVLET BAŞKANLIĞINA heves ediyor. Seçilirse DEVLET BAŞKANLIĞI ne kadar sürer ALLAH bilir.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • İster seçilir ister seçilmez buna halk karar verir.Ama ben kendi adıma konuşacak olursam Malatya'da bir tane ak partili millet vekiline oy vermeyecem.Bubkadar net açık ..
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Sen merak etme. İşine bak.5 yıl devam eder.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    İstanbul gibimi. İzmir gibimi. Hangisinden olacak
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Keske İzmir gibi olabilsek. Bu ağalar çok mu iyi. Yalakalıkta bir yere kadar
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    20 senedir oyumu Tayyibe vermiştim ama bu sefer doğrulari konuştuğunuz ve ezilen halkın yanında olduğunuz için oyumu sayın Kemal Kılıçdaroğlu na vereceğim
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Bu seçimde de yine kazanacak akparti merak etme
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)Akkurt isimli kullanıcı yorumuna
    Demli çay... Halaya devam...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Haram lokma yemeyene, devletin malını çakallara peşkeş çekmeyen herkese saygımız var... Oğlunu aslan gibi askere gönderenlere saygımız sonsuz...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Başefendi (1 yıl önce)
    Bende sanıyordum Malatya sadece Suriye'nin malatyasiydi sağol bay Kamal sayende bilgi dagarcigimiz genişliyor
    %31
    %69
    Yanıtla
  • hakan (1 yıl önce)
    ülkemiz dibi gördü sanmıyorum ki başka dip olsun, vebal altına girmeden oyumu kullanacağım. Ama bu akparti olmayacak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Sayın başkan seni seviyoruz iyi bir insansınız o kadar çürük kadron varki onlarla sende bizde nefesi boş ver yok oluruz böylesi vadleri çok gördük milli konularda birlik beraberlik olmayan lar savrulur gider AKP istediğin kadar eleştir ege akdeniz azerbaycan kıbrıs ve savunmada şu anki hükmeti desteklemeni bir CHP lideri olarak beklerdik iç siyasete istediğini söyle yanındayız ama milli konularda hiç mi hiç güvenimiz yok CHP önce herkesin partisiydi şimdi istanbul il başkanı gibileri partiyi bitirdi daha neyin uğraşı bu kocaman parti yok olmak üzere ismet paşaya ecevite hakaret değilmi biliyorum sizde çaresizsiniz
    %46
    %54
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)44 Gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    seçimlere giderken,ekonomi sürünürken,bu millete bir düşman lazım.suriyeyi hallettik,ermenistan olmaz ,iran hiç olmaz buldum en iyi düşman ezeli düşman yunan.seçime giderken bunun üzerinden yürümek en mantıklısı.anketler savaşa kadar götürür bizi,yunan dua etsin akp kazana..anketler kılıçdaroğlunu işaret ederse vay o yunanın haline..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yunan düşman değil yunanistan her zaman birlerinin maşası olmuş şimdide ABD kullanıyor en büyük düşman ABD Türkiye de sağcı solcu oldukları ìçin birbirlerini düşman olarak görmedikleri zaman düzlüğe çıkarız
    %89
    %11
    Yanıtla