SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

7.MUFF Ödül Töreni İle Sona Erdi

0
Güncellendi - 2017-11-18 21:57:25
7.MUFF Ödül Töreni İle Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

 7.Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF) ödül töreniyle sona erdi. En İyi Film Kristal Kayısı Ödülünü ‘Daha’, Uluslararası En İyi Kısa Metraj Film Ödülünü ‘Annemle geçen bir yaz’, Ulusal Kısa Metraj En İyi Film Ödülünü ‘Kot Farkı’,  Jüri Özel Kristal Kayısı Ödülünü ‘Eksi Bir’, Kristal Kayısı En İyi Film Ödülünü ‘Nar Bağı’ aldı.

  Sunuculuğunu oyuncular Ceyda Düvenci Şakrak ile eşi Bülent Şakrak’ın yaptığı ödül töreninde, Malatya’da festival kapsamında bir hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler gösterildi.

  Festivalin direktörü Suat Köçer, “Malatya halkına çok teşekkür ediyorum dolu salonlar, kuyruklar, izdihamlar oldu” dedi.

  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı Ahmet Çakır ise sanat camiasını Malatya’da ağırlamanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade ederek, “Bir haftadır değerli konuk ve sanatçılarımız, sinema yazarlarımız var. Malatya’dan güzel anılarla ayrılırlar. Daha kapsamlı bir festival oldu. Salonların dolması, tıklım tıklım olması Malatyalı değerli hemşerilerimin filmlere olan ilgisi festivalin amacına uygun bir şekilde yapıldığının göstergesidir. Sinemamızın yerelden büyüyerek, Anadolu’yu anlatan bir film festivaline doğru gideceğini ve Malatya film festivalinin geleceğinin daha güçlü olacağına inanıyorum” diye konuştu.

  Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu da festivalin sonuçlarına bakmaya geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Katkı sunan başkanımız ve arkadaşları tebrik ediyorum. Bir izleyici, vatandaş, kültür sahibi ve sosyal bilimci olarak filmlere bakıyoruz. Filmlerde, dizilerde görmüş olduğumuz karakterlerin, yazılı senaryoların bizimle, ailemizi toplumumuz ve kültürümüzle filmlerin içerisine kendimizi de koyuyoruz. Sizler bizim evlerimizin, çocuklarımızın odalarının en önemli yerlerinde duruyor en önemli zamanlarımızı alıyorsunuz. Evlerimizde en önemli vakitlerimizde sizleri misafir ediyoruz. Bize çok şey öğretiyorsunuz. Aynı zamanda bizlere yol çizip, yüreklerimizi şekillendiriyorsunuz. Sizler bize bazen umut oluyorsunuz. Yapmış olduğunuz iş, evdeki hane halkını memnun ediyorsa, pazarı da mutlu ediyorlar. İyi ki evimizde, yüreğimizdesiniz."

  Malatya Vali Vekili Ali Sakar ise “Sinemanın ışığı bu hafta Malatya’dan yükseldi. Yerli ve yabancı filmler Malatyalılarla buluştu. Malatya film festivali ile uluslararası alanda marka haline gelmiştir” dedi.

  7.Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ödül töreninde İranlı yönetmen Rakhshan Banietemad’a ‘Onur Ödülü’ takdim edildi.

  Festivalde, En İyi Film Kristal Kayısı Ödülü 'Daha' filmine gitti. Ödülü,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı Ahmet Çakır takdim etti.

  7.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Kristal Kayısı, En İyi Senaryo Kristal Kayısı, En İyi Kurgu Kristal Kayısı ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kristal Kayısı ödülü ‘Sarı Sıcak’ filmine gitti.

  'En İyi Senaryo Kristal Kayısı' ödülünü Fikret Reyhan kazanırken, 'En İyi Görüntü Yönetmeni Kristal Kayısı' ödülünü de Buğday filmiyle Giles Nuttgens aldı.

Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünü 'İşe Yarar Bir Şey' filmiyle Başak Köklükaya'ya, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise 'Daha' filmiyle Ahmet Mümtaz Taylan'a verilirken, en iyi kurgu ödülü de 'Sarı Sıcak' adlı eserle Ömer Günüvar ve Fikret Reyhan'a gitti. Jüri Özel Ödülü'nü 'Eksi Bir' filmi alırken Ulusal Kısa Metraj En İyi Film ise 'Kot Farkı' isimli eser seçildi.

Ödüller

En İyi Film Kristal Kayısı Ödülü ‘DAHA’

En İyi Yönetmen Kristal Kayısı Ödülü SARI SICAK (FİKRET REYHAN)

En İyi Senaryo Kristal Kayısı Ödülü SARI SICAK (FİKRET REYHAN)

En İyi Görüntü Yönetmeni Kristal Kayısı Ödülü GILES NUTTGENS (BUĞDAY)

En İyi Kadın Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü BAŞAK KÖKLÜKAYA (İŞE YARAR BİR ŞEY)

En İyi Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü AHMET MÜMTAZ TAYLAN (DAHA)

En İyi Kurgu Kristal Kayısı Ödülü ÖMER GÜNÜVAR / FİKRET REYHAN (SARI SICAK)

En İyi Sanat Yönetmeni Kristal Kayısı Ödülü NAZ ERAYDA (BUĞDAY)

Fahri Kayahan En İyi Müzik Kristal Kayısı Ödülü KORHAN FUTACI (KIRIK KALPLER BANKASI)

Jüri Özel Ödülü Kristal Kayısı Ödülü EKSİ BİR (YASEMİN KÜÇÜKÇAVDAR)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü (ÖYKÜ KARAYEL – İŞE YARAR BİR ŞEY)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü (MEHMET ÖZGÜR – SARI SICAK)

Umut Vadeden Kadın Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü İNCİNUR DAŞDEMİR (MURTAZA)

Umut Vadeden Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü HAYAT VAN ECK (DAHA)

Ulusal Kısa Metraj En İyi Film Kot Farkı (Ayris Alptekin)

Ulusal Kısa Metraj En İyi İkinci Film Bir iş görüşmesi hikayesi (Alkım Özmen)

Ulusal Kısa Metraj En iyi üçüncü Film Toprak (Onur Yağız)

Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel Ödülü Vadi (Salih Toprak - Can Erkan)

Uluslararası Ödüller

Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü “NAR BAĞI” / POMEGRANATE ORCHARD

Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülü Hayat Van Eck (DAHA)

Uluslararası En İyi Kısa Metraj Film “Annemle geçen bir yaz” (Summer time with my mother)

Özel Ödüller

NETPAC ÖDÜLÜ Mavi Sessizlik / Bülent Öztürk

SİYAD ÖDÜLÜ Buğday / Semih Kaplanoğlu

KEMAL SUNAL HALK ÖDÜLÜ Sofra Sırları / Ümit Ünal

Malatya Film Platformu

TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü Birlikte Öleceğiz (Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu, Aslı Erdem)

Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü Julia'ya Aşık Olmak (Alp Kamber, Kamil Koç).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ankara44 (7 yıl önce)
    Cok buyuk is yapti buyuk belediyemizin buyuk baskani.kime ne faydasi oldu bilen varmi acaba. Hic bir ulusal kanal adindan bile bahsetmedi. Yollar patates tarlasi icme suyundan acil servisler hasta kayniyor yeni stadda yol yok ama beynelminel film festivalimiz var. Vay beeee. Boyle belediye reisi kolay bulunmaz kiymetini bilmek gerek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Coşkun (7 yıl önce)
    Madem bu iş valilikten belediyeye kaldı, o halde her sene Temmuz ayında kayısı festivali kapsamında yapsalar daha çok ilgi görmez mi? Anlaşılan o ki, yaptık oldu mantığıyla ancak bu kadar. Ama bu film festivalini Malatya için uygun tarihlerde yapmak en azından ilgiyi artırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Abidik gubidik işler.Belediye başkanının uğraştığı seylere bak.Yazık oldu Malatya'ya.Ana caddeler pavyon gibi,ara sokakları pıslik düzensizlik götürüyor.Söylemekten dilimizde tüy bitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (7 yıl önce)
    Festival sayesinde çok güzel filmler seyrettim. Gerçekten emeği geçenleri tebrik ediyorum. Malatya seyircisinin sinema salonunda nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili ciddi sorunları var, kronik, vahim... Salonda bağırarak telefonla konuşanina bile rastladım... Tüm filmler izlenmeye değerdi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (7 yıl önce)
    Değerli arkadaşlar eleştiri yapmak çok güzel bir kaç bilgiyi paylaşmak istedim festivalimizin 7. yapılıyor 20. yada 30. değil yorumlarda katıldığım taraflar mevcut örnek malatya iliyle bütünleşen bir yapıya sahip olmaması medyada yer almaması tanıtım konusunda yetersiz olunması malatyada sinema ve kültür derneklerinin azlığı 50 hafta salon kapatan filmlerin oyuncularının gelmemesi gibi haklısınız öncelikle film festivallerinde yer alan filmleri incelediğimiz zaman genelde izleyici ile buluşamayan yada film şirketlerinin hasılat getiri ve para kazanma anlamında türkiyedeki salonları köleleştirmesi gurup sinemalarının artması nedeniyle kitlelere hitap edemiyen filmler festivallerde gösterim yapma fırsatı bulmakta ve yine biz 7. festivali yapmaktayız önceleri valilk kordinasyonunda yapılan organizasyon sahipsiz kalmış ve belediyemiz bu zor işi üstlenmiş ve yeniden malatya da yapılmasını sağlamıştır bütçe kültür bakanlığı tarafından sadece bu iş için harcanması için verilmiştir yani bu parayı belediye alıp fakir fukaraya dağıtamaz ayrıca suat bey gerçekten bu işin üstesinden gelmiştir. söylenecek çok şey var ama 7 yaşındaki çocuktan çok şey beklemek yanlış olur dünya bu festivali büyüdükçe tanıyacaktır diye düşünüyorum ayrıca bütçe 3 milyon tl bildiğim kadarıyla ve salonlarda genellikle dolu oldu hatta ayakta kalan insanların olduğu filmlerde oldu vagon fabrikası mevzusunun da muhatabı bizim malatyalı hemşerilerimizdir çok umursasaydık şoför okulunu lav ettirmezdik robotlaşan umursamaz bir malatya olduk saygılar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket Sevdalisi (7 yıl önce)
    ALLAH İÇİN KONUŞUN YA BU İŞİN MEMLEKETE HEMSERİLERİMİZE NE FAYDASI OLDU. BİRİ OTURSUN BUNU ADAM AKILLI İZAH ETSİN. BURAYA HARCANAN VE ZİYAN OLAN O KADAR PARA, MEMLEKETİMİZ DE KIŞ KAPIYA DAYANMIŞKEN, FAKİR FUKARAYA YARDİM OLARAK VERİLSEYDİ. KULUN YANINDA VE ALLAH KATINDA DA DAHA MAKBUL OLMAZMIYDI. KUSURA BAKMAYIN AMA BÖYLE MÜSLÜMANLIK OLMAZ. HER TARAFIMIZ GOSTERİŞ.FAKİR FUKARAYİ ELİNİN TERSİYLE BİR KENARA İTİP İLGİLENMEYEN VE BU ANLAMSIZ İŞLERE HESAPSIZ PARALARI HARCAYANLAR BU DUNYADA DEGİL DE YARIN BUNUN HESABINI ALLAH KATINDA VEREMEZLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nezir Kızılkaya (7 yıl önce)
    ŞEHRE VESTİVAL GELDİ AMA MEVSİM YİNE AYNI MEVSİM Vuslat TV’de Malatya Uluslararası Film Festivali açılışı öncesi yapılan canlı yayını izliyorum. Kırmızı halı röportajında davetli bir sanatçı konuşuyor. “İlgi çok yoğun, beklentilerimin çok üzerinde” diyor. Açılış töreni henüz başlamış ve sadece akredite davetliler ve protokol var orada. Bir diğeri henüz açılırken “Sanki 7.si değil de 20. Si 30. su yapılıyormuş gibi yerleşmiş buldum” diyor yine henüz açılış bile başlamamış. Hani bu konuşmalar kapanış töreninde yapılsa anlayacağım ama henüz açılış bile yapılmamış ama beyefendiler yağın dozunu kaçırıyorlar. Bu kadarını bile abartılı bulurken bu sayfadaki haber içeriğinde yer alan “Festivalin direktörü Suat Köçer, ‘Malatya halkına çok teşekkür ediyorum dolu salonlar, kuyruklar, izdihamlar oldu’” dedi. (malatyahaber.com) cümlesi artık ötesi yok dedirtti. Ortalama 8-10 kişiye oynayan hatta bazı seanslar için 0 (Sıfır) biletli seyircinin olduğu gösterimlerdeki “izdiham”ı oldukça umut verici bulduğumu ifade etmek istiyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bir sinema tutkunu olarak konuya bir el atayım dedim, keşke atmasaymışım. İlk iş festivalin web sitesine bir göz attım. “Sinemamızın kronik sorunlarının çözümüne katkıda bulunan festivaller, ulusal sinema endüstrisinin şekillenmesinde de etkin rol üstleniyor. Malatya Uluslararası Film Festivali, bu bağlamda, Türk sinemasının çekim merkezlerinden biri olarak sinemaseverleri her yıl Anadolu’nun kadim şehirlerinden Malatya’da buluşturuyor.” Resmi web sitesinde böyle tanımlanan festival Malatya’yı bir çekim merkez yaptı mı ya da bir kişi bile festival için bu kente geldi mi bilinmez ama festival bütçesinden sağlanan ulaşım ve konaklama imkânları ile kalabalık bir grubu her yıl Anadolu’nun kadim şehirlerinden Malatya’da ağırlıyoruz. Festivalin ertesi günü 10 Kasım tarihli 13 ulusal gazeteyi inceledim hiç birinin 1. sayfasında en küçük bir şekilde dahi MUFF haberi yok. Hatta okuduğum altı yerel gazetenin üçünün 1. Sayfasında da bu açılışa yer verilmemişti. Sinema ile ilgili ciddi bir platformda yayınlanan “Türkiye’de düzenlenen 30 film festivali” başlığı ilgimi çekti okudum “MUFF” yok. Kendi kendimize bile tanıtamamışız, şu uluslar arası sıfatının ne kadar zorlama olduğu nasıl da sırıtıyor. Günümüz sinemasında popüler olan isimler belli. Burada o isimleri tek tek saymaya gerek yok ama günümüzde gişede ilk 10, 20 hatta 50 yapan filmlerin ekiplerinden bir kişi bile yok o kırmızı halıda. Festivalleri, belirli ve gelenekselleşmiş gün ve tarihlerde yapılmak üzere tasarlanmış, toplum yaşamının değerli yönlerini kutlayan “temalı halk günleri” olarak tanımlayabiliriz. Tanımında “halk günü” ne vurgu yapılan bu etkinliklerden beklenen faydanın sağlanabilmesi için yerel halkın desteği zorunludur. Yapılan çalışmalar da bu gerekliliği ortaya koymuştur. Aksi planlanan ve oluşturulan her organizasyon başarısız olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Festivallerin gelişmesini ve devamlılığını sağlamak için yerel halkın tepkisini ve tutumunu belirleyen faktörleri anlamak ve böylece onların desteğini kazanmak gerekmektedir. Festivallerin başarısıyla olan ilişkisi nedeniyle yerel halkın algılarının ölçülmesi ve hesaba katılmasının gerekliliği apaçık ortadadır. Aynı zamanda festivallerin başarısının ve devamlılığının, yerel halkın desteğine olduğu kadar planlamada ve uygulamada yerel aktörlerin katılımına bağlı olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Organizasyonda yerel dinamiklerin kullanılamaması şehrin sahiplenmesine engel oluyor. Biz bu organizasyonu Malatya’da yapıyoruz. Bunu Cannes gibi Berlin gibi hatta İstanbul gibi değil Malatya gibi yapmalıyız. İşte o zaman bir özgünlük kazandırır ve değerli hale getiririz. 7.sini düzenliyoruz, Hiç oturup değerlendirme yapıldı mı acaba bir hata yaptık mı? Ya da daha iyi nasıl yapabiliriz? En önemlisi yoğun eleştiri konusu olan şehir festivali yaşamıyor konusunda ne yapabiliriz diye. Benim baktığım yerden buna benzer bir değerlendirme ve öz eleştiri göremiyorum. Yapılmışsa da gizli yapılıyor herhalde! Bu festivalin Malatyalı tarafından içselleştirilmesi gerekiyor. Hiç olmazsa bir kortej geçişi ile başlanılabilirdi ama sanırım organize edememek gibi bir çekince var. Artık her yıl birbirini taklit eden sıkıcı bir hal almaya başladı. Her seferinde aylar önce yükselen heyecan endeksimiz, festival sonrası Malatyalılar için “Selamsız Bandosu”na dönüşüyor. Şehre festival gelir, mevsim değişir” diye bir söz var ama bu değişikliği Malatya’da henüz görmedik maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nezir bey tebrik ederim guzel tespilerde bulunmussunuz. Nezir bey kısaca "kral çıplak demis"ancak anlayana. Kral anadan üryan dense yine kimseden gık çıkmaz. Guleriz ağlanacak halimize..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kalemine sağlık beyefendi demeliyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raşit Kısacık (7 yıl önce)Nezir Kızılkaya isimli kullanıcı yorumuna
    Nezir Kardeşim saptamalarınız için teşekkür ederim. Yıllardır bizim tekrarladığımız konuyu farklı açıdan dile getirmişsiniz. İlk film festivali tanıtım programı için Beni de (Sanırım yanlışlıkla) İstanbul'a götürdüler. Gidiş-dönüş uçak biletleri, otel ve kokteyl masrafları ile organize eden şirkete ödenen Vs paraları düşündükçe aklımı oynattım. Bu yıl bir yazı yazmıştım. Festivale harcanan parayla LENEVNT VADİSİ'NE bir film platosu kurulabilirdi. Ama ben söyledim ya Hiç olmayacağını biliyordum. Buna rağmen yazdım. Sanki Cannes film festivali, Ya da Antalya, Adana film festivallerine özenmiş olacaklar... 30'a yakın ilimizdeki film festivallerinin hiç birisinin tanıtımı veya diğer tüm organizasyonları İstanbul'da yapılmıyor. "Yerel halk mı?" güldürmeyin insanı. Hangi etkinliği yerel halkı kattılar ki?.. Malatya ile ilgili her etkinlikte malum bir partinin partinin vekilleri ve yerel yöneticileri birer konuşma mutlaka yapar. Arkasından Davetliler ya da organizeye yine belirli bir vakıf yöneticileri katılır. ..Yerel halk diyipte insanı güldürmeyin.. Yerel halk ne bilir. Film festivalinde dereceye giren filmler bir sinemada gösteriliyor ya...Daha ne istiyorsunuz! Kısacası bir nankörüz... Sanırım bilmiyoruz! Cahiliz! Tanıtım elbette ki İstanbul'da yapılacak, Hakkari de yapılacak değil ya! Sivil toplum örgütleri bile İstanbul'da toplanıp Malatya ile ilgili kararlar alıyorlar! Kısacası söyletmeyin beni... Siz de oturun oturduğunuz yerde! ONLANRDAN İYİ Mİ BİLECEKSİNİZ!.ya da BİLECEĞİZ!.. Levent vadisine film platosuymuş... Belediye ve Kongre merkezi çevresine kerpiç evler yapıldı ya... Levent vadisine ne gerek var. Uzak ve soğuk... Filmciler Ihlara vadisi varken Levent vadisi ne gelirler mi? Seyretsinler diye cam bir bölme yaptırıldı ya..
    0
    0
    Yanıtla
  • Atilla (7 yıl önce)
    Britane ulusal kanal yayınlamadı rezilce oldu bitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (7 yıl önce)
    Malatyamıza katkısı ne oldu?azınlık bir zümre çaldı oynadılar...anladığım bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Numan Gündüz (7 yıl önce)
    Malatyanın tanıtımı için bu tarz organizasyonlar artmalıdır ayrıca oktay kaynarcayı malatyaya getiren başkanada teşekkür etmemiz gerekiyor, malatyalı oyuncular sanatçıları memleketimize sürekli getirtmeliyiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (7 yıl önce)
    Evimize gitmeye yol yok. Film festivaline ödül dağıtıyoruz. Malatya halkı sinemaya doydu.....
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Acaba ödül alan sanaatçılardan kaç tanesi geldi. Fuzuli bir festival.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (7 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun.Belediyecilik sadece yolla suyla olmaz.Malatya'nın tanıtımı için bu tür sanatsal faaliyetlerle uğraşan gençlerin önünü açmak için çok güzel bir etkinlik
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (7 yıl önce)
    Malatyadaki sanatsal etkinliklere kör bakıp takoz olanlar, fim festivali düzenlemişler. PEHHHH.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Malatya'da birisi çıksa şehirle ilgili şu sorunu çözeceğim dese hiç bir yetkilinin 1 kuruşluk katkısı olmaz. Olsaydı Vagon onarım fabrikası 40 yıldır çürümeye terk edilmezdi. Kayısının sorunları çözülürdü. Malatya'nın sulama sorunu çözülürdü. Film festivali için kime ne kadar ödeme yapıldı açıklasınlar. Festival bitti, Malatya'nın tüm sorunları çözüldü!!! değil mi? Yazık, çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihangir (7 yıl önce)
    anlamadığım şu film festivalinin açılış ve kapanışında yollar niye kapanır biri bunu anlatsın .Nikah sarayında yapılıyor ordaki yol belediye görevlileri tarafından saatlerce kapatılıyor Allah akıl fikir versin diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (7 yıl önce)
    Malatyayi.ve.kaysiyi.tanitmak.cok.guzel
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (7 yıl önce)
    Yazik..kimin parasini kime dağitiyonuzzz...
    0
    0
    Yanıtla