SON DAKİKA
SON DEPREMLER

774 Noktada 'Yayaya Öncelik'

0
Güncellendi - 2019-08-21 01:03:58
774 Noktada 'Yayaya Öncelik'
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan kampanyaya Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki çalışmalarıyla destek vermeye devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesinin ardından, sürücülerde trafikte yaya bilincinin oluşturulması için şehir merkezinde araç trafiğinin yoğun olduğu noktalarda ve okul önlerinde yapmış olduğu çalışmalara ilçelerde de devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında Akçadağ, Arguvan, Battalgazi, Kale, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerinde yaya geçiş alanlarında zemin işaretleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Akçadağ ilçesinde 42 noktada önce yaya figürü ile 23 noktada ise yaya geçidi, Arguvan ilçesinde 9 noktada önce yaya figürü ve 5 noktada yaya geçidi, Battalgazi ilçesinde 225 noktada önce yaya figürü ile 117 noktada yaya geçidi, Kale ilçesinde 6 noktada önce yaya figürü, 1 noktada yaya geçidi, Yazıhan ilçesinde 20 noktada önce yaya figürü ve 10 noktada yaya geçidi, Yeşilyurt ilçesinde ise 200 noktada önce yaya figürü ile 116 yaya geçidinde çalışmalar yapılarak daha belirgin ve görünür hale getirildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 502 noktada öncelik yaya figürü ile 272 yaya geçiş alanında düzenlemeler gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trafikte sürücülerde yaya bilincinin oluşturulması amacıyla yapılan çalışmalar yıl içerisinde devam edecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • teyyo dayı (5 yıl önce)
    Yaya Orta refüjden nasıl geçecek? yaya geçitlerinde yürüyüş yolunun devamlılığı olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Malatya da her yer yaya yolu.Herkes istediği yerden geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan G. (5 yıl önce)
    Önce bu zihniyet degismeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (5 yıl önce)
    Fotoğrafa dikkkatli bakın lütfen.. Asfalta yaya geçidi yazmışsınız da yaya refüje gelince topraktan mı yürüyecek , Belediyelerimiz yola çizgi çizeceğine kaldırımları yapsın önce .
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Her yaya geçidine bir trafik polisi konulmalı, polisler arabanın klimasını açıyor çamlarınıda kapatıyor yatıyorlar araçlardan indirilmeli polisler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)
    Elinize sağlık iyi bir uygulama. Umarım sürücülerimiz bu kurala uyar. Yayalarımızda bu uygulamayı canının her istediği yerde geçiş üstünlüğüm var diye yorumlamaz. Olmadı her yaya geçidine bir görevli yerleştirip bu kuralı ihlal edene ceza yazın. Hem işsizliğe hem de İzmir-İstanbul karayolu maliyetine katkınız olur. Kesin çözüm için benim favorim KİMİSER MESUT. Yol vermeyene vereceksin ODUNU. Yol verdi diye önündeki araca artislik yapana DUBLE ODUN vereceksin. Elindeki çok akıllı telefonla sağına soluna bakmadan yola atlayan yayanın elindeki telefonu alıp VERECEKSİN ODUNU. Bu kadar ODUNU nereden bulacaksın dersen KAZ DAĞLARINA seyirci kalanların sırtına vurup taşıtacaksın ODUNU.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli (5 yıl önce)
    Sıtmapınarında arabalar yaya kaldırıma park ediyor yaya geçinden yayalar geçemiyor 155 aradık netice alamadık kaybeden zavallı yaşlılar nereden geçeceğini bilemiyor bu nasıl öncelik yayaların düzmece kanunlar kontrol yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (5 yıl önce)
    Malatya da yaya neyse soforde odur.direksiyondayken hak şofördedir,yayayken her adımda şoförler yol vermek zorundadır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (5 yıl önce)
    Valla kimse yol vermiyo kimsenin dinlediği yok o gün biri yol verdi arkadaki araçlar adamı döveceklerdi nerdeyse
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (5 yıl önce)
    guzel calisma olmus ama en guzeli her yaya gecidine polis ekipleri koyacaksin kurala uymayana hemen cezasini yazacaksin 1 kac ay devam edeceksin bilinc ozaman olusur iste
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Ne kadar yaparsanız yapın boş malatya da araba ehliyetini nerden nasıl almışlar belli değil kaç defa bebeğim var bebek arabasıyla ezilmekten kurtuldum bi an kendilerde bizde bu durumda olabiliriz diye düşünmüyorlar
    0
    0
    Yanıtla