Mart 2003 başlayan ve yedi buçuk yıl süren işgalin ardından son Amerikan muharip birliği de Perşembe sabah erken saatlerde Iraktan Kuveyte çekildi.
Başkan Barack Obama çekilme takvimi için Ağustosun sonunu belirlemişti ancak Iraktaki ABD güçlerinin komutanı General Raymond Odierno, takvimi neredeyse iki hafta önden kapattı.
Sabaha karşı düzenlenen çekilme operasyonunda ABD Ordu araçlarından oluşan konvoyların Kuveyt sınırını geçtikten sonra yollarına yaya devam ettikleri görüldü. Askerlerin gülümseyerek birbirlerine sarılmaları ve birbirlerini tebrik etmeleri dikkat çekti.
50 bin askeri ABDde görev yapmaya devam edecek. Ancak bu askerlerin görevi Irak güvenlik güçlerini eğitmek olacak. ABD özel güçler birimleri de ülkede kalıp El Kaideyle mücadeleye destek verecek.
Daha önce Iraklı üst düzey isimler çekilmenin yaratacağı istikrarsızlıktan duydukları kaygıyı defalarca dile getirmişti.