SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AB'nin Gündeminde..

A- A+ PAYLAŞ

AB Komisyonu'nun İstihdam, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliğinden sorumlu üyesi Vladimir Spidla, Avrupa Komisyonu’nun 2008 yılında insanların iş yaşamının dışında da cinsiyet, din, inanç gibi ayrımcılıklara tabi tutulmalarını önleyecek girişimlerde bulunacağını bildirdi.

Avrupa Parlamentosu’nun İtalyan kökenli Milletvekili Proinsias de Rossa, AB Komisyonu’na yönelttiği yazılı soru önergesinde, AB’de sakat kadınların ekonomik bağımsızlık da dahil kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri konusunda ne gibi önlemler alınacağını sordu.

Spidla da verdiği yanıtta, AB Direktiflerinin sakatlara eşit muamele ve bu alanda ayrımcılıkla mücadele için çerçeve oluşturduğunu bildirdi. AB’de sakatlara yönelik istihdam ve meslek edindirmenin sakat insanların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına katkıda bulunduğunu belirten Spidla, “Bunun dışında AB Komisyonu, 2008 için Yıllık Politika Stratejisi’nde, ‘çalışma hayatı dışında cinsiyet, din, inanç, sakatlık, yaş ya da cinsel yönelim ayrımcılığıyla mücadele ve bunu engellemek için yeni girişimlerde bulunulması önerisinde bulunacaktır” dedi.

AB KADINLARA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR?

AB Komisyonu’nun Adalet, Özgürlük ve Güvenlikten Sorumlu Üyesi Franco Frattini de, Avrupa Parlamentosu Üyesi Manolis Mavromatis’in kadınların karşılaştıkları, özellikle aile içinde yaşanan şiddete karşı alınacak önlemler konusundaki yazılı soru önergesini yanıtlarken kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele etmeyi ciddiye aldıklarını belirtti.

Franco Frattini şiddetin kadınların “Hayat, güven, haysiyet, vakar ve fiziksel-ruhsal bütünlüklerinin yaygın ve evrensel ihlali olduğunu kaydetti Frattini, “Her bir Avrupa vatandaşına, özellikle de kadınlar ve çocuklara yönelik, her türlü şiddetin üstesinden gelmek, AB Komisyonu’nun önemli bir önceliğidir” dedi.

AB Komisyonu’nun 2006’da kabul edilen kadın-erkek eşitliği yol haritasında şiddetin önlenmesini taahhüt ettiğini anlatan Frattini, bunun 2010’a kadar yapılacak çalışmaları içerdiğini bildirdi. Franco Frattini, yol haritasının AB’de cinsiyet eşitliği konusunda altı öncelik belirlediğini, bunlardan birinin cinsiyet kökenli şiddet ve kaçakçılığın ortadan kaldırılması olduğunu belirtti.

AB Komisyonu’nun kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, insan kaçakçılığı ve çocukların cinsel amaçlı istismarı, çocuk pornografisinin önlenmesinde üye ülkeler içinde önemli başarılar sağladığını kaydeden Franco Frattini, AB’de kadınlara karşı işlenen suçlarla ilgili veri ve tanım birliğinin acilen sağlanması gerektiğini bildirdi. Franco Frattini, bunun karar alıcı konumdaki yönetimler için önemli olduğunu anlattı.

Mavromatis önergesinde, yapılan son araştırmaların aile içinde kadınlara yönelik şiddetin arttığını gösterdiğini bildirdi.

AP Milletvekili Mavromatis “Özellikle binlerce kadın her gün kıskançlık, zina, sarhoşluk, intikam, ‘töre’ anlaşmazlıkları gibi nedenlerle öldürülüyor. Bu olgu maalesef yükselerek kontrol dışına çıkmaktadır ve olay sayısı AB Üye Devletleri’nde daimi olarak artmaktadır” derken AB Komisyonu’nun almayı düşündüğü önlemleri açıklamasını istemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız