SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acı Haberin Detaylarını Vermek Malatya Valimize Düştü"

0
Güncellendi - 2021-02-16 20:06:23
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, “Terör bir insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin, terörden fayda ummak ya da terör karşısında suskun kalmak da bir insanlık suçudur” dedi.

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Öztrak, 13 yurttaşın alçakça şehit edildiğini, terörün ve teröristin her türlüsünü lanetlediğini ifade etti. Irak’ın Gara bölgesinde 13 Mehmetçiğin şehit edilmesi üzerine terörün bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Öztrak, “Bazı anlar vardır insan yutkunmakta nefes almakta güçlük çeker. Söz biter içimizi derin bir keder ve acı kaplar. Kelimeleri insanın boğazında düğümlenir. Dün ne yazık ki böyle bir gündü. Irak’ın Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda hain bölücü terör örgütü yıllardır rehin tuttuğu askerlerimizi, polislerimizi, kamu görelisi 13 yurttaşımızı, 13 silahsız insanımızı bir mağarada acımadan vurdu, alçakça şehit etti. Terör bir insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörden fayda ummak ya da terör karşısında suskun kalmak da bir insanlık suçudur. Biz terörün ve teröristin her türlüsünü lanetledik, lanetliyoruz, lanetleyeceğiz. Bu güzel topraklar terörden çok çekti. Gencecik fidanlarımız vatan toprağına düştü. Analar, aileler perişan oldu. Nice ocaklar söndü. Dün 13 aileye, 13 baba ocağına kor ateşler düştü. Biliyoruz ateş düştüğü yeri yakar ama bizim de üzüntümüz sonsuz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaçırılan askerlerin aileleriyle defalarca görüştüğünü ve ailelerin beklenti ve şikayetlerini dönemin Başbakanına aktardığını belirten Öztrak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bölücü terör örgütünün rehin aldığı kamu görevlilerimizin durumunu TBMM gündemine defalarca taşıdık. Arkadaşlarımız bunu defalarca sordu. Beş soru sormuşuz bir defa cevap almışız. 'Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif gözetleme ve operasyonel faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir, Hulusi Akar.' Şimdi genel görüşme yapacaklarmış. Genel başkanımız evlatları kaçırılan ailelerle defalarca görüştü. Ailelerin sıkıntı, beklenti ve şikayetlerini dönemin başbakanına aktardı. Arkadaşlarımız kaçırılanların aileleriyle beraber TBMM’de basın toplantıları yaptı. Bu konuda çok sayıda önerge verdi. Terör örgütünün kamu görevlilerinin akıbetini, yurttaşlarımızı sağ salim evlerine döndürmek için Erdoğan’ın hükümetinin neler yaptığını hep öğrenmeye çalıştık. Biraz önce gösterdim, cevap bu. Dün de insanı kahreden acı haberle sarsıldık. Gara’daki operasyonlarda şehit olan 3 Mehmetçiğimizle beraber şehitlerimizin sayısı 16'ya çıktı. İçimiz yandı, yüreğimiz parçalandı. Ve her acı olayda olduğu gibi bu acı haberin detaylarını vermek Malatya Valimize düştü. Tıpkı İdlib’de 36 aslanımızı kaybettiğimizde 36 Mehmetçiğimiz Rus uçakları tarafından şehit edildiğinde acı haberi Hatay Valisinden öğrendiğimiz gibi. Geçtiğimiz yıl tam da bu zamanlar yaşanan bu acı olayın nedenini ve sorumlularını hala bilmiyoruz. Bu konuda da kamuoyunun bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"Bölücülük yaparak, bölücü terörle mücadele edilmez." diyen Öztrak, akılla, izanla, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şöyle devam etti:

"Ülkeyi yönetenler, kendi kusurlarının üstünü örteyim derken, bölücülerin değirmenine su taşımayacak. Dün 13 şehidimizin olduğunu öğrendik. Milletimiz derin bir yasta. Ama bugün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ı kongrelerinde izledik. Espriler, sloganlar, tezahüratlar… Gerçekten içimiz sızladı. Milletin içi kan ağlarken, bu görüntüleri üzüntüyle karşıladık. Erdoğan'ın bugünkü sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi, başarısız bir kurtarma operasyonu esnasında şehit düşmüş. Başarısız olduğunu kendi söyledi. Üzüntümüz, bu haberle daha da katlandı. Biz CHP olarak ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz."

Faik Öztrak, dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "milletin aklıyla alay eden açıklamalar" yaptığını ileri sürerek, bu açıklamaları kınadıklarını söyledi. Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beyfendiler bir kendinize gelin, 13 aslan parçamız mağaralarda rehin tutulurken bölücü terör örgütü tarafından sizler bölücü elebaşından mektup dilenip, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarıyordunuz. Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı, devletin televizyonuna çıkaran, 'Gerekirse Karayılanı da TRT'ye çıkarırız' diyerek savunan, siz değil miydiniz? Yine çözüm sürecine 'Yeni Türkiye'nin Kuruluş Sözleşmesi' diyen sizler değil miydiniz? Riyakarlığın bu kadarına da pes. Daha fazla rezil olmayın, edebinizle susmayı bilin."

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu, terörün üstesinden geleceğini dile getiren Öztrak, "Akılla, yürekle, azimle ve güçlü bir iradeyle bu terör belasını alt edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi, kuşkusu olmasın. Bir kez daha bölücü terör örgütünün bu hain eylemini lanetliyoruz." ifadesini kullandı. Gara'da PKK terör örgütünce şehit edilen vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Öztrak, sorumluların yakalanmasını istedi.

Ankara, iha- AA

FOTO: Vali Aydın Baruş, şehitlerle ilgili ayrıntıları açıklarken

FOTO: CHP Sözcüsü Faik Öztrak

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • has malatyalı (3 yıl önce)
    bu mahmut da her tarafa yılmaz efendinin yazısını paylaşıyor kardeş onun yolu belli onun bu memlekete bi faydası yok faydalı bi insanın yazısını paylasta insanımız okusun
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    Bunlar halen konuşuyor ya insanın yüzü kızarır 2 gündür genel başkanları habire cumhurbaşkanı milli savunma bakanı iç işleri bakanını suçluyor Ortağını üzmemek için pkk diyemiyor lanet edemiyor Ortağını değiller mi Konuşup kurtarsaydın ne genel başkanları ne yardımcıları Hepsi bir birinin aynısı bir de çıkıp ha bire Atatürkün partisi demezler mi Partiyi ne hale getirdiler vah vah vah ki vah Bunların bu kafa ile görecekleri son seçim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tırnak kadar izanın olsa şu aşağıdakileri okursan yüzün kızarması laım amma. Nerde? https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/yilmaz-ozdil/garada-ne-oldu-6262029/
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu portallarda yorum yazarken bir an için o şehitlerin anasını, babasını, kardeşini, abisini, ablasını, eşini, çocuğunu düşünün. 5- 6 yıldır o askerlerin hasretini endişesini taşımış canından can gitmiş yakınlarını düşünün. Bu olay siyasi değildir. Siyâset malzemesi hiç değildir. Ancak bu insanlarımızı sağ olarak getiremeyenler sorumludur. Söylenecek çook şey var ancak sadece şunu söylemek istiyorum. Seçim başarısı için kırmızı bülten ile aranan bir azılı terör örgütü sorumlusunu trt muhabiri buldu ve röportaj yaptı. Keşke bu vatandaşlarımızda bulunsa ve sağ getirilebilinseydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Sanami düşecek demekki Cumhurbaşkanı onlara vermiş görevi vatan hayinlerine destek veren bir partililere verecek deyil zaten siz gibi zihniyetli insan diyecem insan diyemiyom ler olduğu müddetçe düşmanı dışarda boşuna arıyoz içimizde ama Allah büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Sizler varya ülkeye iki kuruş faydası olmayan sürekli konuşan varliklarsiniz. Asker polis vali kaymakam cumhurbaşkanı hepsi sorunlu bir sız düzgünsünüz. Pkk bu gençleri katletti diyebildinizmi onu soyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Terör örgütü PKK nın adını söylemekten imtina edenler,halkın tepkisi yüzünden şehit cenazelerine gidemeyenler eleştiri yapıyor.Samimiyetsizsiniz.Bu milletin milli ve manevi değerlerinden uzak politikalar yaparak terör örgütlerinin işlerini kolaylaştıranlar dolaylı olarak teröre destek veriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Daha yukarıda okuduğunuzu bile inkar ediyorsunuz. Yukarıdaki metni bir daha oku pkk terör örgütünü lanetliyoruz demişler. Sizler akıllarınızı, vicdanınızı kiraya vermiş, papağana dönmüş gibi ezbere yazıyorsunuz.Biraz dikkat, biraz izan lütfen.
    0
    0
    Yanıtla