SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açılmamış Hastane Kafesinde Bir Yemek de 'Basın'a..

Açılmamış Hastane Kafesinde Bir Yemek de 'Basın'a..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Henüz hizmete açılmamış olan Battalgazi Devlet Hastanesi'nin bahçesinde inşa edilen, henüz açılmamasına rağmen bir önceki gün AKP'ye yakın STK'ların temsilcilerine verilen yemekle gündeme gelince ‘Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesisi’  diye adlandırılan kafeteryada düzenlenen iftar yemeğine, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kaymakamı Adül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Basın mensuplarıyla sohbet ederek gündemi değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, basının rolüne dikkat çekerek, ''Basın camiası her daim beraber olduğumuz, duygu ve düşünceleri paylaştığımız, yapmış olduğumuz çalışmaları halka yansıtma noktasında gönül elçilerimiz, halkın sorun ve problemlerini uygulayıcı yöneticilere ileten basın mensupları teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediyeciliğin toplumun her kesimine dokunan ve insanları memnun etme makamı olduğunu belirten Güder, “ Belediyecilik zor bir iş toplumun bütün kesimlerine dokunuyorsunuz. Dokunurken bazen incittiğimiz, göz ardı ettiğimiz kişiler olabiliyor. Çok iyilik yaparsınız ama bir yerde bir sıkıntı oluşunca o iyilikler hep unutulur. O sıkıntılar gündeme taşınır. Bu makamlar hizmet makamı, insanları memnun etme makamı çünkü siz toplumdan oy isterken onlara hizmet etmeyi vadediyorsunuz. Bizlerde 3 yılı geride bıraktık. Belediye başkanlığı zor. Battalgazi de belediye başkanlığı yapmak daha da zor. Yüzde 60-70’i eski binalardan oluşması, şehri açabilecek yönlerin çok olmaması, şehirlerin doğuya, kuzeye ve başka yönlere gitmemesi, güneyimizde beydağı ile sınırlı olmamız işlerimizi güçleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak insanlar arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Güder, “ Kentsel dönüşüm problemli bir iş. Özellikle çevreyolu altındaki dönüşümü başlatmak, kentsel dönüşümler çok kolay işler değil. O bölgedeki kentsel dönüşümü başlattığımızda istişare ettiğimiz arkadaşlar dediler ki kentsel dönüşümler belediye başkanlarını kendi altında bırakır ezilirler. Biz diyoruz ki insanlar arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmamız lazım. Siz bunu kaldırmadığınız müddetçe toplumda huzur ve güveni tahsis edemezsiniz” şeklinde konuştu.

Battalgazi’yi cazibe merkezi haline getirmek istediklerine değinen Kaymakam Abdül Kadir Duran ise “ Bir şehri şehir yapan esas unsur tek başına sadece siteler, evler, yollar, kaldırımlar, parklar değildir. Şehir tıpkı bir insan gibi yaşayan bir organizmadır. O şehrin bir hafızasının olması gerekir. Biz bu noktada Battalgazi olarak çok avantajlıyız. Bu avantajı önümüzdeki süreçte Eski Malatya’da meydan düzenlenmesiyle birlikte, Arslantepe’nin dünya mirası listesine girmesinin olumlu katkısını da arkamıza alarak Eski Malatya’da var olan kültür ve tabiat varlıklarını ortaya çıkartıp bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu arada, açılmamış hastanenin bahçesinde faaliyete geçirilen ve ikinci yemekte ‘Battalgazi Belediyesi Sosyal Tesisi’ diye adlandırılan kafeterya ve işletmesinin statüsü, işletilmesiyle ilgili Battalgazi Belediyesi'nden herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekerken, belediyeden bu konuda bir açıklama bekleniyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Orhan (2 yıl önce)
    Acılmayan hastanenin açılmayan cafesi kimlere verildi acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kuvayı milliye (2 yıl önce)
    yolun sonu göründü aziz belediye başkanlar saygı değer milletvekilleri ne kattınız gözle görülür elle tutulur şu memlekete kimin parasını kime yediriyorsunuz eğer hakkım geçmiş ise haram olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Demeki secim yakın sayın başkan ard arda gundem olduguna gore reklam şart
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    eee o kadar badın mensubundan biri sormadı mı burası nasıl açıldı diye? kim AKP ye verdi diye? madem sormayacaktınız niye eleştiriyorsunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Münebbih (2 yıl önce)
    ﴾185﴿ Herkes ölümü tadacaktır; yaptıklarınızın karşılığı size eksiksiz olarak ancak kıyamet gününde verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılır da cennete konursa artık kurtulmuştur. Dünya hayatı zaten aldatıcı şeylerden ibarettir. ﴾174﴿ Allah’ın indirdiği kitabın bir bölümünü gizleyenler ve onu az bir şey karşılığında satanlar yok mu, onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Allah kıyamet gününde onlarla konuşmayacak, onları arındırmayacak! Onlar için elem verici bir azap vardır. ﴾175﴿ Onlar, doğru yol karşılığında sapkınlığı, mağfiret karşılığında azabı satın almış kimselerdir. Ateşe ne kadar da dayanıklılarmış!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1649789831 (2 yıl önce)Münebbih isimli kullanıcı yorumuna
    Sular hep aktı geçti Kurudu vakti geçti Nice han nice sultan Tahtı bıraktı geçti Dünya bir penceredir Her gelen baktı geçti Yunus Emre
    %100
    %0
    Yanıtla