Danıştay 13. Dairesi'nin, Malatya Şeker Fabrikası arazilerinin büyük bölümünün Malatya Belediyesi'ne, bir bölümünün de diyanet hizmetlerinde kullanılması kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı'nın yürütmesini durdurdu. Kararı değerlendiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Adalet yerini buldu" dedi.
Türkiye Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 900 dönüm araziden 196 dönüm arazinin Şeker Fabrikası'na bırakıldığını hatırlattı. Murat, "Bu kadar alanda fabrikanın üretim yapamayacağını belirtip, sendika genel merkezimiz yargıya gitmişti. Biz en az 230 dönüm alanın verilmesini talep etmiştik. Türkiye Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü ile ve Özelleştirme Yüksek Kurulu 196 dönüm bırakınca buna itiraz ederek, yargıya gidilmişti. Danıştay 13. Dairesi, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Böylece adalet yerini buldu" dedi.
Çalışamayacak kadar yerin Şeker Fabrikası'na bırakılması ile fabrikanın işlemez hale getirilmiş olacağını savunan Nuri Murat, "Mesela son pancar alım kampanyasında 75 günde 320 bin ton pancar alınıp işlendi. Yüzlerce kamyon fabrikaya girip çıktı. 196 dönüm alanın verilmesi ile fabrikaya işlerlik kazandırılmazdı. Adeta fabrikaya hapis edilmiştik" diye konuştu.