Şeker fabrikası arazisinin Malatya Belediyesi'ne verilmemesini değerlendiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Bizim için sürpriz olmadı. Adalet yerini buldu" dedi.
Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun, Malatya Şeker Fabrikası'na ait arazinin Malatya Belediyesi ile küçük bir bölümünün Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretmesi işlemini durdurmasını değerlendiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Belediye buralara talipli olunca biz belediyeye, fabrikanın çalışacak kadar alan bırakılıp, boş, atıl durumdaki alanın alınmasını söylemiştik. Çünkü biz de Malatyalıyız ve Malatya'ya güzel şeyler yapılmasını isteriz. Ancak belediye, üretimi etkileyecek
kadar yer istemişti. Belediye çok yer istedi. Konu yargıya intikal ettirildi ve nihai karar alındı. Beklenen karardı. Sürpriz olmadı. Adalet yerini buldu" şeklinde konuştu.
Malatya Şeker Fabrikası'nın kar eden bir kuruluş olduğunu, burada ayrıca sadece pancar işlenmediğini kaydeden Murat, "Yeni milletvekillerimiz seçildikten sonra sendikamızı ziyaret ettiler. Fabrikanın durumunu anlattık. Türkiye'de Erzurum, Eskişehir, Sivas ve Malatya Şeker Fabrikaları'nda etonol ve biobenzin üretme imkanı var. Bu tesislerde hizmete sunulursa daha fazla katma değer sağlanıp, daha fazla insana iş ve aş sağlanır dedik. Şu anda fabrikada kullandığımız kal-yak doğalgaza dönüştürülüyor. O zaman hem çevre kirliliği olmayacak, hem de fabrika daha çok kar edecek. Kar eden bir kuruluş köreltilmemeli" diye konuştu.
Özelleştirme İdaresi Malatya Şeker Fabrikası'ndaki arazilerin büyük kısmını, hayvanat bahçesi, olimpik havuz, spor kompleksi, çiçek bahçesi, su oyun ve gösteri alanları, suni gölet, park, amfi tiyatro, sosyal tesisler, teşhir merkezleri gibi hizmetlerde kullanılmak üzere Malatya Belediyesi'ne devretmişti. Daha sonra Şeker İş Sendikası Genel Merkezi yargıya başvurup, yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Yürütmeyi durdurma kararına Malatya Belediyesi itiraz etmiş, Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu ise yürütmeyi durdurmayı onamıştı.