SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adamın Biri Gelip Bana Soruyor..!"

0
Güncellendi - 2016-12-07 06:02:17
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, “Sezon başında bu ligi sürklase (sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek) edeceğimizi söylemedik. Hepimiz diyoruz ya haddimizi bileceğiz. Sürklase edeceğiz diye bir şey yok. Böyle dalgalı durumlar olabilir” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, ligde son üç haftada kaybedilen 8 puanla ilgili değerlendirmede bulundu.

Buz, “Üç haftayı baz alırsak, Eskişehirspor deplasmanında kaybettik ama iyi oynadık. Giresunspor maçında 10 kişi kaldık ama önemli bir puan aldığımız belli oldu. Bu puanla da lider durumdayız. Göztepe müsabakasına baktığımızda, kötü oynadığımız bir müsabakaydı. Coşkulu bir Göztepe vardı, bizden daha çok istediler, buna cevap veremedik. Göztepe bizden daha iyi oynadı. Onları tebrik ediyoruz. Kendi sahalarında bu avantajlarını kullandılar” diye konuştu.

“KÖTÜ OYNADIK, KAYBETTİK”

Göztepe deplasmanında kötü oynadıklarını kaydeden Buz, “Aslanlar gibi mücadele etmek istedik ama olmadı. Kötü oynadık, kaybettik” dedi.

Tecrübeli teknik adam, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Müsabakadan evvel 3 arkadaşımız cezalıydı. Azubuike ilk 11’dfe oynayan arkadaşımız yoktu. Caner Arıcı önemli ilk 11’de oynayan arkadaşımız. Sadık Çiftpınar, ilk 11’de oynayan arkadaşımız yoktu. Tabi biz hiçbir şeyi bahane etmeden çıktık, aslanlar gibi mücadele etmek istedik. Ama olmadı, kötü oynadık, kaybettik.”

Göztepe maçındaki gösterilen sarı kartlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Buz, “Maçın 90 dakikasına bakın 5 sarı kart Yeni Malatyaspor, Göztepe’nin hiçbir sarı kartı yok. Pozisyonlara baktığınızda hemen maçın başlarında ikili mücadelede hemen sarı kartı gördük. Ben futbolcu arkadaşlarıma şunu söylüyorum, tabi konuşarak saçma sapan kartlar görülmez. Ama mücadele içerisinde zaman zaman kartlar olabiliyor” diye konuştu.

“BÖYLE DALGALI DURUMLAR OLABİLİR”

Tecrübeli çalıştırıcı, kadro derinliğinde sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, şunları ifade etti:

“Kadro derinliğinde zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ancak ben, bizim kadromuza güveniyorum. Bu kadro şimdiye kadar bu puanları aldıysa, demek ki diğer takımların önündedir. Kaldı ki biz sezon başında bu ligi sürklase (sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek) edeceğimizi söylemedik. Hepimiz diyoruz ya haddimizi bileceğiz. Sürklase edeceğiz diye bir şey yok. Böyle dalgalı durumlar olabilir. Biz kendimizi tenkit ediyoruz, iyi oynamadık. Üzüldük, taraftarlarımızı da üzdük. Onun da bilincindeyiz. Reaksiyon göstereceğiz.”

“HALİMİZ NE OLACAK’ DEDİ ‘KÜME DÜŞECEĞİZ’ DEDİM”

Buz, ellerindeki krediyi yediklerini kaydederek, “Müsabakaya tek tek bakacaksınız. Ben geriye dittiğimiz zaman Sedat ve Pereira Eskişehirspor maçında oynamadı. Kötü de oynamadık ama kaybettik. Rakip kendi avantajını kullandı. Göztepe’yle empati yapın, ikinci yarı buraya gelecekler. Tam tersi olsa bizde yeni stat ve seyircimizin içerisinde ‘buyurun alın 3 puanı’ mı diyeceğiz? Öyle mi olacak? Bende bunu soruyorum. Kaldı ki ‘bu puanlar şöyle oldu, böyle oldu’ diye konuşuluyor. Hiç önemli değil. Adamlar kendi sahasında oynuyor, lider geliyor, bilenecek. Adamları yensen 7 puan fark olacak. Onlarda kendi avantajlarını kullanmak isteyecekler. Bu da gayet normal ama sende o maçta karşılık veremedik. Eksiklerini de saymadın, sayma. Ama sonuçta bu takım 26 puan aldıysa, diğerleri de Göztepe, Sivas, Eskişehir’de üzerine çıkmadıysa, dana ne yapabiliriz? O zaman çekilelim bir kenara özür mü dileyelim? Bu puanları aldık diye, bunları mı söyleyelim? İçeride Ümraniye’yi yendik, Ümraniye gidip Sivas’ı yendi. Biz puanları verelim mi? Anlamadım ben, ne yapalım? Adamın biri gelip bana ‘halimiz ne olacak?’ diye soruyor, ‘küme düşeceğiz’ dedim. Küme düşeceğiz. Ne bekleniliyor? Geçen sene Karabük bütçesiyle 29 puanla ilk yarıyı bitirdi. Şurada bizim 4 maçımız var, şuanda da 3 maç oynayacağız. Diğer takımlarda bir camia, onları da saymamız lazım, sürklase edemeyiz. Sezon başında biz ‘bu ligin üç büyükleri ya da dört büyükleri’ diye bir şey söylemedik. Ama iyi puanlar aldık. Bizim kredimiz vardı, o kredimizi yedik. O kredi bitti. Şimdi onun üzerine çıkmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK”

Giresunspor karşısında aldıkları 1 puanın önemli olduğuna dikkat çeken Buz, “İçerideki Giresunspor maçını baz aldığımız da kazanmak istedik. Ama olaylar futbolda bazen farklı gelişebiliyor. Kırmızı kart görüyorsunuz. Bazı arkadaşlarınız bunu yazdı. ‘1 puan çok çok önemli’ denildi. Bu hafta, bu puanın ne kadar önemli olduğunu gördünüz. Şimdi rakibimiz gidip, Sivas’ta oynuyor. Hadi bakalım” dedi.

Tecrübeli teknik adam, herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade ederek, “Hemen bir şeyler aranıyor. Gayet normal, bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Yönetimimizle alakalı tüm çabalar yapılıyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Ufak tefek sıkıntılar her kulüpte vardır ama bizde yok. Yönetim iyi de çalışıyor. İkincisi takımda gruplaşma gibi bir şey yok. Malatya’yı çok iyi tanıdığım için beni pek fazla şaşırtmıyor. Ama ben onları gerçekten seviyorum. Rakiplerimiz bize geldiğinde, Giresunspor maçında bize o kadar ittiler ki, puan almada onlarda bize çok yardımcı oldu. Bu haftada zorlu, ciddi bir Bandırmaspor müsabakasına çıkacağız. Önce o maçı düşünmemiz gerekiyor. Onları yenip, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“BASİT KARTLAR KONUSUNDA FUTBOLCULARIMIZI UYARIYORUZ”

Kartlardan dolayı eksiklerinin olduğunu dile getiren Buz, şunları söyledi:

“Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık. Kendimizi kritize ediyoruz. İyi oynamadık, daha iyi oynamamız gerekiyor. Onların üzerine gideceğiz. Lige konsantre olmuş vaziyetteyiz. Tamamen ligi düşünüyoruz. İyi oynadığımız, 3-1 kazandığımız halde ‘niye 5-1 kazanmadınız?’ diye eleştiri alıyoruz. Bunlar normal oluyor. Oyuncu tercihinde de aynı şekilde. Sakatlıktan dönen Osman’ın haricinde hemen hemen hepsi oynadı. Bu hafta Sadık ile Yiğitcan yok. Onlarda tabi eksiğimiz. Ama onları da içeriden gidereceğiz. Maçlara baktığımız zaman benim istemediğim, konuşarak kart görmek olmaz. Sadık’ın normal bir şekilde girmesi, biraz daha dikkatli olması gerekiyordu. Caner’de aynı şekilde ama diğer konuda maçları izleyin. Adam hiç mi mücadeleye girmeyecek. O zaman ben adama diyeyim ki, ‘sen hiç mücadeleye girme, sarı kart görme.’ O konuda gerçekten futbolcularımızı uyarıyoruz. Basit kartlar konusunda uyarıyoruz. Ama zaman zaman oluyor. Daha iyi olmamız gerekiyor.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    haftalardır aralıksız lider bi takım var, ama tribünler boş. sonra da bunlar kalkmış burada irfan hoca'yı eleştiriyor. bu malatya süper lige çıksa ne olacak, kafalar amatör olduktan sonra. dışarıdan bakınca görünüyor ki bu malatya hiç bi şeyi hak etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazanfer (7 yıl önce)
    Tek ilaç .... TARAFTAR...... Stadı doldurun... TAM DESTEK HEP DESTEK....
    0
    0
    Yanıtla
  • alrdm44 (7 yıl önce)
    enseyi karartmayın bak uçuyor gidiyor denen bjk son haftalarda ne halde. Barselona tartışılıyor. Bu düşüş normal toparlanmaları için stadı doldurup taraftarın itmesi lazım. Yönetim stad gelirini ucuz bilet çok seyirci olarak belrlemeli ve takım sorunsuz ve amasız desteklemeli. O sene Bu sene diyelim. İrfan Hocanın kıymetini bilin yakın zaman da çok iyi yerlere önce bizi getirecek sonra da kendisi iyi yerlere gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (7 yıl önce)
    bizim ligde en iyi futbolu ümraniye ve bandırma oynuyor. biz korkak oynuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Bandırmaya puan kaptırmaz umarım irfan bey orta koşmuyor sedatla olmaz murat akçayla hiç olmaz topu bildiğinden şüpheliyim karabuk niye vermiş anlaşılıyor takım koşmalı mücadele etmeli kanatlat orta açmalı bunlar olmadan olmaz irfan bey maalesef pek umut verici konuşmalar yapmıyor yapamayackta ,bandırma macından sonra bir kan değişikliği olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • YORGUN (7 yıl önce)
    Evet yine en güzel olan herkesin kendi düşüncesini ifade ettiği birbirinden farklı yorumların yapılmış olması.Ben İrfan Hocamın açıklamaları doğrultusunda başlamak istedim;"daha çok istediler" şimdi sorumlu kişiye sorarlar.!siz istemedinizmi? "Kötü Oynadık" yine sorulması beklenen soru.! bu ifadeyi birçok maç için kullandınız önlem aldınızmı ?nedenlerini bulabildinizmi? "Kadro yetersizliği var" sezon başında siz değilmiydiniz transfere ihtiyacımız yok geniş bir kadroya sahibiz diye,yönetimin yapması gerekeni yaptığını artık sözün kendinizde ve oyuncularınızda olduğunu siz söylemedinizmi? yani demem oki takım kaybedebilir edecektirde lakin takım oyun oynamadan kaybederse bu işte bir sorun vardır.takım diğer takımdan az isterse kazanmayı kazanmasını beklemek aptallık olmazmı? yorumlarını içinden geldiği gibi yazan kardeşlerim olumlu veya olumsuz saygı duyuyor ve diğer arkadaşlarında farklı İTHAM larda bulunarak birbirlerini eleştirmeden yazılan her yorumda MALATYA ruhunun olduğunu unutmadan cevap vermelerini rica ediyorum unutulmasınki içinde MALATYA sevgisi olan arkadaşlarım ilgileniyor okuyor yazıyor bazen sinirlenerek kırgınlıklarımızı farklı ifade edebiliyoruz.Adanadan MALATYA ma sevgilerimle
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    Elazığ spor da bu hafta çok iyiydi gol atamadı inşallah toparlanırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Malatya göztepe ye karşısında oynadığı cılız korkak ve Basiretsiz Futbolu Beşiktaşta Dinamo kive karşı oynadı sonuç ortada. Hakem Beşiktaşı yaktı deniyor olabilir birinci gola kadar Beşiktaş ne yaptı adam elini kolunu bacağın ayağın sallaya sallaya geldi ceza sahasına girdi topu çıkardı gol oldu. ikinci gol yani penaltı pozisyon ise üç dinamo kive futbolcusu boşa çıktı . ondan sonra teknik direktör veya hatta yapan futbolcu bir numara sorumlusu benim diyor. Buda moda oldu. Senin yapacağın hayati maçlardan hatta yapmayacağın
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (7 yıl önce)
    Sedat akcay ahmet burak solakel ve kaleci hakan derhal kadro dışı birakilmali
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇÖPÇÜ (7 yıl önce)
    Gördüğüm kadarıyla takımımız süper lige çıksada,taraftarımız 2. amatör ligde.. Herkes yaptığı işe baksın..7.5 milyon luk takım şuan lider...Bize tribünde taraftar olmak düşer...Sezon sonuna kadar irfan hoca ve takıma güvenmek gerekir.şu oynasın bu oynamasın klavye antrenörlüğünü bırak,al takıma futbolcu oynasın..adam 15 tl verip tribüne gelmez..25 milyonluk çeneyle konuşur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklisin çopcu ama sen herseyi oldugu gibi kabul eden sorgulama yeteneği olmayan ne kadar ekmek o kadar köfte iş yapiyosun takim cacik olmuş üç hafta da bir suss
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    Hocam başkalarına bakma seni seviyoruz Takımın bir düşüşü oluyor iyi oynayan bir beşiktaş 2 haftadır malum Takım paniklemezse hakeme rağmen çıkarız hakemler üzerimize gelecek biz yolumuza bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (7 yıl önce)
    Çoo konuşmayın STADYUM'a gelin.Şampiyon takım stadı taraftarla dolu takımdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    İçimizde nekadar Göztepe ki Eskişehir ki veya diyeyim ki meşhur söz İrlandalı var.Oynadığımız ligde çok ciddi paralar harcamış ligin birçok takımı var hiç bir maç çantada keklik değil biz takımın mücadelesine bakmalıyız.Birçok arkadaşımız teknik direktör olmuş aşıyor kesiyor gönderiyor herkes yerini bilecek Bu futbolcu gurubuyla gurubuyla sezon başı ve için de birlikte olan antreman yaptıran teknik heyet bu heyet öncelikle kendilerine ihanet etmiyeceklerdir kariyerleri için başarılı olmak zorundadırlar bu böyle bilinmelidir Doğal olarak teknik heyetde hata yapabilir.Şimdi önümüzde devre sonuna kadar 4 maçımızdan en az 10 puan hedeflemeyiz devre arasında birkaç takviye ile ilk iki arasında olmalıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    Lider takım oyunu kendi sahasında kabul edemez.Eskişehir ve Göztepe maçında resmen defans yaptık.Onlar bizden korkacağına biz korkarak oynuyoruz.Ve takımda disiplinsizlik had safhada.Ahmet burak efendi rakibe çalım atmayı becerdi ya kendi kendine çalım atıp artistlik hareketler yapıp ilk golü yememizde sebep oldu.Sedat kendini takımın üzerinde görmeye başlamış maçı mahvetti.Bunlarıda gördünüzmü hocam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (7 yıl önce)
    İrfan hoca işini bilir. Malatyalılar olarak bizler üzerimize düşeni yapıyormuyuz.Eskişehir, Göztepe taraftarını gördük takımlarını nasıl destekliyorlar. Hayran kaldım. Bir sefer tezahürat yapmayı biliyorlar. Marşları var bütün stad bir arada okuyor. Bizde bir avuç taraftar var onlar da organize olamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Arkada ve ortada rahat top stand oyuncu lazim pres ve süratli akili pas dagitan durarak degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Hakan.solaken. murat akca. Sedat.sinan bunlar bos
    0
    0
    Yanıtla
  • çok haklısın bu oyuncuların yeri yok inanın isteyeni olacağınız sanmıyorum yazık derhal gönderilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    irfan hocam murat akça konusunda çok yanılıyorsun bu futbolcuyu ısrarla oynatırsan 10 kişi oynamış olursun umarız bu futbolcuyu bir daha oynatmazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Aykut (7 yıl önce)
    Hocam artık kadroda rotasyona gitmen gerekir.Sedatla takım bir kişi eksik oynuyor.(hele serbest vuruşları facia)Kaleci evlere şenlik.Murat keza öyle.Bunları dikkate Alman gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Göztepe yenilgisinin hiçbir mazereti olamaz.Ancak bizim takım iyi oynamadı.Maça bakacak olursak göztepe gol attı geriye yaslandı.bizim takım kapanan takımlara kaybediyor.Yalnız Göztepe Sivas maçında 3 yiyince gerçek gücü belli olacak.Bolu adanayla berabere kalınca tekrar işler yoluna girer.inşaallah.umuyorum.Bandırmayı kesin almalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (7 yıl önce)
    Sayın hocam Göztepe coşkuluydu diyosun biz neden hiç coşkulu olamıyoruz? oysaki lider olan biziz.anlayamadık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Doğru söylüyorsun hocam haddinizi bilmediniz. Sizin kariyeriniz (Malatyaspor'dan önce olmayan) için Malatyaspor'un süper lige çıkması altın bir sayfa bu fırsatı değerlendirmek arzusu sizi de takımı da bitirecek goztepeden yediğimiz ikinci gol bunun ispatıdır. Siz o dakikada 1-0 lık skorla takımı nasıl savunma güvenliğini bırakıp son dakika son fırsat gibi takımı rakip ceza sahasına yikarsiniz. Kenar yönetiminiz hiç mi yok? Adama sorarlar hocam. Neyse daha sorulacak soru çok ama inşallah yönetim soruyordur o soruları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (7 yıl önce)
    IRFAN HOCAM ALLAH ASKINA SESIMI DUY ŞU HAKANI KALEYE ALMA ERTACI DENE HOCAM HAKAN KALECI OLAMAZ BIZE
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin Allah'ına kurban.Ertaç'a bu kadar tahammül etsek milli takıma çağrılırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Ve unutmadan 9 milyon euro luk takımla 25 milyon euro takımın kadro derinliği bir olmaz bunda biliyoruz hocam ama yinede allahın izniyle herşey istediğimiz gibi olcak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Hocam sene başında dediğin gibi ilk 6 da olacağız ama gelen büyük bir başarı var ve bu başarıda en çok pay sahibi sizsiniz bunu biliyoruz yanındayız yola devam. Tabiki inişler çıkışlar olcak ikinci yarı yeni stadımizla beraber rakiplerimiz buraya gelecek ve gerçekten fikstür avantajı miz var adana demirden sonra bize gelen rakipler Sivas la oynuyor ve bence buda bir avantaj inş sene sonu şampiyonluğumuzu Kutluyacagiz hocam herşey gönlünüzce olsun . Malatya sporlu koray
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (7 yıl önce)
    tamam da kadroyu niçin yanlış çıkardığını solakel de niye ısrar ettiğini elinde sak osman olduğunu hatta irfan gibi aklıyla oynayan futbolcuyu niçin görmüyorsun.buda benim taraftar sorum...gazeteciler belliki sormamışlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Demirhan (7 yıl önce)
    Demekk ineymiş .son 3 haftada oynamayan,baskı altında kalan ve şanssız olan bir malatya yokmuş..maçlara yüklenmyen bir malatya varmış..
    0
    0
    Yanıtla