SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Adil Serdar Saçan Vefat Etti

Adil Serdar Saçan Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Bir süredir kanser tedavisi gören Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti. Saçan’ın son sözleri, “Anlaşılan hesaplaşma ahirete kaldı siz haramilerle, bekleyeceğim sizleri orada, geleceksiniz gerçek Hak divanına” oldu.

Adil Serdar Saçan 1998 yılında kurduğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğünün başkanı olarak pek çok önemli soruşturmayı yürütmüştü.

23 Eylül 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Saçan, 16 ay tutuklu kaldıktan sonra 15 Ocak 2010'da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, 60 yaşında hayatını kaybetti. Saçan’ın bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi. Saçan’ın cenazesi 25 Mayıs Perşembe günü  ikindi namazına müteakip Eyüpsultan’da kaldırılacak.

“HESAPLAŞMA AHİRETE KALDI SİZ HARAMİLERLE”

Saçan’ın ölüm haberini, ailesi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Vasiyeti üzerine son sözleri ailesi tarafından paylaşıldı:

“Biz ölümden hiç korkmadık bu dünyada, sadece Hakk’tan korktuk.
Sizler gibi kul hakkı yiyerek Hakkın adını kirletmeye kalkışmadık.
Emir geldi, ölüm vaki oldu bize,
Hakkın buyruğudur başımızın üstüne,
Anlaşılan hesaplaşma ahirete kaldı siz haramilerle,
Bekleyeceğim sizleri orada, geleceksiniz gerçek Hakk divanına.
Selam olsun namuslu ve şerefli olanlara.
Onlarla da buluşacağız. Hasbihal edeceğiz haramiler hesap verirken. Seyretmesi çok hoş olacak.
Haydi, ben gider.
Allah’a emanet…”

MALATYA'DA DA OKUDU..

Arnavut göçmeni Hayriye Hanım ile Elazığ- Baskil'li Bedri Beyin çocuğu olarak 21 Eylül 1964'te Erzurum'da doğan Adil Serdar Saçan, babasının memuriyeti nedeniyle Malatya'da bulundukları dönemde  Hasan Varol İlkokulu ve Hasan Varol Ortaokulu'nda da öğrenim gördü. 1978'de Polis Kolejine giren Adil Serdar Saçan, 1985'te Polis Akademisi'ni birincilikle bitirdi. 1987'de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisansını, 1992'de doktorasını tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Emniyet Örgütü'nde çeşitli kademelerde görev yapan Saçan, Emniyet'ten ayrıldıktan sonra avukatlık yapıyordu.

Saçan, 2019'da sosyal medya hesabında, Malatya günlerine ilişkin bir fotoğrafını, "Yıl 1974. Malatya Kernek Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi, Saadet Apt.Bu apartmanda yaşayan herkes dosttu, kardeşti, anaydı, babaydı, evlattı. Hiç kimse akraba değildi. Kapılar kilitli değildi. Herkes insandı. Paranın hükmü yoktu....." yazısıyla paylaşmıştı.

Adil Serdar Saçan 1998 yılında kurduğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğünün başkanı olarak pek çok önemli soruşturmayı yürütmüştü.

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatan Evladı (1 yıl önce)
    Böyle yiğit vatanseverler ezildi, katledildi, ötelendi vs Mekanın cennet olsun. İşte ibretlik savunması ve kısa hayat hikayesi. https://youtu.be/wrlowTjVJqQ
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Gerçek bir milliyetçi gerçek bir cumhuriyetçi gerçek bir Atatürkçü. Böyle polis müdürleri az gelir bu dünyaya. Fetöcülerin ödüllendirildiği böyle polislerin ise kıyıma uğratıldığı bir düzen dönüyor. Dilerim artık bu düzen son bulur ve adalet her zaman kazanır.
    %90
    %10
    Yanıtla