Türkiye bu haftayı geçtiğimiz haftadan 4-5 derece daha sıcak geçirecek. Sıcaklıklar haziran ortalamasının 4 ila 6 derece üzerine çıkıyor. Doğu kesimlerdeki kısa süreli yaz yağmurları dışında etkili yağış beklenmiyor.
Marmara'da sıcaklık hergün artıyor, çarşamba günü birçok kentte 35-36 dereceyi görecek. Bu hafta güneşli geçecek. 5 gündür yüksek seyreden nem oranında, yarın itibaren düşüş var, hava daha sıcak ama daha kuru olacak.
İç Anadolu'da bugün Sivas, Kayseri, Niğde arasında yine yaz yağmuru var. Bu hafta sıcaklık tüm bölgede 30-35 dereceye yükseliyor, hafta ortası en sıcak kesim Ankara, Eskişehir, Konya çevreleri.
Ege çok sıcak ve bol güneşli bir hafta geçirecek. Sıcaklık gölgede kıyılarda 36, iç kesimlerde 38 derece. Diğer taraftanda ise rüzgarın çok sertleşmesi bölgedekileri ısı çarpmasına karşı koruyacak.
Akdeniz'de bu hafta sıcaklık 40 dereceye yaklaşıyor ancak rüzgarın yön değiştirip, denizden değil dağlardan esmesi nem oranında düşüşe neden olacak. Güneydoğu'da da 38-41 derece sıcaklık olmasına rağmen rüzgarların sert esmesi serinletici etki yaratıyor.
Doğu Anadolu çok sıcak Erzurum 28, Malatya 36 derece. Van-Siirt arasında rüzgar kuvvetli, Ağrı, Kars, Erzurum arasında ise gün içinde kısa süre yağmur yağabilecek.
Karadeniz kıyılarında rüzgar biraz sert, çarşamba günü Bolu-Kastamonu boyunca sıcaklık 33-34 dereceye çıkıyor. Yağmur ise Ordu-Trabzon-Artvin arasında yaz sağanakları şeklinde görülecek.