Malatya Umut Çiçekleri tiyatro grubu, Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla aile içi şiddetin zararlarını anlatan bir tiyatro gösterisi sundu.
İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Genel Meclisi Naci Şavata ve Emniyet Müdür Yardımcılarının yanı sıra emniyet mensupları ve vatandaşların katıldığı tiyatro, Sabancı Kültür Sitesi'nde sahnelendi.
Tiyatroyu izlemek için gelenlere polisler tarafından karanfil verildi. Aile içi şiddetin ve sonuçlarının anlatıldığı tiyatro oyununu başarıyla sergileyen öğrencilere, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya çiçek takdim etti.
Kahya, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, "Buradan çıkaracağımız dersler şudur; çocuklarımızı takip etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın arkadaş çevreleriyle mutlaka tanışmamız, evlerine gidip ziyaret etmeniz, onları evlerinize davet etmeniz, çocuklarınızla bir arkadaş olmanız onları sürekli gözetmeniz gerekiyor. Bunu tiyatro oyununda da gördünüz. İnşallah sizlerin çocukları bu hale düşmez. Tiyatro oyununda sergilendiği gibi dışarıda böyle çok çocuk var. Malatya'mızda olmasa bile Türkiye'nin değişik illerinde bu tür çok çocuk var. Bu illete yakalandıktan sonra bir daha kurtuluşu mümkün değil. Bunun sonu ölümdür. Biz sizleri uyarma ve mesaj verme adına bu tür etkinlikler yapıyoruz" dedi.