Malatya'da bu yıl 8 kişinin suda boğulduğunu belirten Malatya Belediyesi Sualtı Kurtarma Timi Sorumlusu Bahattin Yıldırım, "Çocuk boğuluyor, ancak annesinin haberi 5 saat sonra oluyor" dedi.
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Kurtarma Ekibi Sorumlusu Bahattin Yıldırım, Türkiye'de ortalama her yıl 900 kişinin boğulma vakasıyla hayatını kaybettiğini söyledi. Boğulan kişilerin yaş ortalamasının 8 ila 20 olmasının, öğrenci kesiminden insanların boğulduğunu gösterdiğini dile getiren Yıldırım, "Bu güne kadar ülkemizde bu manada ciddi bir çalışma yapılmadı. 900 boğulma trafik terörüne yakın bir say. Fakat boğulma olayları genellikle yaz aylarında gündeme geldiği için, yaz aylarında haberlerde 2-3 kez gündeme geliyor, sonra da konu kapanıp gidiyor. Bu konuyla ilgili olarak biz Malatya İtfaiye Müdürlüğü olarak ilimiz ve komşu illerde bir çok boğulma vakasına gittik" diye konuştu.
Malatya İtfaiye Müdürlüğü tarafından sosyal destek programı (SODES) kapsamında boğulmama bilinci ve yüzme tutkusu seminerleri verdiklerini belirten Yıldırım, "Projemizin amacı göl gölet ve barajın yoğun olduğu ilçelerde öğrencilere boğulma olayını anlatmak boğulan kişiye nasıl müdahale edilir? Ayrıca nerelerde yüzmeliyiz, yüzerken nelere dikkat etmeliyiz konularını anlatmak istedik. Bunda da kısmen başarılı olduğumuza inanıyorum. İlimizde 8 boğulma vakası yaşandı. İkisi boğulma diğerleri suya düşme elektrik çarpması gibi vakalar" dedi.
Ailelere çağrıda bulunan Yıldırım, "Ailelerin çocukları noktasında daha duyarlı olmaları gerekiyor. Örnek vermek istiyorum, çocuk Taştepe'de oturuyor. Orduzu göletine geliyor. Burada 3 saat oyalanıyor. Sonra yüzüp boğuluyor olayın bize yansıma adli boyutu derken çocuğun annesine haber olaydan 5 saat sonra gidiyor. Annesi 8 yaşındaki çocuğunun 5 saattir nerde olduğunu sorgulamıyor. Anne çocuğunu kaybettikten sonra bir üzüntü yaşamaya başlıyor. Bu noktada ailelerin daha duyarlı olması gerekiyor. Bu noktada ailelere tavsiyemiz çocuklarını yüzme havuzlarına göndersinler" şeklinde konuştu.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.