SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ Yol Ayrımında Kaza.. 1 Ölü 17 Yaralı..

0
Güncellendi - 2019-02-10 17:58:45
Akçadağ Yol Ayrımında Kaza.. 1 Ölü 17 Yaralı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yolcu otobüsü ile halk otobüsünün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 17 kişi yaralandı. Kaza, Malatya D 300 karayolunda meydana geldi.

Malatya-Kayseri kara yolu Akçadağ ayrımında, Ali Uçar yönetimindeki 58 AAC 917 plakalı yolcu otobüsüyle Battal Yardımcı idaresindeki 44 ED 711 plakalı Büyükşehir Belediyesine bağlı özel halk otobüsü çarpıştı. Kazada, Mehmet Mustafa Kozan (51) öldü, 2'si ağır 17 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

VALİ KAZA YERİNDE..

Malatya Valisi Aydın Baruş, kaza yerinde incelemede bulundu.

Sabah saatlerinde Akçadağ ilçe yol ayrımında meydana gelen kaza neticesinde otobüslerde bulunan 18 kişinin yaralandığı, 1 kişinin de hayatını kaybettiği kaza ile ilgili incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Baruş; basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ankara istikametinden Malatya'ya gelen bir firmamıza ait yolcu otobüsü ile Malatya'dan Akçadağ ilçemize gelmekte olan Büyükşehir Belediyemize ait bir yolcu otobüsü Akçadağ kavşağında maalesef üzücü bir kazaya karışıyor. İnşallah böyle üzücü kazalara bir daha şahit olmayız. Buradan tüm şoför arkadaşlarımıza tekrar sesleniyorum; lütfen can taşıdıklarının farkına varsınlar. Özellikle kavşak noktalarında dikkat etsinler. Bu tür karlı yağışlı havalarda fren mesafesinin azalmasından dolayı da kazalar sık sık meydana geliyor. Dolayısıyla trafikte daha ağır ve yavaş seyretsinler, süratlerini azaltsınlar, kavşak noktalarında iyice düşürsünler ki böyle üzücü kazalara meydan vermeyelim. İncelemeler yapılacak emniyet müdürlüğümüz trafik ekipleri incelemeleri yapacaklar. Neticesi daha sonra anlaşılacak. Hangi aracın trafik kuralı ihlali yaptığı tespit edilecek ve gerekli yasal işlemler başlatılacak.”

Vali Aydın Baruş sabah saatlerinde yaşanan  kazada yaralanan ve Turgut Özal Tıp Fakültesinde tedavi gören kazazedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaralı vatandaşların yakınları ile sohbet eden Vali Baruş, doktorlardan da yaralıların son durumları hakkında bilgiler aldı.

KAZA GÜVENLİK KAMERA KAYDINDA..

iha'nın haberine göre, 1 kişinin ölümü 17 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kaza ise çevrede bulunan bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde saatler 08.40’ı gösterdiğinde Malatya istikametinden Akçadağ ilçesine doğru gelen Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ yolcu otobüsü, kavşakta döndükten sonra trafik ışığında bekliyor. Kısa bir süre sonra harekete geçen belediye otobüsüne ise Ankara istikametinden gelen şehirlerarası yolcu otobüsünün hızla gelerek çarptığı görülüyor.

Kaza sonrası belediye otobüsünde bulunan yolcular, Akçadağ istikametine döndükten sonra kırmızı ışık yandığı için beklediklerini, sonrasında ise yeşil ışıkla birlikte harekete geçtikleri sırada büyük bir gürültü ile otobüsün araçlarına çarptığını söyledi.

Ferdi Durdu-Yeni Malatya Gazetesi(www.yenimalatya.com.tr)/Malatyahaber.com- Bülten- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • mlt44 (5 yıl önce)
    orada daha öncede benzer kaza yaşanmıştı diye hatırlıyorum o kavşakta ne var arkadaş. o yolun birazda düzeltilmesi lazım orda bişey var olmasa ışıkta olsa benzer kaza oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44akcadag1 (5 yıl önce)
    O otobüsteki bir çocuk vardı ve o benim okul arkadaşımdı biz her gün o yolu kullanıyoruz gerek otobüslerle gerek servislerle lütfen o bölgeyi kameralandırın şu anda bir otobüsle çarpıştı fakat Allah korusun ileride bir öğrenci servisine de carpabilir ve ayrıyeten motasin bu konu hakkında çalıma yapması lazım özel halk otobüsleri çok tehlikeli gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ):)):)))))) tamam dayı arkadaşına bişey olmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (5 yıl önce)
    Akçadağ ilçesine çalışan şoför arkadaşlar sanki rallici ne zaman görsem maaşallah son süratler ve dikkatsizler buna bir.çözüm bulun bir kaç gün takip.edin ve.nasıl araç kullandıklarını görün
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ünlü (5 yıl önce)İbrahim isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumlarınızı okudum insanda biraz vicdan olur motaşa ait otobüs geliyor kırmızı ışıkta duruyor sonra yeşil yanınca hareket ediyor ve diğer büyük otobüs yeşil ışığı kaçırmamak için hızlanıyor ve kırmızıda geçip akçadağ otobüsüne çarpıyor arkadaşlar ölen bir insan var ağır yaralılar var üstelik haklı oldukları halde bir kuruma bu kadar kin nefret dolu olmak nedir nedir yani bu fırsat buldukça hak adalet gözetmeden nedir bu kininiz allahtan korkun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Oraya kamera konulması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Motaşın eskiden olduğu gibi kendisi sefer düzenlenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖMER (5 yıl önce)
    olmadı oradaki benzinliğin kamerasından, o da olmadı yol girişindeki kameradan görüntü ve bilgi elde edebilirsiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖMER (5 yıl önce)
    Editörün dikkatine... Allah rızası için haberciliğin bir gereği olarak kazanın nasıl olduğunu bizahmet araştırıp/öğrenip yazın da okuyucuların merakını giderin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Can Kalı (5 yıl önce)
    Hayatını kaybeden merhumun yakınlarına baş sağlığı diliyorum öncelikle. Yaralanan vatandaşlara ise geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Özellikle belirtmek isterimki şuan içerisinde olduğumuz hava şartları neticesinde araç sahiblerini ve araç kullanıcılarının biraz daha dikkatli olmaları yönünde uyarmak istiyorum. Öncelikle kendi hayatınızı ve canını sizlere teslim etmiş olan insanları düşünerek biraz daha dikkatli olalım lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Şoförler de insan ama herşeyin bir sırası var,her defasında en az 5 yolcu konuşturuyor adamları, yolcularla muhabbete dalmaktan birkaç duraktan yolcu almadan geçiyor,diğer otobüslerde olduğu gibi kaptan kısmı tamamen ayrılıp kapatılmalı.Takdir allahtan ama tevekkül kuldan.Kusur karşıdakinin de olsa en azından ucuz atlatılabilirdi.21 koltuklu araçlara her sabah 40 kişinin binmesi ayrı bir felaket.
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (5 yıl önce)
    Vefat eden şahsa allah rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar dilerim. Fakat bu Akçadağ’a bağlı çalışan sarı özel halk otobüsleri hiç kural gözetmeksizin uçarak kaçarak fırlamış gibi araç sürüyor. Merkez duraklardan Akçadağ’a akçadağdan merkeze yetişebilen varsa takip etsin görsün. Daha bi kaç ay önce yine aynı yol ayrımında aynı renk sarı özel halk otobüsü trafik ışıklarının bulunduğu viyadüğe uçmadı mı.? Denetimi belediyede olan bu araçlar hiç denetlenmiyor onu gösteriyor. Hele merkez içi mavi özeller. Ne ehliyeti uyan ne src belgesi olan motaşın kendi kadrosunda çalışan Şoförler bile src yok. Geçen src sınavının olduğu okulda rast geldik bi kaç şoföre. Sayın başkan Gürkan seçimleri dört gözle bekliyoruz. Allah’ın izniyle şu belediyenin başına gel. Motaş Müdürü gider ayak ne yapmanın Peşinde. Denetim sıfırr.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    o kavşak çok tehlikeli.sebebide insanların malesef ışıklara uymaması.mobesa yok diye kırmızıda geçen çok gördüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir44 (5 yıl önce)
    Öncelikle tüm yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Akçadağ özel Halk Otobüsleri minibüs sahipleri ile MOTAŞ ortaklığı ile işletilmektedir. Akçadağ'a ulaşımın tek elden yürütüldüğü bir sistem mevcut şuan. MOTAŞ yetkilileri yeterince denetim sağlayamadığı için; ne hareket saatlerine, ne hız kurallarına, ne de yolcu kapasitesine uyulmamaktadır. Akçadağ'a her gün gitmek zorunda olan birisi olarak defalarca bunu MOTAŞ yetkililerine bildirmemizi rağmen hiçbir önlem alınmadığı ve sürecin böyle devam ettiği göz önündedir. İnsanların hayatının birkaç minibüs sahibinin kazanacağı paradan daha ucuz olmamalıdır. Allah'tan temennim can kaybı olmaması. yetkililerin bu konuda acil önlem almasıdır.
    0
    0
    Yanıtla