SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'da Çöp Sorunu Felakete Doğru..

0
Güncellendi - 2019-09-01 03:27:54
Akçadağ'da Çöp Sorunu Felakete Doğru..
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinin tarımsal alanları çöp sahasına dönüştü. İlçe merkezine 2 km uzaklıktaki Kültür Mahallesi, Ören Yolu mevkiindeki alana 40 yıldır çöp dökülüyor. Çöplerden yayılan kötü koku ve yangınlar vatandaşları ve çevre sağlığını tehdit ederken, Akçadağ halkı, yıllardır bu konudaki şikayetlerine çözüm bulunmamasına tepkili. Bölgedeki arazi sahipleri, Belediye Başkanı Ali Kazgan’nın 31 Mart yerel seçimler öncesinde kapalı sistemle çöpleri taşıma vaadinde bulunduğunu ancak aradan 5 ay geçmesine rağmen çöplerin yanmaya devam ettiğini belirttiler.

Malatya’nın en önemli kayısı üretim merkezi Akçadağ yazısı çöp yığını altında kaldı. Binlerce ton kayısı yetiştirilen ve bahçe evleri bulunan Akçadağ İlçesi Kültür Mahallesi Ören Yolu mevkiinde bulunan alanın içler acısı hali halkın tepkisine neden oluyor. Evsel atıkların döküldüğü Kültür Mahallesi’ndeki çöp sahasında yayılan kötü kokunun yanı sıra sürekli yangınlar olması nedeniyle çıkan dumanlardan etkilenen vatandaşlar evlerinde oturamaz hale geldi.  Kayısı bahçelerinin hemen yanı başında ‘Çevre felaketi’ dedirten nitelikte çöplerden çıkan yangınlar yüzünden 40 dönümlük bir kayısı bahçesinin de yandığı ifade ediliyor.

“Yıllardır soruna çözüm istiyoruz..”

Çöp sahasından yayılan koku, duman ve yangınlar yüzünden bahçelerinde yaşayamaz hale geldiklerini belirten bölgedeki çiftlik ve arazi sahipleri Akçadağ Belediyesi’ne tepkili. Vatandaşlar “Burası Akçadağ’da kayısı ve diğer tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin önemli bir yerleşim merkezi. 40 yıldır çöp dökülüyor. Sürekli çöpler yanıyor.  Akçadağ merkeze 2 km uzaklıkta. Çiftlikler var. Millet bağında bahçesinde oturamaz hale geldi. Çöpler sürekli yandığı için burada yakınında bulunan 40 dönümlük bahçe alanı yandı.  İnsanlar sürekli hasta oluyor. Kötü koku, yangın, duman.  Çöplerden çıkan yangını söndürmek için itfaiye gelene kadar ağaçlar yanıyor. Defalarca belediyeye ilettik. Yetkililer buna bir türlü önlem almadı. Şikayetçi olduğumuz zaman da neredeyse bizimle alay ediliyor” sözleriyle tepki gösterdiler.

“Akçadağ’ın kaderi değişmiyor”

Bütün ilçelerin kapası sistem çöp depolama merkezleri bulunduğunu veya kapalı sistemle taşındığını ifade eden vatandaşlar “Burası Malatya’ya 30 km uzaklıkta. Senelerdir kapalı sisteme geçilemedi. Belediye Başkanımız Ali Kazgan’ın en önemli seçim vaatlerinden birisiydi ama 5 ay geçti halen daha açık alana dökülüyor. Kendisi bu kokudan rahatsız olmadığı için sanırım önemsemiyor. Tek bir gün bu kokunun altında yaşamak zorunda olsaydı mutlaka çözüm bulurdu.  Birçok ilçe kapalı sistemle çöpleri taşıyor ama Akçadağ’ın kaderi 40 yıldır değişmiyor. Biz bir an önce bu soruna çözüm bulunması için yetkililerimizin ilgisini bekliyoruz” diye konuştular.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Akçadağlı (5 yıl önce)
    Malatyahaber.com Yanlı haberlerinizi artık Akcadag uzerinemi yapmaya basladınız. Bu haberi yapmadan önce ilk Akçadağ Belediyesini arayıp bilgi alıp sonrada Büyükşehir i arayıp konuyla ilgili dedaylı bilgilendirme alabilirsiniz. Ama anlaşılan Akçadağ Belediyesi ve nezninde Ali Kazgan’ı hedef alan yazınız tamamen saçma ve yanlı. Şöyleki; Akçadağ Katı Atık İstasyonu tamamlandı. Gerçi siz bunu dahi bilmeyecek kadar habercisiniz işte. Sadece alt yapı sorunu için Büyükşehir yetkilileri bekleniyor. Yakın bir sürede de biter. Ali Kazgan yapamayacağı şeylerin sözünü asla vermez. Çünkü devlet adabı almış Valilik Kaymakamlık il Özel İdaresi genel sekreteryası ve Belesiye başkanlığı yapmış birini eleştirirken lütfen konuyu tam anlamıyla araştırıp öyle yazın. Haaa bu arada siz onu bunu bırakında Büyükşehiri batıran çalan çırpan birilerine peşkeş çeken büroklatları yazın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Akçadağlılar ilçe için hiç çalışmayan ve proje üretmeyen eski Akp’li başkanı bu defa bağımsız aday olarak seçtiler, bu nedenle verilmeyen hizmetler sonucu oluşan mağduriyetler Akçadağ ilçesi halkına müstehaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (5 yıl önce)
    Yazık büyük şehir niye taşımıyor ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Alirıza (5 yıl önce)
    Vay be çöp içinde yaşıyorlarmış.. Bugüne kadar hiçbir akçadağlıdan bu konu hakkında bir şikayet bile duymadım. Demek ki alışmışlar.. habercilik budur işte.. Belki artık utanırlar ve çözüm bulunması için çaba gösterirler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (5 yıl önce)
    Malatya’nın en önemli kayısı üretim merkezi Akçadağ’mı? Güleceğim yoktu... ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ss (5 yıl önce)
    Bu iş Büyükşehir belediyesiyle ortak çözülür.Katı atık tesisine sevkiyat gerek.ilçe çöp istifi için uygun yer lazım.
    0
    0
    Yanıtla