SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'da Gergin Meclis.. AKP ve MHP'li Üyeler Karşı Çıkınca

0
Güncellendi - 2019-09-08 04:01:45
Akçadağ'da Gergin Meclis.. AKP ve MHP'li Üyeler Karşı Çıkınca
A- A+ PAYLAŞ

MECLİSE POLİS GELDİ.. Akçadağ Belediye Meclisi'nde Levent Vadisi'nin turizm fizibilite projesine AKP'li ve MHP'li üyelerin red oyu kullanması gerginliğe neden oldu.

2014'de AKP'den seçilen ve yeniden aday yapılmayınca 31 Mart'ta bağımsız aday olarak seçilen Ali Kazgan başkanlığındaki Akçadağ Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) hibesi ile hazırlanacak Levent Vadisi Turizm Fizibilite projesi için Belediye Başkanı Kazgan'a yetki verilmesi mecliste çoğunluğu bulunan AKP ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Yine gündem maddeleri arasında yer alan Akçadağ ilçesine bağlı muhtelif mahallelerde Belediye adına kayıtlı arsaların satışı konusunda hazırlanan İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporlarının görüşülmesi de aynı şekilde reddedildi.

Turizm açısından önemli bir değere sahip olan Levent Vadisi’nde Akçadağ Belediyesinin hazırlayacağı ve FKA'dan yaklaşık 1 milyon TL hibe desteği alacağı projenin meclis üyeleri tarafından kabul edilmemesi mecliste kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Meclis toplantısını izleyen vatandaşlar, Akçadağ'a hizmetin engellendiği gerekçesiyle meclis üyelerine tepki gösterdi.

Çıkan arbedeyi polis araya girerek yatıştırırken, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş'ın konuyla ilgili Malatya Gazeteciler Cemiyetinde bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Turizm açısından önemli bir değere sahip olan Levent Vadisi’nde Akçadağ Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar sonrasında gelen turist sayısında her geçen gün artış yaşanmasının ardından yapılacak olan çalışmaların Fırat Kalkınma Ajansına Levent Vadisi Turizm Fizibilite projesi hazırlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi sonrasında turizm için bir çok alanında daha hizmete açılacak olmasına AKP ve MHP meclis üyelerinin red kararı vermesi  proje sonrasında verilecek olan hibenin alınamaması anlamı taşıyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ramazan (5 yıl önce)
    Ne yazikki Akçadağ bir adım ileri gidememiş 1950 lerde Ankara yolu Akçadağın içinde geçmesini engeleyen zihniyet bu gün levent vadisini turizime açmayı engelemektedir 70 yıl geriye gidiyor Akçadağ üzgünüm
    0
    0
    Yanıtla
  • akçadağlı (5 yıl önce)
    başkan yardımcıları ve belediye müdürlerinin keyif merkezine dönüşmüş levent vadisine hizmet yeteri kadar yapıldı. belediye destek alacaksa köhne durumdaki akçadağ merkezine restorasyon desteği alsın. ilçe merkezi yıkık eski yapılarla berbat şekilde. helal olsun belediye meclis üyelerine peşkeşe dur demişler. açıklamayı başkandan beklerdik. başkanın hamisi pozisyonundaki bir dernek başkanı belediye meclisinde yaşanan bir sıkıntıyla ilgili hangi sıfatla açıklama yapıyor anlamış değilim. celal beyi hamdi beyi ve tanımadığım diğer akpartili mhpli belediye meclis üyelerine şükranlarımı sunuyorum. 2-3 adamın istediği şekilde ne arazi satışı yapılabilir nede detayı belli olmayan bir projeyle ilgili destek alınması için yetki verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlaşılan AKP ya da MHP meclis üyesisiniz? Peki bu çekilen peşkeş neler bize kanıtlar mısınız? Bir Malatyalı olarak ilmek isteriz paralarımızın nereye gittiğini?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (5 yıl önce)
    Böyle bir şey olsa olsa ancak bizim Akçadağ!da olur.Elin adamı memleketinin kalkınması için çalışır bizimkiler engel olur.Vah memleketim vah...!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (5 yıl önce)
    o değilde bunlar akçadağ da insan içine nasıl çıkıyorlar... birde önlerine kuru pasta su koymuşlar, acı çekirdekten başka birşey vermeyeceksin bunlara...
    0
    0
    Yanıtla
  • Acı çekirdek şifa kaynağıdır... Kilosu da 35 TL..:)
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (5 yıl önce)
    ALLAH sizi bildigi gibi yapsin habis,hasüt insanlar akcadagimiz ali kazgan beye hizmet etmiyorki böyle gaflete dalmissiniz.yazik yazik ben akcadagli olarak diyorum yazik guzel beldemize.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Akıllarınca iş yaptırmıyorlar.ama bu haberlerin medyaya yansıması iyi oluyor.2023 e akp kendi sonunu kendi yazıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI... (5 yıl önce)
    Ak Parti tüm Türkiyede aldığı dersi Malatyada almamışa benziyor. Bu şekilde giderse Ak Parti diye bir partide kalmayacak. Mikro anlamda Malatya ve nezninde Akçadağ da durum bu. Kendi köyünde 7 oy alıp meçlis üyesi ve gurup başkanı olan Arif Özcan Günay Akçadağda birde bu haldeyken siyaset yapıyor, Akçadağın kaderiyle oynamaya çalışıyor. Sadece omu değil 8 tane Ak Parti Meclis üyesi 1 tane Mhp. Siz ve sizin gibi zihniyetler Ak Partiyi bitireceksiniz. Yerel seçimlerde Akçadağda Ak Partiyi 3. Parti yaptınız. Şimdi böyle yaparak kaçıncı yapacaksınız bakalım. Ama şunu unutunuz, uyuyan devi uyandırdınız Akçadağ Malatya genelinde 140 bine yakın oyuyla en büyük ilçesidir. Artık yerelde ve genel de Akçadağ hep olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    Celal bey aklı başında bi adam gibi duruyor ama neden böyle bi cehaletin altına imza atıyor anlamış değilim belediyeye bedavadan para gelecek at gözlüklüler yok diyecek bu nasıl bi mantık arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Payitaht (5 yıl önce)
    Evet güzel ilçenin güzel başkanı böyle davranmak Meclis üyeler adına için bir ihanet yapılacak hizmetleri engellemek ilçeye şehire ihanettir akp ve mhp ki Meclis üyeleri iktidarın sonunu getirmek için harekete geçmiş görünüyorlar sonu hızlandırmak için yapılan bu yavaşlatma saltoları ancak yıkımı hızlandırmak olacaktır durmak yok yıkamaya devam sayın başkan siz bildiğiniz doğrulardan ayrılmayın siz ve Akçadağ kazanacak
    0
    0
    Yanıtla