-
Can (5 yıl önce)
Gelenek ve göreneklerimizide değiştirecekler bırakın lütfen
-
malatyalı (5 yıl önce)
ÇOOKKKKK YERİNDE BİR KARAR RİCA EDİYORUM BU KONUYU HEP BİRLİKTE ÇÖZELİM ÇOK SAYIN BAŞKANI TEBRİK EDİYORUM
-
Ali (5 yıl önce)
Benim babamın cenazesine il dışından iki yüzün üzerinde misafir geldi Malatya’da da yaklaşık 400 kişi katıldı bu insanlar benimle beraber üç 3,5 saat mezarlıkta cenaze ye refakat etti şimdi cenaze yemeği kalksın diyorsunuz da ben bu İnsanları nasıl yemek yemeden gönderebilirim bence yemeği cenaze sahibinin vermesi yanlış burada haklısınız ama Belediye olarak sayın başkanım Yemek bedelini belediye bütçesinden karşılamalı ya da Akçadağ bir yemek fabrikası kurarak Kahramanmaraş ili nde olduğu gibi bütün cenazelerimize yemek göndermeni
-
Ali ALÇİN (5 yıl önce)
SAYIN BAŞKANIMIZIN ALDIĞI KARAR YERİNDE VE ÇOK DOĞRUDUR. BU KONUDA ILÇEDEKI RESMİ KURUMLAR VE STK LARINDA BAŞKANA VE EYÜP MUHTSRIMA DESTEK OLMASI LAZİM.
-
Malatyali (5 yıl önce)
İnşallah kalkar bu konuda komşu kent elaziga hayran kaldım camilerin altına veya bakcelerine kadın erkek taziye odaları yapılmış cüzi bir miktar para ödüyorsunuz her türlü imkanı olan bu yerlerde taziyenizi veriyorsunuz yemek vakitleri yapılan yemekten isteyen mutfakta yiyor bizdeki gibi çadır ve üçüncü gün mevlit yemeği adeti yok Akçadağ da bu yemek kalkar ve ilimizde örnek olur diyorum.
-
Vatandaş (5 yıl önce)
Yemek masrafı yerine fakir bir aileye yardım yapılsın. Daha iyi olur bence.
-
şazi (5 yıl önce)
yerinde
-
KENAN ÖZTÜRK (5 yıl önce)
allah razı olsun kaldırılması çok uygun dinimizdede yeri yok insanları zor durumda bırakıyo haramdır malatyada komple kaldırılmasını istiyoruz din adamlarımız kampanya başlatsın
-
44Sevdalisi (5 yıl önce)
Yemek vermeyi kimse zorlamiyor. Isteyen verir isteyen vermez.Ama bir baskan olarak yemekli taziye ye katilmamak cok yanlis bir karar.
-
Erkan (5 yıl önce)
Eskiden ulaşım zor olduğu için gelenin gitmesinde kolay olmuyordu. Gelen yanında çay, şeker, kalabalıklarsa kesilmesi için hayvan bile getiriyorlardı. Cenaze sahibine yük olmamak için. Şimdi ulaşım kolay kimsenin kimseye yük olacak durumu yok. İlk önce çay, şeker getirme kalktı. Şimdide mevlüt yemeği kalkmalı. Aileler acılı günlerinde zor durumda kalmamalılar. İnsanlarında vasiyet etmeleri lazım.'' Yemekli mevlüt okumayın'' diye. Geride kalan yakınlarının vicdanen rahat olması için.
-
MEHMET YAŞAR (5 yıl önce)
ÇOK DOĞRU BİR KARAR ACİLEN MALATYADA HER PLATFORMDA DİLE GETİRİLMELİ. CENAZE SAHİBİNE BÜYÜK BİR YÜK MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE BU KONUDA VAİZ VERMELİ
-
ABDUL NUR YALÇIN (5 yıl önce)
ÇOK DOĞRU BİR VE İSABETLİ KARAR SİZİ TEBRİK EDİYORUM SAYIN BAŞKAN
-
Kılıçarslan (5 yıl önce)
KESİNLİKLE MALATYA NIN İLÇELERİNDE DOĞANŞEHİRDE,,AKÇADAĞDA HEMEN KALDIRILMASI GEREKEN BİR UYGULAMA,SAĞOL BAŞKAN BİR ADIM ATTINIZ UMARIM HERKES UYAR........................
-
murathan (5 yıl önce)
Hadi yemeği geçtim, çay nedir ya.. sanki kıraathane esnaf çay ocağı. çay vermek nedir. çok çok ayıp acımımı yaşıyım yoksa gelenlere çaymı ikram edeyim. Keşke bütün türkiyeye yayılsa
-
Hasan (5 yıl önce)
Buradan başta Sayın Valim, Siyasiler, Kanaat önderleri ve İl Müftümüze seslenmek istiyorum. Malatyamıza yakışır bir birliktelik ile bu konuyu tüm kamuoyuyla paylaşmalarını istiyorum. Cenaze evlerini lokantaya dönüştüren uygulamayı elbirliği ile sonlandırmamız gerekiyor. Haydi herkes el ele, gönül gönüle versin ve bu sıkıntılar son bulsun.
-
Harika tespit ve guzel yorum
-
naz (5 yıl önce)
Allah aşkına başka işiniz gücünüz yokmu sizin? Belediye başkanının uğraştığı şeylere bak sen ... Koca koca adamlar. Hele siz şu akçadağa bişey yapın malatyanın en geri kalmış ilçesi oldu gitti sayenizde.
-
bulent (5 yıl önce)
sehir mezarlıgında daha cenazesini topraga vermemis cenaze sahibi yemegın cayın ayarlama derdine dusuyor bu zihniyet bir an once degısmeli esnafım komsunun cenazesi oldugunda yemeklımı yemeksızmı diyen mahlukatlar var yemeksizse gıtmıyor bu kafadaki insanların mevlute gıtse ne yazar gıtmese ne yazar
-
Dr mustafa güldoģan (5 yıl önce)
Uygulama çok yerinde durumdur. Bu uygulama tüm Malatyada yapılması gerekiyor.
-
Kamil (5 yıl önce)
Allah razı olsun başkan.Düşünebiliyormusunuz vefat edenin yakını üzüntüsünümü?yaşayacak yoksa gelenleri nasıl doyuracağının hesabını mı?yapacak.Dinen olması gereken,taziye evine yemek getirmektir.Nasıl?Ne zaman?ve kim Tarafından icat edildiyse tersi yapılıyor.Dinle uzaktan yakından alakası olmuyan hatta zarar veren bu uygulamanız için bir müslüman olarak teşekkür ediyorum.
-
Vatandaş (5 yıl önce)
Helal olsun sayın başkan bu iş akçadağda biterse tüm malatyada biter TEBRİKLER
-
Harun (5 yıl önce)
Akcadagli olarak destekliyorum. Kaç gün yemek çay. Taziye dönüyor sohbet çay yemek yerine yazık günah. Vefat edenin ailesi mağdur oluyor borca giriyor .
-
Kılıççı (5 yıl önce)
Taziye yemeğinin kaldırılmasına kim öncülük yapıyorsa Allah ondan razı olsun, bende çok büyük sevap kazanacak, umarım yalnız Akçadağ da değil tüm Malatya'da kaldırılır bu uygulama.
Şöyleki çoğu yerde insanlarımız özellikle taziye yemeği yemek için yemeğin geleceği saati kolluyor, sitelerde evine tabak tabak evine yemek taşıyanlar kişiler var, cenaze sahiplerine yemek kalmadığı bile oluyor, inşallah bu uygulama kaldırılır, mahalle muhtarları camilerimiz de hocalarımız lütfen bu uygulamaya öncü olsunlar
-
Uveys El Karani (5 yıl önce)
İslam'da taziye üç gündür. Bu süre zarfında cenaze sahipleri taziyeleri kabul ederler. Yakın mesafeden gelen misafirler yemek saatinde degil başka bir vakitte taziyeye gelmelidirler. Uzaktan gelen misafirler ise komsu ve ekrabalar tarafından agırlanmalidirlar. Baskanin bu teşebbusü güzel bir davranıştır.
-
Fth (5 yıl önce)
Taziye yemeği verebilmek için kredi çekeni bile duyduk.Güzel bir uygulama olmuş.
-
Emre bey (5 yıl önce)
Çok doğru bir karardır.Aynı zamanda kişi cenazesine
mi üzülsün yoksa yemeğin mi derdine düşsün.
-
veli (5 yıl önce)
Sayın başkan çok doğru bir karar devamı gelir inşallah olumlu olacağını düşünüyorum.
-
Turgay Paşa (5 yıl önce)
Aynen katılıyor ve destekliyorum..Umarım tüm Malatya da kaldırılır ve millet rahatlar..
-
kadir (5 yıl önce)
belediye başkanı ali kazgan beye ve muhtarlar dernek başkanı gönültaşa sonsuz teşekkürlerimi sunarım.bu taziye yemeği veya 3 mevlüt yemeğinin kaldırılması için attıkları adımdan dolayı.cenaze sahibi fukara cebinde 3 kuruş parası yok cenazesinemi ağlasın yoksa borcunamı.sayın başkanım bu değeli hareketinizi bütün malatyaya yaygınlatırın inanın malatya tarihimiz sizleri altın harflerle yazacaklardır.saygı ve hürmetlerimi sunarım.KADİR TOY.
-
Ali (5 yıl önce)
60'lı, 70'li yıllarda taziye yemeğini komşular ve akrabalar verirdi. Taziye evinde, cenaze sahiplerinin kişi sayısına göre yemek yapılır, ayrı bir odada yemeklerini yer daha sonra tekrar taziyeleri kabul ederlerdi. Şimdi sanki taziyeye değil yemekli toplantıya gider gibi cenaze sahipleri misafirleri kapıda karşılayıp karınlarını doyurup, kapıda uğurluyorlar. Cenaze evimi düğün evimi ?
-
abdurrahman (5 yıl önce)
kesinlikle dogru bi karar cenazelerde yemek verme cenaze sahiplerine hem büyük külfet hemde o acısının arasinda sanki görevmis gibi bi sorumluluktur herkesin bu uygulamadan vazgeçmesi gerekir
-
malatyalı (5 yıl önce)
doğru yerinde bir karar,bunu en iyi organize edecek olanlar cami imamlarıdır.cuma hutbelerinde bunu deklare ederlerse topluma biraz faydaları olur.
-
Alaaddin (5 yıl önce)
Çok iyi ve olumlu bir karar. Destekliyorum.
-
Kernekli (5 yıl önce)
Kesinlikle yerinde bir karar olmuş.inşallah tüm malatyada uygulanır.teşekkürler başkanım