Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Medikal Onkoloji bölümü aktif hale getirildi. Onkoloji (Kanser) hastalarının Malatya dışında tedavi görmelerine gerek kalmadığı, ayrıca burada "akıllı tedavi"nin de yapıldığı belirtildi.
Merkezin Medikal Onkoloji uzmanı Yrd.Doç.Dr. Hakan Harputluoğlu'nun konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısıyla ilgili şu açıklama yapıldı:
"Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan ve onkoloji hastalarının tedavisinde önemli bir yeri olan medikal onkoloji bölümünün aktif hale getirilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunmak üzere Yrd.Doç.Dr. Hakan Harputluoğlu, basın mensuplarıyla buluştu.
Malatya ve Bölgesinin sağlık alanındaki en önemli ihtiyaçlarından birisi olan medikal onkoloji alanında çalışmalar yürüten Yrd.Doç.Dr. Hakan Harputluoğlu, Türkiyede ve dünyada sayısı hızla artan onkoloji hastalarının tedavisine yönelik birçok farklı yöntemin denendiğini, bu yöntemlerle birlikte hasta tedavilerinde birçok başarılı gelişme yaşadıklarını ve yaşam sürelerini uzattıklarını belirterek, onkoloji hastalarının tedavisinde, ilaç tedavisi ağırlıklı çalışan medikal onkolojinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki medikal onkoloji bölümünün iki aydır kapalı olması nedeniyle birçok hastanın Malatya dışına gitmeye mecbur kaldıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelikin ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemirin istekleriyle bu bölümü aktif hale getirerek hasta tedavisinde bulunmak üzere göreve başladıklarını ifade etti. Onkoloji hastalarının tedavisinin farklı alanların birleşimiyle oluştuğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, bu anlamda Turgut Özal Tıp Merkezinde Cerrahi ve Işın tedavilerinin aktif olarak yapıldığını fakat bir süredir kapalı bulunan medikal onkoloji bölümünün eksikliğinin hissedildiğini, bu bölümün aktif hale getirilmesiyle birlikte onkoloji hastalarının Malatya dışında tedavi görmelerine gerek kalmadığını belirtti.
Adı geçen tüm bölümlerin ortak çalışma içinde en kaliteli tedaviyi hastalara sunduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, bunun sonucu olarak hasta sayısının her geçen gün arttığını ve hastaların modern bir sağlık anlayışıyla tedavilerinin sürdürüldüğünü aktardı. Rektör Bey ve Dekan Beyin çalışmalarıyla otuz yataklı yeni bir servisin hizmete sunulduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Hakan Harputluoğlu, tek kişilik ve beş kişilik hasta odalarına ek olarak yakın zamanda hasta yakınlarının da konaklamasına uygun düzenlemeler yapılacağını belirtti. Kemoterapi sayısını kısa sürede yirmiye çıkardıklarını, ilerleyen günlerde bu sayıyı artırarak kanser tedavisinde en üst düzeyi yakalamayı hedeflediklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, hastaya zarar veren kanser tedavisinden ziyade, sadece tümör hücresini, kanser hücresini tanıyan ve nokta vuruşuyla hasta bölgeye ilaç vermeyi sağlayan akıllı tedavi yöntemini uygulamaya başladıklarını, böylelikle genelde uygulananın aksine hastaların sağlam dokularına zarar vermeyerek tedaviyi olumlu bir şekilde tamamladıklarını dile getirdi.
Akıllı tedavi yönteminin uygulanabilmesi için yasal olarak gerekli olan medikal onkoloji uzmanına da sahip olduklarını, böylelikle akıllı ilaçları aktif olarak kullandıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, birçok kanser türünde bu tedaviyi uygulayarak başarılı sonuçlara ulaştıklarını kaydetti."