SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kavga Eden AKP ve HDP'lileri Ağbaba Ayırdı

0
Güncellendi - 2016-12-14 01:33:10
Kavga Eden AKP ve HDP'lileri Ağbaba Ayırdı
A- A+ PAYLAŞ

  • TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AKP'lilerle HDP'liler arasında çıkan kavgayı ayırmak için CHP'li Ağbaba da araya girdi

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 10 Aralık’taki bombalı saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa temennilerinde bulundu. Akdağ, “Bakan arkadaşlarımızla birlikte 24 saate yakın bir süre bombalamalardan sonra sahada olduk. Bunları yaşamadan, yoğun biçimde görmeden, aileleri, çocukları, anneleri, babaları, kardeşleri, onların duygularını yaşamadan burada gelip barış diye, demokrasi diye konuşanlar aslında beyhude konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

44 şehitle birlikte gerçeklerin çok acı olduğunu söyleyen Akdağ, “Bizimle beraber siz de hissetmek zorundasınız. Öyle terörist cenazelerinin tabutları altına girmekle hissettiğiniz acıyı burada hissetmediğiniz müddetçe demokrasiden bahsetmeyin, doğru konuşmuyorsunuz. Aziz Türk milleti tarihi boyunca ateş sağanaklarını kahramanca göğüsledi. Bu millet vatanı için yılmadı, yakınmadı, kavgadan dönmedi. Bugünkü alçak saldırıları kardeş dayanışmasıyla yiğitçe püskürtecektir. Bedeli eksiksiz ödedik” şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ'ın konuşmasının ardından söz alan HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanının muhatabı terör örgütü değildir. Ya bakan olduğunuzu bilmiyorsunuz ya da sorumluluğunuzu bilmiyorsunuz. Bize iradeden bahsediyorsunuz. Bu imzaları neyi görüp imzaladınız. Yarın burada anayasa oylaması yapılacak. Milletvekillerinin pusulalarına komiser koyup bakacak mısınız bakmayacak mısınız” ifadelerini kullandı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da, Kuran’ın referans alınmasından bahsettiklerini söyleyerek, Nisa Suresi'nin 59. ayetinden örnek verdi. Aslan kürsüdeki konuşmasında, “Buyurun, Kur'an-ı Kerim hakemliğine, Hazreti Muhammed (SAV) hakemliğine gidelim diyoruz” deyince AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Kur'an-ı referans alarak mı KCK'yı destekliyorsun sen? Teröristleri onun için mi destekliyorsun?” diye müdahale etti.

Tartışmalar giderek kavgaya dönüştü. Oturumu yöneten CHP’li Akif Hamzaçebi oturuma ara verirken kavga kaldığı yerden sürdü.

AKP grubunu CHP’liler HDP sıralarından uzaklaştırmaya çalışırken, Behçet Yıldırım ile Hamza Dağ kavgaya tutuştu. İki milletvekilinin yumruklaşmalarını bazı partililer durdurmaya çalıştı. Bir süre arbedeyi önlemeye çalışan AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan daha sonra sinirlenerek HDP’lilerin üzerine yürüdü. Kavga sırasında AKP'li milletvekilleriyle HDP'li milletvekillerinin arasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba girdi. Ağababa iki tarafı yatıştırmak için büyük gayret gösterdi. CHP’lilerin ve AKP'li yöneticilerin müdahaleleriyle ortam yatıştı.

iha- T24- Haberler.com- malatyahaber.com

TBMM GENEL KURULUNDA PKK TARTIŞMASI YAŞANDI. OTURUMA ARA VERİLMESİNDEN SONRA DA TARTIŞMA DEVAM EDERKEN, MİLLETVEKİLLERİNİN BİRBİRLERİNİ İTTİRDİKLERİ GÖRÜLDÜ. (AHMET UMUR ÖZTÜRK/ANKARA-İHA)

kavga

TBMM GENEL KURULUNDA PKK TARTIŞMASI YAŞANDI. OTURUMA ARA VERİLMESİNDEN SONRA DA TARTIŞMA DEVAM EDERKEN, MİLLETVEKİLLERİNİN BİRBİRLERİNİ İTTİRDİKLERİ GÖRÜLDÜ. (AHMET UMUR ÖZTÜRK/ANKARA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ersssyy (7 yıl önce)
    Millet sizi oraya kavga icinmi gonderiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    AKP liler le HDP liler şimdi sana madalya takarlar. Onların daha düne kadar aralarından su sızmıyordu. İyi ara daşına gitmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Acaba AKP liler ile MHP liler kavga etseydi, yine de ayırmak için araya girerler miydi...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • can taner (7 yıl önce)
    büyük iş başarmış!
    0
    0
    Yanıtla