SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amaç Malatya'daki Yaşam Kalitesini Artırmak"

0
Güncellendi - 2018-06-23 05:57:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası tarafından düzenlenen toplantıda sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı ve TESK Başkan Vekili Fevzi Apaydın, AKP İl Başkanı İhsan Koca ile minibüsçü ve servisçi esnafı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya’da şoför esnafının Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Gerek 15 Temmuz’da göstermiş oldukları büyük fedakarlıklardan dolayı yürekli esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Esnafımız Cumhurbaşkanımızın her Malatya’ya gelişinde karşılıksız olarak miting alanına ücretsiz vatandaşları da taşımalarını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Sektörün başlıca sorunlarını dile getiren İnce, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın minibüs ve servisçi esnafı için yürürlüğe koyduğu engelliler için rampa mecburiyetinin de ertelenmesini istedi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından araçlarda değişim yaşının 5 yıl olarak belirlenmesinin de değiştirilmesini isteyen İnce, bu oranın en az 10 yıl olması gerektiğini ifade etti. İnce ayrıca, bir seferliğe mahsus KDV’nin sıfırlanması karşılığında esnafın sıfır araçlar alabileceğini de söyledi.

Seçim öncesinde eleştirilerin elbette olabileceğini dile getiren İnce, “Ancak o gün bugün değildir, bu bir vatan meselesidir. Bu seçim Türkiye’nin var olma meselesidir. AK ile karanın seçimidir bu seçim” şeklinde konuştu.

Malatya’nın bütün Malatyalıların ortak evi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Malatya’daki şoför kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için oda başkanlarımız ile birlikte çalışmalar yürütmekteyiz. Bugünümüz dünden iyi, İnşallah yarınımızda bugünden daha iyi olacak. Sizler bu milletin gece gündüz emrinde olan, canını emanet ettiği insanlarsınız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehrin ulaşım düzenini sizlerle, odalarımızla birlikte kuracağız. Sizlerin hangi şartlarda ne tür zorluklarla mücadele ettiğinizi, hangi şartlarda hizmet verdiğinizi yakinen bilmekteyim. Minibüs duraklarımızı daha modern ve daha sağlıklı hale getirmek için arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yürütmekteyiz. Amacımız Malatya’daki yaşam kalitesini artırmak. Bunu da inşallah birlikte yapacağız” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra söz alan esnaflar sıkıntılarını dile getirerek çözümü konusunda yetkililerden destek istedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Önce minübüs şoförleri eğitilmeli özellikle sofor hattında çalışan bazıları simsarlar dahil saygısız, ağzı bozuk müşteriye diklenen kuralsız araç surenlerden mevcut.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Nasıl diğer bir haberde öznur hanımla ilgili olumsuz haber ve yorumları haber sitenizde kaldırıldı? o kadar eli uzunki hanımefendi nin yorumları görür görmez size ulaştı.Sizde aynen yokettiniz.İşte Reis ede kendisiyle ilğili olumsuzlukların önünü kesiyo ve anında engelliyor.Ama yarınki sonuçları engelleyemeyecekBu bayanın Malatya siyaset inden uzaklaştılması lazım. yoksa Malatya'da Akp hergün eriyecek.Reis mutlaka anlamalı.Oylar Reis e.Diğer oylar iatemeyerekte olsa başka yere.hepinize selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet özdemir (6 yıl önce)
    Siz önce minübüs ve otobüs şoförlerine saygıyı ve kurallara uymayı öğretin Adamlar da ayna sinyal kullanma gibi bi dertleri yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (6 yıl önce)
    Malatya'da yaşamın güzelleşmesi için; Servis, taksi, minübüslerin ve otobüslerin sürekli şerit ihlali yapmasını engellemeniz gerekiyor. Çevre yoluna giriyoruz çıkana kadar akla karayı seçiyoruz. Ulaşım malesef pahalı, benzin ve mazot fiyatı da arttı bir şey diyemiyorum. Trambüse çok laf ediyorlar; 1 gram dahi karbon salmıyorsa memleketimize ve Dünya'mıza faydalıdır. Dünya elektrikli araçlara geçiyor en azından taksiler elektrikli araçlardan oluşsa hem ulaşım ucuzlar, hem de Malatyalı bu kadar araba almak zorunda hissetmez kendini. Düşünün 100 km'de yaklaşık 3 tl gibi bir meblağ masrafı olan taksiyi, taksici esnafıda kazanır vatandaş da mutlu olur. Trafikte herkes kurallara uyarsa inanın 1 milyon araç dahi olsa Malatya'da herhangi bir sıkışıklık göremezsiniz. Bu aradaTrafik ekiplerinin çalıştığını, uğraştığını görüyorum Allah onlardan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner bey,çok güzel yazmışsınız. bende SERVİSÇİ esnafıyım,gayetde dikkatliyim ve kuralcıyım.Trafikte en çok kusurlu sürüşü bireysel kişiler yapıyor. bunlarda hususi araçlar ağırlıklı sürücüler,ancak her seferinde SERVİSÇİLERİ günah keçisi yapıyorsunuz. bu insanlar emek paralarını bu araçlarla kazanıyorlar. birkaç insanın yanlışinı bütün camiaya mal etmezseniz çok memnun oluruz. saygılarımla....
    0
    0
    Yanıtla