Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, "Sadece kavga, patırtıyla ve gürültüyle gündem oluşturmaya çalışıyorlar "diyerek, kendisinin kavga içine ayırmak için girdiğini söyledi.
TBMM'de torba yasası görüşülürken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Sırrı Sakık'ın başlattığı milletvekillerinin kavga olayı hakkında görüşlerini MÜSİAD Malatya Şubesi'ni ziyarette basına açıklayan AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, kendisinin TBMM İdare Amiri olması nedeniyle kavgayı yatıştırmaya çalıştığını söyledi.
"Milletimiz mecliste kavga istemiyor. Milletimiz, mecliste kendi sorunlarının çözümü istiyor"diyen milletvekili Öz, "Güneydoğu Kürt problemi noktasında elinde çözüm projesi olmayanlar, ekonomik sorunlar noktasında elinde projesi olmayanlar, dış podlitika noktasında elinde çözüm olmayanlar sadece kavga, patırtıyla ve gürültüyle gündem oluşturmaya çalışıyorlar"ifadelerini kullandı.
TBMM'deki kavgayı doğru bulmadığını söyleyen Öz, "Ben meclis idare amiri olmam sıfatıyla kavgayı ayırma için olayın içine girdim. Meclis idare amirinin kavgaları ayırma görevim var aynı zamanda. AK Parti milletvekilleri de kavganın içinde değillerdi. Kendi üzerlerine yürüyenlere karşı, sadece olayı yatıştırma noktasında olayın içinde oldular" şeklinde konuştu.