SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara Gar Katliamı'nın 10'uncu Yıldönümünde Malatyalı Kurbanlar Anıldı

Ankara Gar Katliamı'nın 10'uncu Yıldönümünde Malatyalı Kurbanlar Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

10 Ekim 2015'teki  Ankara Gar Katliamı’nın 10. Yılında Malatya’da anma programı düzenlendi. 

Aralarında CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 12 kişinin de bulunduğu 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Gar Katliamı’nın 10. Yılında siyasi partilerin, sendika ve STK’ların  katılımı ile Özalper’de bulunan Barış Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirilip, anıt önünde anma programı düzenlendi. 1 Dakikalık saygı duruşunun ardından beyaz balonlar havaya uçuruldu, anıt önüne karanfiller bırakıldı.

Anma programında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız; “10’uncu yılında 10’uncu kez bugün burada 103 güvercinle temsil edilen anıtın önündeyiz. Belki onlarca kez mezarlıklarda ve anma etkinliklerinde hep beraber buluştuk. Tek gayemiz 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamında kaybettiğimiz 103 kişiyi ve Malatyalı kardeşlerimizi unutturmamak oldu. Sadece orada can verenleri değil aynı zamanda onların oraya niye gittiğini de unutturmamak gerekiyor. Mitingin adı Barış ve Demokrasi Mitingi’ydi. Aradan geçen 10 yıllık sürede belki ülkemiz o güne göre daha karanlık günlere evrildi. Hem barışa hem demokrasiye AKP iktidarı tarafından daha büyük kara lekeler çalındı. O gün istihbarat teşkilatının başkanı olan zat hatırlarsanız medyaya yansıyan bir konuşmasında “gerekirse iki füze atar Suriye’yi savaşa sokarız” diyordu. Büyük Ortadoğu Projesi dedikleri projede sadece Türkiye’yi kana bulamakla kalmadılar Irak’ı, ardından Suriye’yi, bugün de Gazze’yi kana bulamaya devam ediyorlar. Bununla işbirliği içinde olanlar o gün 10 Ekim Gar Katliamı’na göz yumdular. Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek.” İfadelerini kullandı.

“10’uncu yılında buradan tekrardan haykırıyoruz.” diyerek konuşmasını sürdüren Barış Yıldız; “O gün katliamı gerçekleştiren İŞİD Militanlarının da peşini bırakmayacağız, onların elini kolunu sallayarak Ankara’nın göbeğine gelmelerini sağlayanların da peşini bırakmayacağız. Devam eden davalarda aileleri yalnız bırakmayıp yanlarında olma sözü veriyoruz. Malatya’da Türkiye’nin dört bir tarafında bizler gibi 10 Ekim’i anmak için toplanan, başta şu anda şu saatlerde Ankara Garı’nın önünde olanlara da buradan büyük bir selam olsun, hepsini selamlıyorum.” dedi.

Katliamın 10'u Malatya'dan giden 13 Malatyalı kurbanı
Barış Mitingi için gidenlerin hedef alındığı bombalı saldırıda, çoğunluğu CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi olan ve Malatya’dan giden Eren Akın, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Canberk Bakış, Kasım Otur, Sezen Vurmaz, Gözde Aslan, Umut Tan, Mehmet Ali Kılıç ve Mehmet Hayta’nın yanı sıra, mitinge Tarsus’tan giden Doğanşehir- Dedeyazılı Metin Peşmen ve Elbistan’dan giden Akçadağ-Kürecikli Seyhan Yaylagül’ün yanı sıra, Mersin’den giden Hekimhanlı öğretmen Ata Önder Atabay katledilmişlerdi.

Katliamda yaşamlarını yitirenlerden Peşmen’in dışındakilerin cenazeleri, Malatya’daki çeşitli mezarlıklarda toprağa verilmişlerdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız