SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Anne Göğsümden Vuruldum.."

0
Güncellendi - 2017-01-07 03:09:40
A- A+ PAYLAŞ

  • ANNESİYLE KONUŞURKEN: Şehit Hüsnü Bilgiç’in annesi Hülya Bilgiç ile telefonda konuştuğu esnada vurulduğu ve annesine “Anne göğsümden vuruldum” dediği öğrenildi.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç (29) memleketi Arapgir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Hülya Bilgiç, oğlunun naaşına sarılarak, “Bu vatanı şerefsizlere vermeyeceğiz. Yavrum vatanı uğruna öldü. Onun kanının aktığı yere gideceğim, askerlere yemek yapacağım” dedi.

Suriye El Bab’da DEAŞ’lı teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gaziantep’teki hastanede şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç, Gaziantep’teki törenin ardından Malatya’nın Arapgir İlçesi’ndeki baba ocağına götürüldü.

“OĞLUMUN DÜĞÜNÜNE Mİ GELDİNİZ?”

Helallik alınmak üzere son kez baba ocağına getirilen şehidin naaşına sarılan anne Hülya Bilgiç, “Oğlumun düğününe mi geldiniz?” diyerek ağıt yaktı.

Elindeki Türk Bayrağını havaya kaldıran acılı anne, “Askerlerin yemeğini yapacağım gönüllü yapacağım. Ağlamayacağım ayaktayım, şerefsizler sürün gidin Türkiye’den. Benim yavrum şehit gitti. Kanı temiz kan. Gitsin o terör pis kanını Amerika’ya götürsün, götürsün. Ağlamama, ağlamıyorum. Yavrum, Türk Bayrağını seni için sallıyorum. Yavrum, ben öleydim kuzum, benim yavrum şehit. Sevinmeyin şerefsizler, ben ayaktayım. İşte ayaktayım” dedi.

Tören mangasındaki askerlere ‘kuzularım’ diyen anne Hülya Bilgiç, “Kuzularım, Allah’ım sizi koruya, ben yandım, analarınız yanmaya. Yavrularım dimdik ayaktayım, yavrularım. Saf kansınız siz yavrum. Sizin kanınız temiz yavrum, şerefsiz PKK, DEAŞ, ne zıkkım varsa onlar gibi bozuk değil yavrularım. Kuzularım, Allah’ım sizleri annenize bağışlasın yavrum” diye ağıt yaktı.

“BİZDE EMANETE İHANET YOKTUR”

Şehit Bilgiç’in cenazesi, Hacı Osman Ağa camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Arapgir Kaymakam Vekili Cuma Emeç, çevre ilçelerin kaymakamları, Arapgir İlçe Belediye Haluk Cömertoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Mili Eğitim Müdürü Ali Tatlı, bazı Siyasi Parti İl Başkanları, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri, jandarma ve emniyet personeli, şehidin yakınları ve yüzlerce öğrenci ile binlerce Arapgirli vatandaşlar katıldı.

Şehidin sosyal medya hesabında, son olarak “Bizde emanete ihanet yoktur. Ancak ve ancak ülkesi, milleti, devleti uğrunda verilecek can vardır” paylaşımını yaptığı görüldü.

ANNESİYLE KONUŞURKEN VURULMUŞ

Şehit Hüsnü Bilgiç’in annesi Hülya Bilgiç ile telefonda konuştuğu esnada vurulduğu ve annesine “Anne göğsümden vuruldum” dediği öğrenildi.

Şehidin 5 yıldır görev yaptığı ve El Bab’daki görev süresinin dolmuş olmasına rağmen “Anne bunları bitirmeden gelmeyeceğim’ dediği ve iki defa izin süresi gelmesine rağmen iznini ertelediği bildirildi.

Bekar olan şehidin kız kardeşleri Büşra ve Şeyda’da şehit ağabeylerinin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Şehidin babası Fethi Bilgiç ise cenaze töreninde metanetini korumaya çalıştı.

Şehit oğluyla yaptığı telefon konuşmasını anlatan anne Hülya Bilgiç, “Anneciğim bir senedir seni görmüyorum dedim. Dedi, anne o şerefsizler varken ben evde yatmam dedi, dedi yatmam.  O saf kan, safkan. Annelere babalara söylüyorum, hayırlı evlat yetiştirin. Şerefsizler” dedi.

"ASLA EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR.."

Şehidin Babası Fethi Bilgiç ve Annesi Hülya Bilgiç’e başsağlığı dileyen Vali Toprak, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü bir devlet, halkımız güçlü bir halk, tarihi şan ve şerefle dolu ordumuz güçlü bir ordu, Jandarma Teşkilatımız güçlü bir teşkilat, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ülkemize yönelik hain girişimler ve tehditler karşısında hepimizin ortak gücü ile bu hainlere karşı duruyoruz.

Şehidimizin Sosyal Medyada paylaştığı “Bizde emanete ihanet yoktur. Ancak ve ancak ülkesi, milleti, devleti uğrunda verilecek can vardır” sözlerinin ne kadar manidar olduğunu bilmenizi isterim. Evladımızı şehit eden bu hainler asla emellerine ulaşamayacaklar, kahrolup gidecekler, cennette yerine alacak olan evladınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve onun temsilcileri olan bizler her zaman sizlerin yanınızdayız ve her zaman sizinle olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şehidin naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı ve Fotoğrafı, Vali Toprak ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kocaoğlu tarafından şehidin babasına ve annesine verildi.

TÜFENKCİ'NİN MESAJI..

Bu arada Hüsnü Bilgiç'in şehadeti dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci bir başsağlığı mesajı yayınladı. Tüfenkci'nin mesajı şöyle:

"Malatyalı hemşehrim Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç ile silah arkadaşı Bakım Astsubay Kıdemli Çavuş Hamza Şimşek’in Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Halep'e bağlı El Bab’da şehit düşmesinden derin bir teessür duydum.

Şehitlerimiz Bilgiç ve Şimşek’e Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine sabır, yaralı vatan evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin savunması adına kar, kış demeden Suriye’de Fırat Kalkanı Operasyonu’nda kahramanca çarpışan yiğitlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Silahlı Kuvvetlerimiz ile güvenlik güçlerimiz yurt içinde ve yurt dışında, ülkemizi ve milletimizi korumak için terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele yürütüyor.

Ülkemizin istikbali için yürütülen bu mücadelede DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin kökünü kazımaya devam edeceğiz.

Türkiye'yi terörle terbiye etme ve istikrarsızlaştırma gayreti içerisinde olanlar da bilsinler ki hiçbir güç milletin birlik ve beraberliği karşısında başarıya ulaşma şansı yakalayamayacak.

Başta Malatyalı hemşehrim Hüsnü Bilgiç olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin güvenliği, ülkenin huzuru ve esenliği için verilen mücadelede şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum."

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Ana ana ,seni yaradan Allahıma kurban olayım,sen ne yiğit bir Anasınki böyle bir yiğit dünyaya getirmişsin,seni televizyonda izledim hem ciğerimi parçaladın,hemde bu millete nasıl asil bir kadın olduğunu gösterdin sözlerinle,Allahım şahidimdirki oğlu şehittir,ellerin öpüyorum yiğit Anam,Allahtan Rahmet sanada sabır diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi d (7 yıl önce)
    Allah dünya ve ahiret şehitlerinden eylesin makamını cennet etsin . ailesine ve milletimize sabırlar versin. inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • beşiktaşlı (7 yıl önce)
    allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer Yıldırım (7 yıl önce)
    Mekanın Cennet olsun güzel çocuğum. Rabbim ailene güzel sabırlar versin. Bir Hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor......... Sözün bittiği yerdeyiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • NİL (7 yıl önce)
    okurken bile mahvoldum rabbim kederli ailesine sabır versin.çok zor bir durum hepimizin içi yanıyor.tüm şehitlerimizden Allah razı olsun mekanları cennet olsun.Artık bu hainlerin sonu gelsin.kahrolsunlar inş..yaKAHHAR rya ALLAH...
    0
    0
    Yanıtla
  • fk4444 (7 yıl önce)
    bu ülkeye bu acıları cektıren hainlerin cenabı allah kahreylesin şehidimizinde mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazanfer (7 yıl önce)
    YİĞİT MEKANIN CENNET OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebrar (7 yıl önce)
    Sen ne yüce yürekli bi insandın .. İyiliklerin içinin temizliği .. Hüsnü abi asla unutmayacağız seni rabbim seni şehitliğin güzellikleri ile huzuruna kabul etsin .. Mekanın cennet bahçesi olsun . Koca yürekli adamm.. :'(
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Herkese nasip olmaz şehitlik ne mutluki şehitlerimizi efendimiz hz Muhammet sav. Karşılarmis Rabbim mekanını cennet eylesin yakınlarına sabır versin inşallah amin
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal arslan (7 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun Allah yakınlarına sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (7 yıl önce)
    ALLAH RAHMET ETSİN.MEKÂNI CENNET OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (7 yıl önce)
    Rabbim Şehadetini Kabul Eylesin. Ailesine de sabırlar ihsan eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • beşiktaşlı (7 yıl önce)gazi isimli kullanıcı yorumuna
    allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla