SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Annelerimiz Ömür Boyu Baş Tacı.."

0
Güncellendi - 2020-05-11 13:25:31
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Anneler Günü dolayısıyla Şehit Annelerini ve 100 yaş ve üstü yaşlıları ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı.

Vatan için evlatlarını şehit veren anneleri yalnız bırakmamak adına Vali Baruş, Şehit Mehmet Emin Çakır’ın annesi Perize Çakır, Şehit Fuat Bozkurt’un annesi Sebaha Bozkurt, Şehit Kenan Çetin’in annesi Sudiye Çetin, Şehit Erkan Alpay’ın annesi Fadime Alpay, Şehit Oğuzhan Günaydın’ın annesi Şengül Günaydın ve Şehit Miraç Gürhan’ın annesi Serpil Canbay’ı ikametlerinde ziyaret ederek Anneler Gününü Kutladı.

Şehit annelerinin yüreklerindeki acının tarifsiz olduğunu söyleyen Vali Baruş, devletin her daim siz şehit ailelerinin yanında olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne adına Sakarya’da oluşturulan ve dikilen ağaçlara "Asırlık Çınar" olan anneler için "Cennet Anneleri" adında hatıra ormanı kurulması projesi kapsamında "Asırlık Çınar" olan anneleri ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı. Ömürlerinden yüz yılı geride bırakan Fadime Karakuş, Fatma Karaaslan, Fatma Esen, Emine Köse ve Emine Güzel’i ziyaretlerinde asırlık çınarlar hakkında ailelerinden bilgiler alan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun selamlarını da ileten Vali Aydın Baruş, Bakanlıkla Hazreti Hatice Vakfı İşbirliği ile hazırlanan projenin sertifikasını ve hediyelerini takdim etti.

ŞEHİT ANNELERİNİ ZİYARET

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Anneler Günü dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ederek, şehit annelerinin Anneler Gününü kutladı.

Başkan Gürkan’a ziyareti sırasında AKP İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Kamil Biter’de eşlik etti.

Vatanı ve milleti için canını seve seve feda eden şehitlerimizi şükranla yad ettiklerini belirten Başkan Gürkan, “Vatanı, bayrağı ve toprağı için hiç düşünmeden canını veren şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cenab-ı Allah ailelerine sabırlar ihsan eylesin.

Sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim. Evlatlarınız bu vatan için toprağa düşmüş, bundan sonra onlar artık vatanın evlatları, bizlerin evlatlarıdır. Bu evlatlarımız vatanın birliği, beraberliği, dirliği ve düzeni için şehadet şerbetini içmişlerdir. İnşallah sizlerde, bizlerde onların şefaatine nail oluruz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadislerinde ‘Cennet Annelerin ayakları altındadır’ şeklinde ifade etmiştir. Yine şairlerimiz, ‘Ana başa taç imiş her derde ilaç imiş, kişi pir olsa da anaya muhtaç imiş’ diyerek anneliğin ne kadar kutsal olduğunu vurgulamışlardır. Onun için Ana-Baba rızasını almak çok önemli.

Bizler yerel yönetimler olarak, şehr-ül emini olarak her zaman şehit ailelerimizin yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bu vatan için evlat yetiştirmiş, vatana feda etmiş insanlara biz minnet duyarız ve onların istekleri bizler için bir emirdir. Şehitlerimizi her zaman şükranla yad ediyoruz, onların yadigarlarının da başımızın üstünde yeri var. Şehit annelerimizin Anneler Gününü tekrar tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan’a bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Şehit Anneleri ise, “Bu günde bizleri hatırlamanız ve ziyaret etmeniz bizleri mutlu etti. Hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşıyoruz. Şehit annesi olarak hüzünlüyüz ama ziyaretinizden dolayı da mutluyuz ifadelerine yer verdiler.

Başkan Gürkan ziyaret sonrası şehit annelerine Kur’an, Bayrak ve Çiçek hediye etti.

JANDARMANIN ZİYARETLERİ..

Malatya’da jandarma ekipleri, Anneler Günü dolayısıyla şehit annesini ziyaret ederken, Diyarbakır’dan arayarak yardım isteyen kızın hediyesini de annesine ulaştırdı. Ekipler, hem şehit annelerinin hem de kırsal mahalledeki annelerin ‘Anneler Günü’nü kutladı. 

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Anneler Günü’nde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, 14 Mart 2010’da Hakkari Yüksekova’da terör örgütü PKK'nın açtığı ateş sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut’un annesi Kezban Özbulut’u ziyaret etti. Battalgazi’nin Kemerköprü Mahallesinde ikamet eden Özbulut’u ziyaret eden jandarma ekibi, şehit annesinin Anneler Gününü kutlayıp, çiçek takdim etti.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Diyarbakır’dan gelen bir isteği ise yerine getirerek, anlamlı bir göreve ima attı.

Diyarbakır’da bulunan kızı, Kale İlçesinin Darıpınar mahallesinde oturan annesi Emine Sevim Güzel’e Anneler Günü hediyesinin ulaştırılması için Jandarmadan yardım talep etti. Bu talep üzerine Jandarma ekipleri kızın anneler günü hediyesini alarak anne Emine Sevim Güzel’e ulaştırdı. Jandarma ekipleri Güzel’in anneler gününü kutlayarak, çiçek verdi.

Jandarma ekipleri, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla hem şehit annelerini hem de kırsal mahallelerde yaşayan anneleri ziyaret etti.

Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce’nin de yer aldığı ziyarette, annelere çiçek takdim edilerek, Anneler Günü kutlandı.

Jandarma ekiplerinin anlamlı ziyareti karşısında duygulanan anneler, ekiplere dua etti.

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Sınırsız şefkat ve merhametin kaynağı annelerimiz, gösterdikleri özveri ve fedakârlıkla aynı zamanda toplumumuzun geleceğini inşa etmektedirler. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü bizlere öğreten annelerimiz, ülkemizde mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür. Deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan annelerimize sadece yılın bir gününde değil, ömrümüzün her anında derin sevgi ve saygı duygularıyla bağlı olmalıyız. Ailelerimizin temel direği olan annelerimiz, toplumsal hayattaki konumlarıyla da ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden 'ana gibi yar olmaz' diyen, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültürün temsilcileriyiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, anne özlemini her vesileyle dile getiren bir kişi olarak, şefkatin timsali olan, hayatını evlatlarına adayan tüm annelerimizin anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum."

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakarlık gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimizi hatırladığımız, unutulmaz duyguların yaşandığı önemli bir gün içerisindeyiz.

Annelerimiz geçmişin aktarıcısı, geleceğin hazırlayıcısıdır.

Kadim Türk Tarihi’nin ve Töresinin en önemli hazinesi ailedir. Aile toplumu ve milleti ayakta tutan yegane kuvvettir. Milli manevi değerlerin nesilden nesile aktarıldığı, milli ruh ve milli benliğin aşısının yapıldığı ilk ocak ailedir. Aile’nin kilit taşı, koruyucusu ve aileyi aile yapan değer ANA’dır.

Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir. Anne, kişiyi kendisinden daha iyi bilendir.

Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez.

Anne ömür boyu baş tacı edilecek değerdir. Onları kırmayalım, incitmeyelim, üzmeyelim; çünkü haklarını ödememizin belki de imkansız olduğu en yüksek kıymet tabii ki annedir.

Anne Dua kapısıdır.

“Biz insana, anne babasına en güzel bir biçimde davranmasını emrettik...” (Ankebut Suresi 8)

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de buyurulduğu üzere Mübarek Ramazan ayının rahmet dolu ikliminde; Anne ve Babalarımızın hayır dualarını almak bizlerin yegane isteği olmalıdır.

Elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde değil; hayatımızın her anında hatırlamamız gerekir.

Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz, yüreğindeki sevgisi, merhamet dolu yürekleri ile hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olan, dünyanın en yüce görevini yerine getiren başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler gereği evlerinden çıkamayan, ziyaret etme olanağı bulamadığımız anneler, sağlık ordusunda görev alan ve milletimizin istikbali için ailelerinden uzak kalan anneler ve tüm annelerimizin Anneler gününü kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, Mesajında şunları dile getirdi:

“Bir toplumun geleceği, her şeyden önce aile kurumunun sağlam temeller üzerinde yükselmesine bağlıdır. Ailenin mükemmelleşmesi ise dünya var olduğundan bu yana en temel ve sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, mücadelenin ve hoşgörünün sembolü olan en kutsal varlığımız annelerimizin gayret ve çabaları ile mümkün olabilmektedir. Çünkü en saf ve temiz duygularıyla bizleri karşılıksız sevginin, en güzel örneğini göstererek yetiştiren, hayatımıza ışık tutan ilk öğretmenimiz, en değerli varlığımız annelerimiz, ailenin ve toplumun temelini oluşturan mihenk taşıdır.

Cenneti annelerin ayakları altında gören bir inancın mensupları olan bizler de ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimize gereken ilgi, alaka ve saygıyı gösterme noktasında özenli davranmalıyız. Özellikle, tüm dünyayı etkisi altına almış olan korona virüs salgını nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan annelerimize daha da bir hürmet, sevgi ve yardımda bulunmalıyız.

Annelerimize emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük mutluluktur. Annelerimizi sadece anneler gününde değil, yaşamın her anında sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız.

Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

Battalgazi Beleiye Başkanı Osman Güder

Başkan Güder, “Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü, her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anneler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sahip olunabilecek hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar kıymetli, yeri hiçbir zaman doldurulamayacak kadar çok yüce bir duygu olan annelik, huzurlu ve mutlu bir toplumun da temel harcıdır. Hepimiz için şefkat yuvası ve güvenli bir liman olan annelerimiz, 'Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğuna' inanan bizler için baş tacıdır. Örf ve geleneğimizden aldığımız öğretiyle hem de yüce dinimizin bize öğretmiş olduğu bilgiler ışığında annelerimizin bizdeki yeri sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlanmaya layıktır. Hepimiz bir annenin evladıyız. Yüce dinimiz, Ayet-i Kerime'de 'Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu' buyrulmuştur. Bu sebepledir ki, Peygamber Efendimiz (S.A.V.), "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyerek anneye saygıyı emretmiştir. Bu nedenle anneler sadece yılın bir gününde değil, her gününde hatırlanmalı, hayır duaları alınmalıdır. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en büyük sorumluluğu üstlenen, fedakarlığın ve sınırsız sevginin timsali, en kıymetli sığınağımız, ilk öğretmenimiz annelerimizin, Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü, her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren annelerimizin, Anneler Günü'nü tebrik ediyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Annelerimize olan manevi gönül borcumuzu kendilerine ne kadar hizmet etsek ödeyemeyiz. Annelerimizi el üstünde tutmak, onlara hak ettikleri saygı, sevgi ve hürmeti göstermek hepimizin vazifesidir. Dünyadaki hiçbir sevgi, anne sevgisinin yerini tutamaz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Anneler Günü’ nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Toplum hayatının temel yapı taşı olan anneler, ailenin çekirdeği ve vazgeçilmezidir. Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakların altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Karşılıksız tek sevgi, anne sevgisidir. Bu sevgiye layık evlat olabilmek için, annelerimizin kıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz.

Sevgiyi temelde ele alan annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Bir milletin temel direği aile ve onun temeli de şüphesiz annelerimizdir. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde aile ortamının gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Annelerimize olan manevi gönül borcumuzu kendilerine ne kadar hizmet etsek ödeyemeyiz.

Bu vesileyle; merhamet, şefkat ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin Anneler Günü'nü  kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

İyi Parti İl Başkanı Süleyman Sarıbaş

İyi Parti Malatya İl Başkanı Av. Süleyman Sarıbaş Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sarıbaş mesajında, " Bugün, hayatımızın en önemli varlığı olan annelerimizin gününü kutluyoruz. Sevgi, saygı, huzur, fedakârlık, şefkat başta olmak üzere birçok ulvi değerleri temsil eden annelerimiz için ne yapsak azdır. Hayat yolculuğumuzun başından itibaren bizi koruyan, kollayan, hayata hazırlayan annelerimiz in hakkını ödeyemeyiz.

Tarih boyunca, Türk Milleti her zaman anneye ayrı bir değer ve önem vermiştir. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde aile ve ailenin direği annelerin emeği hiçbir zaman görmezden gelinmemiştir. “ Cennet anaların ayağının altındadır “ hadis-i şerif de, inancımızın anneye verdiği önem ve değeri anlatması acısından da en güzel örnektir Bu gün, bin bir fedakârlıkla evlatlarını yetiştirmek için mücadele veren, her türlü zorluğa göğüs geren annelerimizin hem ekonomik hem de sosyal ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğumuzu da biliyorum. Bu konuda parti olarak her türlü çalışmayı yapmaktayız. Partimizin genel başkanı Sayın Meral Akşener de bir annedir. Anneyi en iyi anne anlar. Başta, evlatlarını bu vatan için şehit veren annelerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden, hayatta olan tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Salih yılmaz (3 yıl önce)
    Sosyal mesafe kuralı hic edilmiş
    0
    0
    Yanıtla