SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş 'Ağır Sözlerle' CHP'den İstifa Etti

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş 'Ağır Sözlerle' CHP'den İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, partisinden istifa etti. Kızıldaş, “Veli Ağbaba, partililik ahlakına ve misyonuna aykırı bir biçimde Kılıçdaroğlu’na kin ve nefretinin de etkisiyle intikamcı ve rövanşist bir tavırla yeniden belediye başkan adayı olmamı engellemek konusunda başarılı olmuştur.” diyerek CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Mahalli İdareler Seçimleri’nde Arguvan’da da mevcut belediye başkanını yeniden aday göstermedi. Yeniden aday gösterilmeyen Mehmet Kızıldaş, partisinden istifa etti. Kızıldaş’ın açıklamasına katılan vatandaşlar, CHP Malatya Milletvekili Ağbaba’ya tepki gösterdi.

CHP Arguvan İlçe Başkanlığı önünde yoğun bir katılımla açıklama yapan Kızıldaş, “Belediyemizi 10 yıl boyunca verdiğimiz söze sadık kalarak, sözde değil özde şeffaf yönettik. Arguvan halkının tamamına ayrımsız, eşit ve adil hizmet sunduk. Arguvan Belediyesi 10 yıl boyunca tek bir olumsuzlukla anılmadı.” dedi.

-“Ben açık yüreklilikle Kılıçdaroğlu’nu desteklediğimi açıklamıştım”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve partinin üst düzey yetkililerinin Arguvan’ı ziyaretlerinde belediyecilik hizmetlerini Türkiye’ye örnek gösterdiğini ifade eden Kızıldaş, “Arguvan modeli belediyeciliği yüceltmelerine karşın 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin aday adaylığı sürecinde Veli Ağbaba yeniden aday olmamı engellemek konusunda özel bir çaba içine girmiş ve bu konudaki kirli misyonunu yerine getirmiştir. Veli Ağbaba’nın kirli misyonu diyorum çünkü CHP kurultayı öncesinde partimizin il kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in genel başkanlık yarışında ben açık yüreklilikle Kılıçdaroğlu’nu desteklediğimi açıklamıştım. Veli Ağbaba, partililik ahlakına ve misyonuna aykırı bir biçimde Kılıçdaroğlu’na kin ve nefretinin de etkisiyle intikamcı ve rövanşist bir tavırla yeniden belediye başkan adayı olmamı engellemek konusunda başarılı olmuştur.” diye konuştu.

-“Malatya’da aday belirleme sürecinde Veli Ağbaba sayesinde bir komedi yaşanıyor”

Mehmet Kızıldaş “Arguvan, Arguvanlı Veli Ağbaba’nın iki dudağı arasına sığmaz. Veli Ağbaba, Ankara’da oturup Arguvan’ın kaderini belirleyemez. Veli Ağbaba’ya Arguvan’dan öyle bir tokat vuracağız ki sesi Ankara’dan duyulacak. Arguvanlı buna asla izin vermez. Ön seçim istedik yapılmadı, anketlerde birinci çıktık görmezden gelindi. Malatya’da aday belirleme sürecinde Veli Ağbaba sayesinde bir komedi yaşanıyor. Malatya’daki adaylar, MYK ve Parti Meclisi hiçe sayılarak Veli Ağbaba ve kukla il yönetimi isimleri açıkladı. Kendini MYK ve PM’nin üzerinde görüyor. Hiç kimse Arguvan halkının iradesine ipotek koyamaz, Veli Ağbaba hiç koyamaz. Kamuoyu yoklamalarında açık ara hemşerilerimizin tercihinde öne çıktık ancak tüm bu demokratik göstergelerin hiçbiri değerlendirilmedi ve anlam kazanmadı. Arguvan halkının iradesi, düşüncesi hiçe sayıldı” ifadelerini kaydetti.

-“Var mısınız hep birlikte Veli Ağbaba'ya bir ders vermeye?”

Arguvan’da ön seçim yapılmaması nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de eleştiren Kızıldaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Arguvanlı hemşehrilerimin geniş yelpazede yer alan temsilcileri, köy ve mahalle derneklerimizin değerli yöneticileri ve Arguvan sevdalısı değerli isimlerimizle yaptığımız istişare ve görüşmelerimizden aldığımız ortak kararımız ile uzun yıllar hizmet vermekten gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğimi sizlerin bilgisine sunuyorum. Ama siz değerli hemşehrilerim devam diyorsanız başka bir partiden aday olarak sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Arguvan'ı seviyoruz ama Arguvan'a ve Arguvan'ın saygıdeğer halkına hizmet etmeyi daha çok seviyoruz. Hangi makamda, hangi siyasi pozisyonda olursa olsun, hiç kimse bizi Arguvan'a hizmet yolunda çeviremeyecektir. Siyasi intikam projeleri, çirkin pazarlıklar ile kendilerine siyasi ikbal hazırlayanları bu andan itibaren muhatap bile kabul etmeyerek, yeni bir sayfa açıyoruz. Bu sayfada da sadece Arguvan ve Arguvan'a hizmet olacak, Arguvan halkının refah ve mutluluğunu daha da büyütmek olacaktır. Arguvan halkının demokratik tercihlerine olan inanç ve güvenimi bir kez daha ifade ederek, 31 Mart'ta kazanacağımıza olan inancımı vurguluyorum. 1 Nisan'dan itibaren, kaldığımız yerden değil, devam ettiğimiz yerden kesintisiz biçimde çalışacağımıza gönülden inanıyorum. Sadece hizmete odaklanacağız, sadece Arguvan halkının hayat standartlarını yükseltmek için çalışacak ve alın teri dökeceğiz. Var mısınız hep birlikte Veli Ağbaba'ya bir ders vermeye? Ağbaba’ya değil size hizmet edeceğim.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

56 yorum yapılmış

  • elifmerdan (2 ay önce)
    Sorun mehmet kızıldaş veya ersoy eren sorunu değil. Sorun bu topluma yapılmak istenen/dayatılan durum ve bunun etrafında çıkar gruplarının taraf olmasıdır. Kızıldaş iyidir,kötüdür,eksiktir,fazladır, eleştirilebilir. Sayın muharrem temizin arguvanhaber.com da yazdığı yazıya lütfen bir bakın. Güya sayın temiz iyilikle ve itina ile doğru bir dil kullanmayı önerirken nasıl ve hangi mercekten bakarak bu kadar kini kızıldaşa yöneltebiliyor. Temiz soyadına yakışıyormu? Ersoy erenin sitesinde ve o yazıdan yaklaşık bir hafta önce malatyada buluşup sosyal medya üzerinden görüntü verip incinsende incinmeden girip kızıldaşı ve kişiliğine hakarete varan iddialar. Yapmayın ,etmeyin .Kendinize şu soruyu sorun. Geçen dönem Ersoy ve Ergün seçimlerde nasıl davrandılar ve ne söylediler. 5 yıl oldu hala insanlar birbiri ile konuşmuyor. iki kardeş birbirine düşman oldu. Köy derneklerini ve bu gariban insanları kendi kişisel çıkarlarınız için kullanmayın. Arguvan belediyesinin daha doğrusu bu toprakların imkanı vardı da, birileri el uzattıda kızıldaş almadı mı? ağbabanın yardımı,ilgezdiye kabul ettirmiş kardeş belediye işinide..! Yapmayın yazıktır,ayıptır. Yüz yüze bakacağız. Kim ki bu topraklara en ufak bir katkı sağlamış, Allah ondan razı olsun. Kim ki bir gencimize iş bulmuş,Allah ondan razı olsun. 15-16 asırdır yapılan zulüme boyun eğmeyenler ,şimdi iki aday üzerinden ve sözüm ona kanaat önderleri üzerinden mi fikir ve davranışlarını değiştirecek. iki kanepe ile olmaz,bunu kendinize layık görmeyin,gördürtmeyin. Agbabanın bu kadar parası varsa başka yerleri satın alsın.Kızıldaşımızı,erenimizi birbirine düşürerek,kullanmaya kalkarak bu toprakların insanına,ahlakına zarar vermeyin,vermelerine müsade etmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (2 ay önce)
    Hem kendini düşürdü bir de Arguvanspor u düşürdü,
    %25
    %75
    Yanıtla
  • İlhan (2 ay önce)
    Tüm partilerde durum aynı.Bu nasıl siyaset? Siyasette seviye,hiç bir dönem bu kadar düşmemişti.Yazık!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Emekli (2 ay önce)
    Chp kendini cezalandırdı. Bu sene oylar bağımsızlara
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Chp Malatyada büyükşehir için aday çıkarmamalı, yeniden refahı desteklemeli, iyi parti de aynı şekilde. Ve sayın Gezer bağımsız aday olup oy bölmek yerine yeniden refaha destek vermelidir. Bu küflenmiş akp yükü başka türlü üstümüzden kalkmaz.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ne özelliği var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Sn başkan chp li olmak demek belediye. Başkanı olmak gibi bir şart mı var.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Kazım (2 ay önce)
    Ülkemizde siyaset aday gösterilene kadar yapılır. Başkanım niye kızmış anlamadım. Kendisi aday gösterilseydi başkaları bu sefer küsecekti. Sanki aday gösterilmenin kaliteli projeler sunmak gibi kriterleri falan var da daha kötü projeleri olan mı aday gösterilmiş! Siyaset böyle maalesef. Kızmak darılmak fani dünyanın gerçeklerine göre gereksiz ve anlamsız
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ercan (2 ay önce)
    Sanırım solculuk böyle birşey bunlar yol arkadaşlığı dava arkadaşlığı değilde koltuk ve çıkar arkadaşlığı gibi bir siyasi düşünceye sahipler. İnsan aday gösterilince prtisini överde gösterimeyince aşağılarmı. Hekimhan aynı arguvan aynı hani sizin örgütlüğğnüz nerde kaldı. İki dakikada sattınız partinizi. Allah bizi böyle yol arkadaşlarını satanların idaresinden muhafaza etsin. Bunlar 3 dakikada çıkarları için ülkeyi bile satar Allah muhafaza
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Dayı ölene kadar başkan mı olacaktınız. 10 yıl yapmışsın gençlerin önünü açın. Davanız aday gösterilmeyene kadar mı ?
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Halk adamı (2 ay önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    CHP’nin yeni belediye başkan adayı kaç yaşında sen onu biliyor musun daha partinin P siini bilmiyorsun burada saçma sapan yorum yazıyorsun Sayın Mehmet Kızıldaş a haksızlık yapıldığını tüm Arguvan biliyor Kılıçdaroğlu’nu destekledi diye aday yapılmadan herkes biliyor arguvan da herkes Sayın başkandan memnun sırf Veli’nin emrine girmediği için böyle yapıyor herkes Arguvan olarak sayın Mehmet Kızıldaş‘ın yanındayız
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Çok iyi bir başkansa adaylığını bağımsız olarak koysun. Bakalım Arguvanlı arkasında mı değil mi.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (2 ay önce)
    Reklam bütçesini okul öğrencilerine gıda yardımı olarak dağıtan hakikatli bir başkan. Senin bu projeni çok takdir ettim başkan. Arguvana bir defa gittim, çok güzel kooperatif kurup köylüye iş-aş verdin. Koltuğun sevdalısı değil hakkını veren birisin. Bunlar unutulmaz, yiğidin hakkını teslim etmek gerek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Muharrem (2 ay önce)
    Düne kadar veli agbaya beraber oturanlar şimdi kötü diyor aday gosterneyice kötü o koltuk size tapulu değil kimesyi cep almayı Arguvan size agbayaya laik değil Arguvan nyaptinz
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Halk adamı (2 ay önce)Muharrem isimli kullanıcı yorumuna
    Siz insan aklıyla dalga mı geçiyorsunuz. İl kongresinde veli, Mehmet başkana kafa salladı. Veli Barış denen çocuğa il başkanlığı sözü verdi. belediye başkanları da bu çocuk yetersiz diye destek vermediler. bunu herkes biliyor. Mehmet başkan da Veli’ye Cumhuriyet Halk Partisi senin malın değildir dedi yüzüne. bunu siz de biliyorsunuz neden gerçekleri yazmıyorsunuz. kaldıki MYK‘dan PM‘den belediye başkan adayları belli olmamışken veli arayıp sen adaysın diye arıyor diğer belediye başkanlarını (Arapgir ve Yazıhan hariç) cumhuriyet Halk Partisi veli nin babasının tapulu malı değildir Cumhuriyet halk Partisi’nin sahibi tüm Yurttaşlardır.veli olduğu sürece Cumhuriyet halk Partisi’ne oy vermeyecegim çevremdeki bir çok insan da aynı şekilde bu tepkiyi ortaya koyuyor velinin yanında sözde dostluk diye bulunanlar bakın nerelerde koltuklarda oturuyorlar. derdiniz Cumhuriyet Halk Partisi asla değil inanmıyorum
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Deniz (2 ay önce)
    Kendi içlerindeki kavgayı bitirmedikleri sürece bu seçimle birlikte artık CHP' ye oy yok.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Halk (2 ay önce)
    Bir Arguvanlı olarak Böyle çirkin siyaset istemiyorum ...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Arguvan sevdalısı (2 ay önce)
    Sayın okurlar; Ben objektif bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bence arguvana ne chp nin adayı , nede kızıldaş yakışmıyor. Diğer partilerin adaylarıda yakışmıyor. arguvan bld bşk olarak Veli Ağbaba görmek istiyoruz. Yada Arguvan veliye küçük kalır, o cesur yürekli veli Malatya Büyükşehir bşk aday olsun.. Yok yok pardon Veli Bence İstanbul Büyükşehire aday olsun... Ya yok yine bilemedim. Manevi oğlunu Çankaya bld bşk adayı yapsın ve hem vekillik yapsın hemde çankaya bld bşk yapsın. Veliiiii okuyorsan bu satırlarımı, cevap ver... Hangisi sana uyar... aaaa tabii ki bilemedim değil mi? CHP üst yönetim olarak tüm adayları belirleyip her yeri yöneterek daha gzl maaş alınır değil mi? Neyse saygıdeğer okurlar.. Klasik CHP zihniyeti işte ne bekliyorsunuz ki, değişim dediler içine ettiler. Adayları ortada... fazla söze gerek yok! Bence halk herkese bir ders vermeli.. Tüm partilere bir ders vermeli, patron biziz oylarımız. Onlar bizim sayemizde saltanat sürüyorlar. Siz de kavgaya tutuşun. Bence en büyük ceza nedir. veliyi birdaha vekil olarak seçmemek.. Şimdi acaip şeyler yazarım ama bizim gibi saf,temiz,nitelikli insanlara yakışmaz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mert Durdu (2 ay önce)
    Yorumları okuyorum. Belediye başkanı ne yaptı ne yapmadı ben bilmiyorum. Arguvanlılar memnun mu memnun değil mi bilmiyorum elimde somut bir veri yok. Ama şu yoruma çok takıldım "10 yıldır başkanlık yapıyorsunuz parti sizi aday göstermeyince neden sitem ediyorsunuz".Ben de bu tarz düşünenlere şu soruyu soruyorum: "peki 10 yıldır Chp'de milletvekilliği yapan Veli Beye bir sözünüz yok mu ? Malatya'da Chp seçmeni ya da Chp'de Veli Bey dışında milletvekilliği yapacak neden kimse çıkmıyor?" ben bir Chp seçmeni olarak Malatya'da hissettiğim şu : sanki Malatya'da Chp bir kişinin tekelindeymiş gibi düşünüyorum. Bakın Ak parti bile milletvekili listelerini büyük oranda değiştirdi, yeni yüzler yeni simalar getirdi. Neden Chp bunu yapamıyor. Gerçekten Malatya'da olanları aklım almıyor, değişim diyorlar kendileri hariç herkes değişiyor, bir oyum var onu da kullanmaya gitmeyeceğim ( zaten oyumun anlamı olduğunuda düşünmüyorum.)
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kamil (2 ay önce)
    Mehmet Kızıldaş Arguvan'a ne yaptın yıllardır.Koltuk gidince hemen düşman oluyorsun.Arguvan'da eğitim adına ne yaptın...Veli Ağbaba en doğrusunu yapmış.Bırak gençler gelsin,hizmet etsin...Sizin gibi insanlar hep menfaat için siyaset yapar...İstediğin partiden aday olabilirsin...Yeter artık,partiye zarar verme...
    %35
    %65
    Yanıtla
  • literatür (2 ay önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    1 . tozlu yolları asfalt yaptı. 2. tüm okullarda ücretsiz beslenme yaptı 3 . belediyenin borcunu kapatıp iş makinaları getrirdi.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • arguvan sevdalısı (2 ay önce)literatür isimli kullanıcı yorumuna
    o dedıklerınızı ilgezdi yaptı. :)))) arguvanlılar hayde da
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Naci (2 ay önce)
    Sayın başkanın bu davranışı bana göre dava sevdalısı olmadığını,mualesef koltuk sevdalısı olduğunu gösteriyor.Makamlar gelip geçici ve asıl olan ilkeleri savunmak değilmi sayın başkan?10 yıl az mı geldi sayın başkan?Orada ömür boyu kalmayımı düşünüyordunuz?Bu davranışınız inandığınız değerlerle uyuşuyormu?
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Arguvanlım (2 ay önce)Naci isimli kullanıcı yorumuna
    Dava sevdalıları diye gördüğünüz veli ve tayfası mı CHP sevdalısı oluyor. Yoksa rant sevdalıları mı oluyorlar. Arguvan belediyesi hizmetleriyle örnek belediyecilik yapmıştır. Borcu olmayan nadir belediyelerden birisisidir. Hizmet konusunda da gelin gezin görün o zaman anlayacaksınız. Uzaktan atıp tutmayın. Kimse para yiyemiyor diye sevmiyorlar adamı. Konu ranta erişememek . Gerisi hikaye. Yanındayız sayın kızıldaş hiç kuşkun olmasın.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Gürkan (2 ay önce)
    Sevıyoruz senı başkanım arguvanı guzellestıren baskanım hep varolun velıagba boyun eymedın sonsuz şükürler olsun ki sen bızımlesın halkçı baskan
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Garip (2 ay önce)
    Çok ıyılıgınızı gördük hep senınleyız
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Veli (2 ay önce)
    Sayın Mehmet başkan senınleyız
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aslı (2 ay önce)
    Başkanım ıyı kı varsın
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aslı (2 ay önce)
    Arguvanı sayın kızıldaş olmadan düşünemiyorum. Veliagba senden böyle soğuyacağım aklıma gelmezdı başkanım yalnız degıl unutma bunu
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 ay önce)
    Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ilçemizin onuru ve gururudur. Mehmet başkanımız geldiğinde ilçede cenazeler traktör kasasında götürüyordu. Şimdi araç filosu oldukça fazla ve çeşitli. İnsanların hayatını kolaylaştıran Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi yapıldı. Eski cezaevi bulgur fabrikasına çevrildi. Sıvı deterjan fabrikası kuruldu. Eğitim ve öğretime sınırsız destek veriliyor. Petrol ofisi belediye tarafından yapıldı. Lavanta bahçesi halkın hizmetine sunuldu. Kuru fasulye üretimine başlandı. Nohut ekimi yine belediye tarafından yapılmaktadır. Arguvan Türkü Festivali ilçemizin önemli bir etkinliğidir. Amatör sporlara desteklerimiz sürüyor. Malatya Arguvan Spor kulübü ilçeye farklı bir hava katmıştır. Kurutmalık sebze üretimi için fide ekimi yapılmaktadır. Hasat edilen sebzeler kadınlar tarafından kurulmaktadır. Kadın dinlenme evi kadınlarımızın hizmetine sunulmuştur. 200 kişilik konferans salonu insanların hayatını kolaylaştırmaktadır. Türkü evi sanat severlerin hizmetindedir. Otel kısmı oldukça refah, kullanışlı ve geniştir. Nazım Hikmet Meydanında devasa bir Nazım heykeli vardır. Bu görüntü Arguvan'a çok yakışıyor. Kimsesiz yaşlılarımız konuk evlerimizden yararlanmaktalar. Birçok mahallemizdeki köyevlerinin bakım ve onarımını yaptı. Yine mahallelerdeki türbelerin bakım ve onarımı yapmaktadır. Ata tohumu sarı bursa buğdayının çoğaltılması, üretimi ve hasadı yine belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Arguvan ziraat odası başkanlığının kontrolünde selektör fabrikası çiftçilerin hizmetine sunulmuştur. Ve kaliteli tohum elde edilmiştir. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Arguvan Doğal ürünlerini ve dışarıdan gelen ürünlerin paketleme işlemi ivedilikle yapılmaktadır. Sanayi Bölgesi'ndeki işyerleri için alan tahsis edildi. Ve sanayi esnafının hayatı kolaylaştırıldı. İlçede TOKİ tarafından yapılan konutlar olmadığı için belediyenin kendi öz kaynaklarıyla binalar ilçemize kazandırılmıştır. Arguvan Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından bir tanesi de Arguvan Belediyesi İş Merkezidir. Bu iş merkezi ilçenin sosyo ekonomik durumunu, hedef kitleyi ve ekonomik döngüyü güçlendirecektir. Buradan herkese söylüyorum. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ilçemiz için büyük bir şanstır. CHP Arguvan'da hata yapmıştır. Mehmet Kızıldaş başka partiden girip yine kazanacak. Arguvan'da kaybeden Veli Ağbaba olacak. Mehmet Kızıldaş halkın iradesinden büyük değildir. Arguvan Belediye Başkanını Arguvan halkı kendisi belirlenecektir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Betül (2 ay önce)
    Başkanımız kımsenın yapamadığını yaptı senınleyız başkanım
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Aslı (2 ay önce)
    Başkanım kımseye boyun egmedı Veli Agbaba sızide tanımış olduk Yalakalık yapmak zorunda degılız düş yakamızdan
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 ay önce)
    Kızıldaş akp den aday olsa bile arkasındayız oyumuz onadır değişmez
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Gürkan (2 ay önce)
    Sayın Mehmet Kızıldaş nasıl güzel konuştu bugün hayranlıkla dinledım Arguvan da oturulacak yer yoktu bızler yaz sıcağın da ayakta beklerdık büyük degısım oldu bınlerce teşekkür ederim. Veli Ağbaba tavrı tutumu normal değil sayın kılıcdaroglunu destekleyen herkese düşman oldu ama biz ona gösterecegız secımlerde izlesın bizi
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Garıp (2 ay önce)
    Sayın kızıldaş Arguvanı çöplükten çıkartıp Norveç yaptı. Malatya’nın en temiz ilçelerinden biri oldu. Kimse veli Agbaba ya itaat etmek zorunda değil.Çaliskan başkanımızın başarıları çok fazla bizi bırakmadığı için sonsuz teşekkürler ıyı kı varsın Mehmet kızıldaş
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Kader (2 ay önce)
    Veli Ağbaba hafta aday tanıtımına Arguvan'a gelsene. Arguvan belediye başkanının depremde halkımız için yaptıklarını herkes biliyor. Arguvan'da yaşamayanların yorum yapmalarını da doğru bulmuyorum. Mehmet Kızıldaş başkanım eğilme Arguvan Halkı yanında.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Kardeşim olaya bak. Chp, Akp’nin yaptığı neyi eleştiriyorsa onu yapmaya başladı. İstediklerini çizmeye istediklerini yükseltmeye başladı. Chp tabanının bir kısmı da Akp tabanını kopyalayarak trollüğe başladı :D. Biat ediyorlar resmen. Parti kimi aday gösterirse onu destekleriz diyorlar. Kardeşim parti yanlış yapıyorsa sende sosyal demokratım diyorsan yanlışa yanlış deyip tepkini göstereceksin. Bu mantık olmadığı için zaten ülke bu halde. Koyun diye eleştirdiklerinizden ne farkınız kalıyor. Kimi de diyor koltuktan sen kalk biraz da başkası otursun. Sanki okey oynuyorsun. Bu adam çalışıyor, bu adam vizyonlu, bu adam hak hukuk bilip gözetiyor ve en önemlisi kimseyi birbirinden ayırmıyor. Bazıları yiyemedikleri için çok üzgün, çünkü Mehmet başkan haksızlık, usulsüzlük bilmez. Belki o gidince yeriz diye dişlerini bilemiş pusuda bekleyenler var; avcunuzu yalarsınız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Halk adamı (2 ay önce)
    Burada yorum olarak yazı yazanlar sanırım Malatya il Kongresi’nde veli nin Sayın Mehmet Kızıldaş a kafa salladığını ya bilmiyorlar ya duymak istemiyorlar il başkanına söz vererek kendi istediği delegeleri yazdırtan Veli kendini Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak görüyor aslında durum tam da böyle özgür genel başkan değil genel başkan veli, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığını kazansaydı Genel başkan bile olacağı hayalleriyle dolaşıyordu. hayatımda bu kadar koltuk sevdalısı hayatımda bu kadar kibirli hayatımda bu kadar kindar bir insan görmedim. Cumhuriyet halk Partisi’ne en büyük zararı veli ve veli gibiler,Veli’ye biat edenler, yapılan haksızlıklara ses çıkarmayanlar veriyor. ey Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi gönül verenler uyanın artık veli gibilerin derdi şov, gündemde kalmak başka bir şey değil koltuk sevdalısı arayan varsa bilmem kaç dönemdir Malatya milletvekili olup milletvekili sayısını arttırmaya niyeti olmayan velidir.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Sevda (2 ay önce)
    Mehmet başkanım Arguvan Seninle güzel seninle anlamlı. Bugün atılan sloganlar veliye kapak olsun. Vur vur inlesin Veli efendi dinlesin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    Bilen var mı sayın veli bey kaç dönem milletvekilliği yapıyor.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • İzzet (2 ay önce)
    Arguvan belediye Başkanı sayın Mehmet kızıldaş istifa ederken açiklaması kurultaydaki sözleri hatırladı ön seçim söz veren sayın özel namus ve şeref sözü vermedi dedi şimdi burda eleştiren arkadaşlar tek sorum olacak ön seçim yapılsaydı bu tür kopmalar olmazdı ve bizde gereken cevabı verirdik ama maalesef ki CHP'nin kaderi bir kişinin iki dudağı arasında kalmış veli ağbaba olduğu sürece ben ömrümü CHP'ye adamış biri olarak asla oy vermem
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kendisi 10 yıl önce ve 5 yıl önce ,ön seçimle mi gelmiş, atamayla mı gelmiş?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ön seçimle geldi 10 yıl önce kardeşim hiç mi bakmıyorsunuz, araştırmıyor sunuz? Başarılı belediye başkanları ile devam kararı alındığı için de telefon anketi ile tekrar aday gösterildi 5 yıl önce.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Seçimle geldi kardeş oku , gez dinle öğren
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Sayın Kızıldaşı destekleyenler zaten bilinclı vatandaşlar size gerek yok
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Boyacalı (2 ay önce)
    Kişiler gelip geçicidir. Aslolan yüz yıllık çınar CHP'dir. 10 yıl önce nasıl gelmişsen öyle de gidersin. Koy adaylığını ,al boyunun ölçüsünü.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Avucunuzu yalayın Mehmet Kızıldaş başkanımız yine başkanımız olacaktır
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Yeni , yine ve yeniden Kızıldaş ile devam
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Koltuk sevdası çok farklı bişey
    %47
    %53
    Yanıtla
  • METİN (2 ay önce)
    Geçen dönem aday gösterildiğinde veli bey önderliğinde diyordun.Dün sendin yarın başkası ne bu başkan hayırdır koltuk senin tekelinde mi..
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Has Arguvanlı (2 ay önce)
    Mehmet Kızıldaş 10 yıldır parti kendisini aday gösterince cumhuriyet şu bu değerlerden bahsediyordu. Şimdi parti kendisini aday göstermedi Özgür Özel ve Veli ağbabyı suçluyor. Kardeşim sen 2019 seçimlerinde yukarıdan atama ile gelmedin mi 10 yıldır yapmışsın çekil başkaları gelsin, koltuğa oturan kalkmak bilmiyor Veli Ağbaba da buna dahil. Ders vermekten filan bahsediyor Arguvanlı kimin neyin ne olduğunu çok iyi biliyor o yüzden bu hırs kendinsini kendine pek yaramıyor. Seçimi kaybettiği anda Arguvandan kaçacak adamlar değil seçimi kaybetse bile halkla diyaloğunu sürdürecek adamlar lazım
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Eray (2 ay önce)
    CHP Kendi tabaninda hizla uzaklasiyor. Sandiklarda Güzel bir cazayi hak ediyorlar.CHP ' ye oy vermeyin.Bu Kadar basit.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    Beklenen oldu.Eskilerden kim yeniden aday gösterilmese bir performans sergiliyor.Bağımsız adayların kazanması zor.Çok zorlarlarsa bir ilk olup arguvan belediyeyi akp ye kaptırırlarsa tarihe yazılırlar.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Arguvanlı (2 ay önce)
    CHP Arguvan’da büyük hata yaptı. Kılıçdaroğlu’nun gitmesini desteklemekle birlikte bu işin intikam mücadelesine döndürülmesini kabul etmiyorum. Kızıldaş bunu hak etmedi. Büyük ihtimalle bağımsız olarak kazanacak.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Başkan, 10 yıl belediye başkanlığı yaptın. Yetmez mi? Aday yapılınca iyi, yapılmayınca kötü. Bırakın bu tavırları , kendinizi kaf dağında görüyorsunuz. Yanlışınız yokmu hiç? Olayı Kılıcdaroğluna bağlıyorsunuz, kılıcdaroğlunun bir çok hatası oldu. Hangisini sayalım. Değişim iyidir. Siz de artık aktif siyasetten çekilin.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    helal olsun, böylelikle birileri kendine çeki düzen verir, sözde eleştirdikleri tepeden inmeciliğin Arguvan'da, Hekimhan'da sökmeyeceğini görmüş olur...
    %80
    %20
    Yanıtla