SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Esnaflarımız Bu Şehrin Can Damarı'

0
Güncellendi - 2020-12-26 05:02:38
'Tüm Esnaflarımız Bu Şehrin Can Damarı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP olarak her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımız bir kentin can damarıdır. Bu zor günleri de hep birlikte dayanışmayla atlatacağız” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya Battalgazi ilçesinde esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Burada açıklamalarda bulunan Çalık, esnafla bir araya gelmeye özel önem verdiğini belirterek, esnaf ve sanatkarları ülkenin kilit taşı, birlik ve beraberliğin çimentosu olarak gördüğünü söyledi. Çalık, “Esnafımız burada olduğu gibi alışveriş ettiğimiz bakkaldır, manavdır, pazarcıdır, kasaptır, kırtasiyecidir, züccaciyedir, hırdavatçıdır, tuhafiyecidir, büfecidir, lokantacıdır, pastanecidir, bindiğimiz taksicidir, minibüsçüdür, otobüsçüdür. Terzilerimiz, çay ocaklarımız, berber ve kuaförlerimiz velhasıl tüm esnaflarımız bu şehrin can damarıdır” dedi.

"Esnafımıza bir çok alanda destek verildi"

Esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılanları anlatan Çalık, “2020 yıl içinde geçen yıllardan devirler hariç ülke genelinde 962 bin 302 esnaf ve sanatkara toplam 40,3 milyar lira tutarında faiz indirimli kredi kullandırılmıştır. Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbir Paketi kapsamında da çeşitli destekler verilmiştir. Doğrudan hibe desteği 3 ay boyunca aylık 1000 lira olarak belirlenmiştir. Buna ilave olarak destekten yararlanan kişilerden işyeri kira olanlara 3 ay boyunca büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 liralık kira desteği verilecek. Bu süreçte salgından etkilenen sektörlerde mücbir sebep kapsamında muhtasar ve KDV, SGK primleri 6’şar ay ertelendi ve pek çok faaliyet alanında KDV yüzde 18’den yüzde 8’e ve yine bazı alanlarda yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. İşyeri kiralamalarında stopaj yüzde 20’den yüzde 10’a düşürülmüştür. Kredi ve kefalet kooperatiflerine olan gecikmiş borçlar için de yapılandırma imkanı sağlanmış olup bu kapsamda yaklaşık 30 bin esnafımızın toplam 650 milyon lira tutarındaki gecikmiş borcu yapılandırılmıştır” diye konuştu.

"Kooperatifler aracılığıyla 3 bin 175 esnafa destek"

Malatya’da bu yıl esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerle ilgili de konuşan Milletvekili Çalık, “24 Ocak depremi sonrasında Malatya’mızda 7 bin 320 esnafımız Halkbank, 3 bin 175 esnafımızda kooperatifler aracılığıyla 50 bin TL’ye kadar faizsiz krediden yararlandı. 345 işletmeye KOSGEB desteği, 2 bin 700 işletmeye ise KOBİ destek kredisi verildi. Kovid-19 salgınının ekonomik etkileriyle mücadele edilmesine yönelik 3 bin 450 esnafa Halk Bankası tarafından toplamda 85 milyon lira esnaf destek kredisi verildi ve yine 28 bin çalışana kısa çalışma ödeneği verildi. AK Parti olarak her zaman KOBİ’lerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Kutuplaştırıcı nefret diliyle siyaset olmaz"

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP’ye oy veren çiftçilere yönelik, “Hala AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak.” sözlerine ilişkin, “Kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiren Kemal Kılıçdaroğlu, kimi zaman sanatçıları kimi zaman yargı mensuplarını kimi zaman da medya kuruluşlarına ağır sözler sarf etmişti. Geçtiğimiz ay partimize oy veren öğretmenler için, ‘Hala iktidarı destekleyen öğretmene ben öğretmen demem. Böyle öğretmen olmaz’ ifadelerini kullanmıştı. Şimdi de çiftçilerimizi hedef alarak, “AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak” diyor. Böyle toplumu bölen, kutuplaştırıcı nefret diliyle siyaset olmaz. Bu aynı zamanda CHP’nin özgürlükçü politikalarının da birer söylemden ibaret olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

"Bağımsızlığın ne demek olduğunu birileri Kemal Kılıçdaroğlu’na öğretsin"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararının ardından yaptığı değerlendirmeye ilişkin de konuşan Çalık, “O değerlendirme aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar tutarsız biri olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bir insan kendisiyle daha ne kadar çelişebilir? Hem “Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyecek hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin teröristlerin serbest bırakılması talebine uymuyor diye bağımsız devletin başkanına laf söyleyecek, çıkışacak. Bağımsızlığın ne demek olduğunu birileri Kemal Kılıçdaroğlu’na öğretsin” dedi.

"Bunların asıl dertleri yenemedikleri bu milletin kendisidir"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'diktatör' sözlerine ilişkin de konuşan Çalık, “Özgür Özel diktatör arıyorsa 10 seçim kaybeden ve koltuğundan kalkmayan liderine baksın. Milletimizin destekleriyle 18 yılda 6 genel seçim, 4 yerel seçim, 2 cumhurbaşkanlığı ve 3 halk oylamasını kazanan partimizin lideri, milletin adamı Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ yakıştırması yapmak en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Bunların asıl dertleri yenemedikleri bu milletin kendisidir. Bunların ki siyaset değil milletin iradesine düşmanlıktır. Çünkü bu millete azıcık saygıları varsa, bu milletin yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçtiği bir lidere saygı duymak zorundalar” diye konuştu.

Çalık’a ziyaretlerinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile AKP Battalgazi ilçe Başkanı Basri Kahveci de eşlik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • serkan (3 yıl önce)
    Hep hikaye .
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    Taklitçilikten başka birşey değil, başkanları gitti alış veriş yaptı hemen aynısını kendileri de yapıyor sosyal medya da twiterde resim paylaşmak için görüntü olsun diye biniyorlar arabaya geziyorlar, vatandaşın kesesinden, bakkaldan çıkarken verdiği poz aynı haberim yokmuş gibi çek panpa der gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    Birak git Allah askina swni görmekten de bıktık kendin söylüyor kendin inaniyosun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Dalgami geçiyorsunuz esnaflarla milletle Allah nasıl biliyosa öyle yapsın ya şimdi diyeceksiniz bu CHP li hayır. Allah şahit akpliyim ama yeter. Perme perişan olduk birşey alınamıyor herşey pahalli esanf bitti esnafın tüm kredilerini 2yil erteleyin odalara olan aydat borçları silinsin eanafin salgın başladığından beri olan bağkur pirim borçları devletten olsun neyi yapilandiriyosunuz neden sabirlari zorluyosunuz bakın işyerlerini kapatıyorsunuz yasak diyosunuz ne yiyecek bu insalar borçlarını ödeyin 1000tl yi alın siz harcayın küfür eder gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)
    Memur işçi devletin eline bakmaktan biçare duruma düşmüştü ama esnafı da dilenci yaptınız ya 3 kuruşluk yardımla bravo size. Siz geldiğimizden beri çiftçilik üretim hayvancılık hak getire bu sektörlerden mutlu olan varmı acaba ama allah var iyi mehter çaldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Reklâm yapmaktan başka yaptığınız bir şey yok.40 yıl devletine vergi veren esnafa 40 gün bakamadınız. 5 maskeyi bile dağıtamadınız. Halkı yoksulluğa ve sefalete mahkûm ettiniz.Hamaset ve nutuk atarak milleti kandırmaya devam ediyorsunuz. Sanki 18 yıldır bu ülkeyi başkaları yönetmiyormuş gibi sürekli muhalefeti suçluyorsunuz. Ama artık millet uyandı. İlk seçimde millet size hakettiği cevabı inşallah verecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Ne yapsalar az bize
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Vekil hanım siz neyi anlatıyorsunuz 5 kg sıvı yağ 25 TL den 65 TL olmuş askeri ücretliye vereceğiniz 3 kuruş zam için 1 ay toplanıp zorla karar veriliyor ama kendi maaşınız % 40 zam yapıyorsunuz 25 bin lira maaş alıyorsunuz vatandaşın hali ne olaçak işçisi emeklisi memuru askeri üçretlisi inşallah 2021 de seçim olurda sizden kurtuluruz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskiden köy muhtarlığı gönüllülük işi idi.hali vakti yerinde olan muhtar olurdu.300-500 tl aylık alırdı.vekillikte aynı şekilde olmadığı sürece bu memleket düzelmez.vekil maaşı asgari ücret olacak ki,halkın en alt gelir düzeyine sahip insanını anlayabile.meclis lokantasında bonfile,kontrfile yiyip,en lüks makam aracına binen,en lüks markadan giyinen benim vekilim olabilir mi sizce.
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (3 yıl önce)
    bir koli yumurta 27 tl beş litre yağ 60 tl oldu yerel esnafta marketler zinciride vatandaşa sahip çıksın hep bana rabbena demek olmaz toptancsına karşı el birliği etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (3 yıl önce)
    bir koli yumurta 27 tl beş litre yağ 60 tl oldu yerel esnafta marketler zinciride vatandaşa sahip çıksın hep bana rabbena demek olmaz toptancsına karşı el birliği etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Esnaflarda "yerel vatandaşa sahip çıkalım" kampanyası başlatsın. Zincir market nasıl kapanır diyeceğine onlar gibi uygun fiyata satsın. Devamlı dükkan gideri ve toptancı fiyatını bahane etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağ (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ekonomi den az buçuk anlaşan yerel esnafın o fiyatlara satmayacağını bilirsin.Yerel esnafın adet bazında aldığı ürünü market zincirleri ton ile alıyor.Nasıl olacak bu mücadele?
    0
    0
    Yanıtla
  • Komisyoncuyla toptancı anlaşamıyor diye cezayı vatandaş çeksin öyle mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Siz halkın vekili değilsiniz ki halkın halinden anlayasınız. Sizi vekil yapan Cumhurbaşkanı sizde onun hayrına oradasınız. Bu pahalılık ve işsizlikte sizin tuzunuz kuru halkı anlamak için bir ay asgarî ücret ile geçinmeye çalışın bakalım nasılmış. Boş laflar karın doyurmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Törenle esnafa birer koli erzak gonderiyormuş bunu da destek diyor ayıptır günahtır. Siz hiç bir iş yapmadan üç beş yerden maaş alırsınız. Reklamdan da geri kalmazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)
    Esnafı, o reklamını yapa yapa verdiğiniz poşete muhtaç ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Reklam yapıyur inanmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Darbukator Baryam (3 yıl önce)
    Malatya esnaftan mi ibaret?Varsa yoksa esnaf zor durumda,esnafa yardım ,esnafa düşük faizli kredi haberi her gazetede almış başını gidiyor.Bu haberleri okuyunca, memur ve köylünün, işsizlerin, kiracıların keyfi tıkırında yalnızca esnaf sıkıntıda zanneder.Ote taraftan depremde perişan olan Malatya ve Elazığ daki vatandaşlara faiz ile kredi verilirken İzmir'de deprem sonrasında, başvuracak esnafa, 1 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 100 bin T.L. kredi verilecek olmasına ne demeli?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sehitfevzi mahallesi kentsel donusume girdi bu üçü kanka oldu her gun beraberler.basri kahveci evinizi derhal bosaltin bu ayin sonu elekrik su dogalgaz kesilecek diyor muhtar ver ayari.osman guder ben evinizi bosaltin ve ya yiktirin demedim ortada hic bir sey yok der.öznur calik pastanin mumunu yakmis kim ufleyecek der ne oluyor bir bilen bana aciklasin 6 aydir bize dakika saydirdilar.olan ne oldu biliyormusunuz.110 dönüm bir alan var kirk tane soz soylendi herkez devletle bas edemeyiz dedi 400 e yakin imza atti sadece kira parasi almak icin evlerini yiktilar sokturtduler uzlasma masasi kurulmadi.anlayan anladi uzatmayam.depremde ayikilmadi virüs geldi ayikilmadi kitlik geliyor ayikilmadi daha ne olmasini bekliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)Sehitfevzili isimli kullanıcı yorumuna
    Bu 2020 nin ikinci kazigini attilar bana.sifir faizsiz esnafa destek dediler gittim 25 bin cektim faizi 7 binmis halkbankasindaki calisan hic bir sey demedi beni faize soktu ikinci kazikta evimizden yana oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehit fevzi mahallesi sakinleri ne geçmiş olsun.inşallah ordaki vatandaşlar düşündüğüm gibi mağdur olmaz,yanılmış olurum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın güzel dersinizde evet esnaf bizim esnafımız asgari ücretli yi pandemiden dolayı işsiz kalanları kim düşünecek 5 lt yağ olmuş 70 tl her şey 2 katına çıkmış 1 kg balık yaptıran desen ekmeği yeşil ligi ile 70 tl oluyor vatandaş ne yapa hangi büyük patronlara dediniz kardeşim 5 lt tag 35 tl nasıl 70 tl ye çıkar 1 koli yumurta 25 30 tl artık vatandaş 1 tl indirimli almak için market market geziyor hükümet neden el atmıyor büyük ağalar kafalarına göre yüzde 40 yüzde 50 zam yapıyor maaş a gek8nce bu ay eflasyon düşüķ 0.3 gibi rakamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıfları hazır gardaş sorsanda dış güçlerin oyunu.laf ebeliği yapmada siyasilerin üstüne yok.tarım bakanı diyor ki cumhuriyet tarihinin bitkisel üretim rekoru kırıldı.ayçiçeği fiyatı uçmuş,yağı 2 katı olmuş.Malatyada kayısı rekoltesi çok oldumu fiyatı diplerde geziyi.bunlar iyice insanların aklı ile dalga geçiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Vekilim 2 market her mahelle köşe var malatyali esnaf bitmiş ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Şevket keskin doğru söylemiş baksanıza esnaf nasıl da mutlu mesut ve keyfi yerinde maşallah ... son Altı ayda ürünler de yapılan zammı insanların alım gücünü soran yok esnaf için birşey demiyorum çünkü görünen o ki onların durumu gayet iyi ki bu vekiller böyle hoşnut ayrılıyor yanlarından
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahsun (3 yıl önce)
    Yoksulun sırtından doyan doyana, doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana, nasıl dayana? Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi, söylemesem mi Bilmem söylesem mi, söylemesem mi Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi, söylemesem mi Bilmem söylesem mi, söylemesem mi Mahsuni…
    0
    0
    Yanıtla
  • öz malatyalı (3 yıl önce)
    Esnafa 1 ekmege muhtac edenleri ALlaha havale ediyorum.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Esnafın dostu olanlar her mahallede yan yana biten market zincirleri için neden birşey yapmıyor.Esnaf bitmiş, vatandaş bitmiş.pazar yeri yangın yerine dönmüş.Siz boş boş konuşmaya devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    Sakın bana yardım peseti getirme almam ayıp olmasin
    0
    0
    Yanıtla
  • EMRE (3 yıl önce)
    pandemı sürecınde okullar açılmadı okul kıyafetı satıcılarını hiç kimse gündeme almadı bu işi yapanların derdini kimse dinlemedi en değerli varlıklarımız öğrencilere okul forması tasarlamak ürettirmek gıydirmek için gece gündüz çalıştık ama hiç bir yetkili bizleri düşünüp sormadı binlerce yapılan okul formaları ellerimizde kaldı yetkililerin sayın vekillerimizin sesimizi duymasını istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)
    Hiç samimi değilsiniz ve oyle de kalcaksınız tabiki takdir malatya halkının
    0
    0
    Yanıtla
  • BERK (3 yıl önce)
    kuyu fasulye. prinç.yumurta fiyatlarına bakardınız
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Bugün akşam dedim hamsi alam,hafda sonu ailecek balık yiyek balıkçıya şöyle 5-6 metre gala hamsinin fiyatının 35 tl olduğunu görünce hiçbirşey demeden geri döndüm gittim.şimdi ben bu esnafa mı sahip çıkacam.bi kilo temizlenmiş hamsi 35 lira olurmu allah aşgına.bu nedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Esnafın hatası mı var yani balık fiyatları genel öyle azıcık karıstırın farklı kanal gazete vs leri 1 ay önceki aldıgın ürünleri 1 ay sonra aynı fiyata almak munkun mu bir düsünün isterseniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf sütten çıkmış ak kaşık yani.Malatyada kusura bakma ama dürüst olmayan esnaf az değil.bir malın fiyatını hele farklı farklı esnaflarda sor,ondan sonra yorum yap.
    0
    0
    Yanıtla