SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatyaspor'un 'Z' Raporu

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor’un 2019-2020 sezonunda 26 haftalık süreçte ortaya koyduğu performans verileri paylaşıldı.

Süper Ligin yayıncı kuruluşu beIN Sports, BtcTurk Yeni Malatyaspor’un 26 haftada ortaya koyduğu performansı derledi.

Sarı kırmızılı takımın 26 haftalık süreçteki ‘Z’ raporu şöyle: “

Süper Lig'de geçen sezonu 5. sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi vizesi alan BTC Türk Yeni Malatyaspor, yeni sezondan da umutluydu. Haziran ayında takımın başına getirilen Sergen Yalçın'la sezona 3-0’lık Medipol Başakşehir galibiyetiyle, mutlu başladı malatya temsilcisi... Ligin ilk yarısı geride kaldığında Sergen Yalçın yönetimindeki Yeni Malatyaspor, devreyi 24 puanla 8. sırada kapatmıştı. Son 8 maçta gelen 1 galibiyetin ardından, 14 Ocak'ta Sivasspor'la oynanan ve 4-0'lık mağlubiyetle sonuçlanan Ziraat Türkiye Kupası maçı 6 ay 18 günlük sergen Yalçın döneminin sona erdiği maç oldu.. Sergen Yalçın döneminde Beşiktaş’ı Vodafone Park’ta 2-0 yendiği karşılaşma sarı siyahlılar’ın ligdeki son resmi galibiyeti olarak kayıtlara geçti. Malatya temsilcisi bu maçın ardından oynadığı 11 maçta zafer sevinci yaşamadı ve hanesine sadece 2 puan yazdırabildi. Sergen Yalçın'ın ardından Yeni Malatyaspor, eski günlerine dönmekte oldukça zorlandı. Yalçın’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Kemal Özdeş ile de beklenen çıkışı yakalayamadı Malatya temsilcisi... Sarı siyahlılar, Özdeş ile çıktığı 5 lig maçında galibiyet yüzü göremedi. BTC Türk Yeni Malatyaspor’da Kemal Özdeş dönemi 2-0’lık Yukatel Denizlispor mağlubiyetinin ardından sona erdi. Hikmet Karaman, BTC Türk Yeni Malatayaspor’un bu sezonki üçüncü teknik direktörü oldu. Ancak deneyimli teknik adam da takımın başında çıktığı 3 maçta zafer sevinci yaşayamadı. Yeni Malatyaspor'un vazgeçilmezlerinden Issam Chebake... Sarı-siyahlılarda 3. sezonunu geçiren savunmacı, defansif oyuna olduğu kadar takımına ileri uçta da destek oluyor.. 30 yaşındaki futbolcu, oynadığı 19 maçta 24 şut çekti ve ligin en çok şut çeken ikinci savunmacısı oldu. Yeni Malatyaspor'un dikkat çeken transferlerinden biriydi Moryke Fofana... Geçen sezon İttifak Holding Konyaspor formasıyla 32 maçta 6 kez fileleri havalandıran orta saha, yeni sezonda sarı-siyahlı kulübün yolunu tutmuştu. Sezonun ilk maçında Medipol Başakşehir'e attığı golle yeni takımını selamlayan 28 yaşındaki Fildişi Sahilli yıldız, sonraki haftalarda sessiz kaldı. Ancak bireysel yetenekleri üst düzeyde olan Fofana, Nwakaeme ile İrfan Can Kahveci’nin ardından 62 çalımla ligin en çok adam eksilten 3. oyuncusu olmayı başardı...

Adis Jahovic ve Guilerme... Muhteşem ikili sezonun ikinci yarısında yollarına başka takımlarda devam etseler de sarı-siyahlılarda bıraktıkları iz hala silinemedi... Ligin ilk yarısında Guilerme'nin Jahovic'e yaptığı 5 asistlik istatistiği henüz geçen bir ikili olamadı.. Yeni Malatyaspor'un gol yollarındaki en büyük kozuydu Adis Jahovic... Makedon golcü, Göztepe'nin ardından Türkiye'deki en başarılı sezonlarından birine imza atıyordu... Devre arasında ayrılık rüzgarları esince Fraport TAV Antalyaspor'un yolunu tutan Jahovic, sarı-siyahlılara sağladığı 11 gollük katkıyla başarıda anahtar isimdi... Jahovic ayrıldıktan sonra gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Yeni Malatyaspor ise hücumda üretkenlikten çok uzak kaldı. Sarı siyahlılar; 8 maçta sadece 5 gol atabildi.. Şu anda 13 golü bulunan golcü futbolcu, 19 gollü Sörloth ve 16 gol atan Cisse'nin ardından Vedat Muriqi'yle beraber ligin en fazla gol kaydeden üçüncü oyuncusu konumunda bulunuyor. Sezonun ilk yarısında adeta bir makina gibi çalışan Yeni Malatyaspor'un en önemli dişlilerinden biriydi Thievy Bifouma... 27 yaşındaki futbolcu, ilk yarıda attığı 6 gol ve yaptığı 1 asistle hücum bölgesinde dikkatleri üzerine çekmeyi çoktan başarmıştı... Ofans yaparken takımına defansif katkı da sağlayan Bifouma, bu alanda çok ilginç bir özelliğiyle ortaya çıkıyor. Forma giydiği 20 maçta 16 kez top kapan Kongo asıllı Fransız oyuncu, bu istatistikle ligin en çok top kapan ikinci hücumcusu unvanına sahip... Geçen sezon fırtınalar estirip UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi başaran ancak bu sezon beklenenin uzağında kalan Yeni Malatyaspor'u ligin kalan bölümünde oldukça zorlu bir süreç bekliyor... 11 maçlık olumsuz tabloyu tersine çevirmek isteyen sarı siyahlılar ligin son 8 haftasında alacağı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürmek istiyor.”

Sarı siyahlılar, üçüncü sezonunu yaşadığı Süper Lig’de koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle liglerin ertelenmesi öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13’te mağlubiyet yaşadı. Malatya temsilcisi, 25 puan ve averajla 15.sırada bulunuyor.

2019-2020 sezonunun ikinci yarısında üst üste alınan mağlubiyetler moralleri bozarken, takımın istikrarsız görüntüsü kalan 8 maç öncesi herkesi endişelendiriyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Ay kavağa çıkar,manda söğüt dalına yuva yaparsa bizde ligde kalırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Geçti Borun pazarı sür eşşeğini ligin dibine. Ligden Düşecek takımlar şimdiden kendini gösteriyor Kayseri. Malatya.Konyaspor. bu takımlar seneye ptt'de oynarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaka gibisiniz.İçimizdeki düşmanlar oldukça başarısızlık için başka sebep aramamalıyız.Yönetim hata yapmıştır ancak bu takım tüm Malatya’lılarındır.
    0
    0
    Yanıtla