SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babuktu Köprüsünde Asfaltlama

0
Güncellendi - 2018-11-14 03:54:12
Babuktu Köprüsünde Asfaltlama
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından Babuktu’da demiryolu üstüne yapılan köprüye sıcak asfalt serimi yaptı.

Kiltepe Mahallesi ile Yeşilkaynak Mahallesini birbirine bağlayan tren köprüsü trafiğin daha güvenli olmasını sağlayacak. Kuzey Kuşak Yolunun da bağlantı yollarından biri olan köprü hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen ile birlikte Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ve Yeşilkaynak Mahalle Muhtarı Murat Karaduman da katıldılar.

Demir yolu ağlarının Malatya’yı ikiye böldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Adana-Elazığ hattı ve Sivas hattı var. Kent merkezinde bazı bölgelere köprüler yapılması gerekiyordu. Devlet Demiryollarımızla görüşerek Kuzey Kuşak Yolunun Topsöğüt-Yeşiltepe hattına köprülü üst kavşak yapılmasını sağladık. Biz köprülü kavşakta perde duvar, yan yollar, kavşak düzenlemeleri, korkuluklar, aydınlatma, peyzaj ve asfalt çalışmaları yaptık. Babuktu mevkisinde ise köprü yapıldı. Buranın da asfaltını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kiltepe Mahallesinin önemli sorunlarından birinin tren yoluna yapılacak köprü olduğunu belirten Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, “Babuktu mevkisinde bulunan tren yolu geçidi tehlike arz ediyordu. Buraya köprü yapılması gerekiyordu. Çalışmaların sonuna geldik. Büyükşehir Belediyemiz köprüye sıcak asfalt döküyor. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yeşilkaynak ve Kiltepe bölgesinde trafiğin rahatlayacağına dikkat çeken Yeşilkaynak Mahalle Muhtarı Murat Karaduman, “Babuktu mevkii sanayi sitesi, Hayvan Pazarı’nın bulunduğu yoğun bir bölge, tren yolu güvensizdi. Yapılan çalışmalarla bu sorun ortadan kalktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Orhan Yılmaz (5 yıl önce)
    Bu nasıl bir iş köprü ile son bulan yol dünyada yok Malatya da tek proje gibi gösterenlerin birde fotosu var kargalar bile güler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafi (5 yıl önce)
    Yakın çekimde dökülen asfaltın kalitesizliği nasılda belli oluyor.dikkat edin büyükşehir asfaltı hep yukarıdan yada dronla havadan çekiyor ki kalitesizliği belli olmasin.Sayın çakırı mahcup eden bu ekibi inşallah hacı başkan yanında tutmaz hava şartlari gereği yağışlarda göreceksiniz bu maskı den gelen asfalttan anlamayan fotojenik beylerin marifetini.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen ne kadar itirazcısın be senin baban böyle yollar gördümü be
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram sen kendi babana sor o iyi bilir........
    0
    0
    Yanıtla
  • Trenci (5 yıl önce)
    Tren sesi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamadım.balicisi tinercisi ayyaşı çobanı manitasını gezdireni ne ararsan tren hattında mecbur korna çalınacak.bariyer inik olduğu halde trenin geçite girmesine 50 mt. Kalmış yola giren araçlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mektupvar (5 yıl önce)
    Ayıp ayıp yapan Tcdd bi asfalt yaptınız sahiplendiniz:))
    0
    0
    Yanıtla
  • TCDD nin asfaltımı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (5 yıl önce)
    İstasyon binası hariç tüm demiryolu atölyeleri ve yük trenleri vs. acilen şehir dışına çıkarılmalı. Hatta istasyon tamamen şehir dışına taşınmalı. Yıl 2018 ama halen yük trenleri şehre girip gürültü yapıyorlar. Trilyonlarca para harcayıp bir sürü üst geçit-köprü vs yapılmamalı.
    0
    0
    Yanıtla