SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Kurum Yeniden Başlarken Yine Malatya'yı Unuttu!

Bakan Kurum Yeniden Başlarken Yine Malatya'yı Unuttu!
A- A+ PAYLAŞ

İstifa eden Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını bir kez daha üstlenen ve görevi devralan Murat Kurum, Afetten etkilenen kardeşlerimize evlerini bir an önce teslim etme arzusu ve isteğiyle tüm ekibimizle, devraldığımız görevi layıkıyla yapıp, vatandaşlarımıza, aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret göstereceğiz." dedi.

Malatya'nın 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde uğradığı büyük yıkım ve kayba rağmen, bu durumun devlet yöneticileri tarafından yeterince algılanmadığı ve geri planda bırakıldığı eleştirilerinin sık sık gündeme getirilmesine karşın, üstelik bu deprem sonrası hükümetin bölgede koordinatör bakan olarak görevlendirmesi nedeniyle yıkıma ve kayba en yakından tanıklık eden Kurum'un görev devir- teslim töreninde yaptığı konuşmada Malatya'yı anmaması dikkat çekti. Resmi tespitlere göre, depremde Hatay'dan sonra en büyük yıkıma uğrayan il Malatya idi.

​​​​​​​Bakanlıktaki devir teslim töreni, bazı milletvekilleri, bürokratlar ve bakanlık çalışanlarının katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan Kurum, yeniden bu görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

Emeklerinden dolayı Özhaseki'ye teşekkür eden Kurum, görev aldığı her işte amacının millete hizmet etmek olduğunu, gece gündüz bunun için çalıştığını dile getirdi.

DEPREM İLLERİNİ SAYARKEN MALATYA'YI UNUTTU!
Kurum, "Yeri geldi Elazığ'ın Kara Murat'ı oldum, yeri geldi İstanbul'un Murat'ı oldum, yeri geldi depremde, selde, heyelanda milletimiz için koşturmaya gayret gösterdim, elimden geleni yapmaya çalıştım. Bundan sonraki süreçte de yapacağım, geçmişte ne yaptıysam yine aynısını aziz milletim için yapmak olacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu anımsatan Kurum, "Başta 11 ilimiz, Hatay'ımız, Gaziantep'imiz, Kahramanmaraş'ımız, Adıyaman'ımız, Osmaniye'miz, Adana'mız olmak üzere afetten etkilenen kardeşlerimize evlerini bir an önce teslim etme arzusu ve isteğiyle tüm ekibimizle, Sayın Bakanımızdan devraldığımız görevi layıkıyla yapıp vatandaşlarımıza, aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret göstereceğiz." dedi.

İstanbul başta olmak üzere birçok yerde binaların kendinden yıkıldığını aktaran Kurum, 81 ilde deprem dönüşümü noktasında yapılması gereken her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin valilerle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

İklim değişikliğiyle mücadelenin, bakanlığın en önemli görev alanlarından biri olduğunu vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"Çevremizi, doğamızı gözümüz gibi koruyacak, yeşil alanlarımızı arttıracak ve ülkemizin güzelliğine güzellik katacak adımlarımızı, başta Sıfır Atık projelerimiz olmak üzere millet bahçelerimizle, yeşil alanlarımızla birlikte, iklim değişikliğine uyum ve koordinasyon çerçevesinde kararlılıkla atacağız.

Bu noktada, Çevre Komisyonu üyelerimizle çok güzel çalışmalar yaptık. Hem komisyon başkan yardımcımıza hem komisyon üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah aynı uyumu çok daha yüksek noktada göstermek suretiyle çevre konusundaki hassasiyetimizi arttırarak devam edeceğiz. Belediyelerimizle iç içe olacağız ve gerek çevre gerek doğa koruma projeleri gerek deprem dönüşümü gerek vatandaşlarımızın konut edinmelerini sağlayacak adımlar başta olmak üzere tüm işleri içtenlikle, samimiyetle yapacağımızı burada tekrar ifade etmek istiyorum."

"ÜLKEYE ÇOK HİZMETLER ETTİK"
Mehmet Özhaseki de kamu hizmetine 30 yıl önce başladığını, çeşitli görevlerde bulunduğunu, gücü neye yettiyse onu yaptığını, bilgi ve birikiminin tamamını verdiğini söyledi.

Vicdanen müsterih olduğunu dile getiren Özhaseki, "Giderken başınızın dik olması çok önemli. İş yapmış bir insanın müsterih olduğu bir ortamdan ayrılabilmesi çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Bir önceki bakanlık döneminde "çukur eylemleri" olduğunu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok evin yeniden inşasıyla uğraştığını anımsatan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Depremden sonra ilk etapta Murat Bakanımızın gayretleri vardı, sonra ben devam ettirdim. Yeni yeni projeler ortaya koyduk, onun bıraktığı yerden alıp bitirmek için çok gayret ettim. Şimdi de benim başlattığım, yarım bıraktığım işleri kardeşim tamamlayacaktır diye ümit ediyorum Devlette devamlılık esas. Yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizler yol yürüdük, ülkeye çok hizmetler ettik. Allah'a hamdolsun bugün de artık bu kamu görevini noktalayarak buradan ayrılıyorum. Bütün milletimizden ve sizlerden haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Bundan sonra da bana düşen bir şey varsa elbette ki yapacağım. Geride biraz dua ordusuna katılacağım ama yine de çağırıldığım zaman ne varsa kardeşlerimin yanında olmaya, ülkem, milletim için doğru ne ise onu yapmaya gayret edeceğim."

"İHALELERLE İLGİLİ TELKİNLERE MUHATAP OLDU, İSTİFA ETTİ" İDDİASI..
Bu arada, depremle ilgili olarak Malatya'da yapılan toplam 41,5 milyar TL tutarındaki ihalelerle ilgili de çok sayıda iddia bulunurken, Ankara'da üst düzey siyasilere yakın bazı firmaların yüksek bedellerle ihaleyi aldıktan sonra taşeron firmalara daha düşük fiyata işi devrettikleri Malatya kulislerinde konuşulurken, Çevre Bakanı Özhaseki'nin, ihalelerle ilgili basınca direndiği, sonunda istifa ettiği iddiaları yazıldı.

t24.com.tr Yazarı Gökçer Tahincioğlu, "Kabine revizyonunun perde arkası: Özhaseki’nin gidişinde “deprem ihalelerindeki telkinler” etkili oldu" başlığıyla yazdığı yazının bir bölümünde şunları ifade etti:

"...Özhaseki, gündüz saatlerinde, Erdoğan’ın da katıldığı, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda hazır bulunmuştu. Toplantıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” mesajını paylaşmıştı. Bu mesajdan sadece beş saat sonra ise görevi bıraktığını açıkladı.

Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevi bıraktığını açıklasa da T24’e bilgi veren bakanlık kaynakları, özellikle 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği inşaat ihaleleri nedeniyle Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiğini söylediler..."

Ankara, AA- malatyahaber.com- t24.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Abdurrahman Derendeli (5 saat önce)
    Niye yayınlamadınız fitne demem veya doğruları demem sizi rahatsız ettiyse ne mutlu bana. Çünkü Selahattin beyinde baya kalemşörlüğününü yaptınız.. Selahattin beye de dokundum demekli
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (7 saat önce)
    Ancak klavye başında yazıp duruyorsunuz, sorunların çözümü için hanginiz yetkili makamlara gidip konuştunuz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Allah rızası için şu ev kiraları almış başını gidiyor. Arsa parsel hak getire. Ne Toki ne konteyner kent istemiyoruz. Sadece barınacak 50 m2 alt yapısı olan boş yer versinler. Konteyneri kendimiz alıp koyalım. Yaşayacak yerimiz olsun. İstediğimiz yaşayacak kapalı alan, kullanacak temiz su, elektrik, kanalizasyon. Varsın verdikleri yere de kira alsınlar. Memlekette ev yok. Burada yasamak zorundayız. Maaş neye yetsin. Barınacak yer verin başka yardim istemiyoruz. Elektriği suyu ödeyelim kira da verelerim. Kendi konteynerimizi koyalım. Aylık 15bin TL istiyorlar ev kirası diye. 50 metre2 yerde yaşarız. Müteahhitlere de milyonlarca liraya ihaleye çıkmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Memleketimize sahip çıkamadık ki elin adamı gelsin sahip çıksın diye bekleyelim... Biraz sesi çıkan Veli Ağbaba var gerisinde ziyaret seremonisinden bașka bir șey yok. Fİlanı makamında ziyaret ettik, ilanı hava alanında karșıladık falan... Yeni moda siyaset de bu bi yerde poz ver, paylaș... Gerçekten analitik düșünebilen, siyasi saiklerle hareket etmeden, esnafın, tüccarın ne dediğine bakmadan memleketin ivedilikle yeniden ve doğru bir biçimde gerekirse șehir planlamacısı ve uzmanları klanarak inșasına ihtiyaç var.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (1 gün önce)
    Çok zaman alır böyle giderse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 gün önce)
    Bizim seçtiklerimiz,nereden secildiklerini unutmuşlarken,bakanımızı hoş görmek lazım diye düşünüyorum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mogli (1 gün önce)
    Heyhat!! Tanrı'nın unuttuğunu, kul hatırlayamaz!!
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Argalı (1 gün önce)
    Konvoy oluştur halay çek malatya. Hakettiğin gibi yönetiliyorsun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    devlet ayrı ,millet ayrı,vatandaş birey ise tamamen ayrıdır.devlet bir sistemdir ,siyasiler memur ve bürokrasinin yer aldığı bu sistemi belli bir zaman için yönetirler.siyasilerin bir etkisi olmaz .esas olan sistemi çalıştıran bürokrasi ve devlet memurlarıdır.kimin bakan olduğu bir anlam ifade etmez.toplumsal bir kalkınma nesiller sonucu olabilir.hemen bir lider seçelim 10-20 yılda zengin olalım yok öyle bir düzen.bizim gibi günümüz çağında coğrafyamızın bir ekonomik değeride yok.bireysel olarak gözlemler yapıp geleceğe dair kısa orta ve uzun kararlar alarak yön çizmeliyiz.bunu yaparken siyasileri asla hesaba katmadan,bürokrasi ve devletin dinamiklerini de çok önemsemeden hareket etmeliyiz.asla devletin ve siyasilerin telkinlerine uymadan geleceğimizi ekonomimizi şekilendirmeliyiz.deprem,sel,yangın kıtlık savaş vs.en güçlü devletler dahi ancak aç ve açıkta bırakmaz.lakin malın mülkün canın neyin varsa gider bunu kimse yerine koymaz.bu bilinci edindiğimizde ,ne siyasilere nede bürokrasiye kızmayız.onlarla direk olarak bir işimiz olmamalı.sadece ben ne kadar ekstra fayda görebilirimin hesabı ile yaklaşmalıyız.özet :tırnağın olsun başını kaşıyasın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Selçuk-İZMİR (1 gün önce)
    Eeee bu millet de sandıkta sizi unutur artık.Gerçi kendi milletvekillerimiz unutmuş meleketini.Unutması normal bakanın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Adem (1 gün önce)
    Haberin içeriğinde o kadar acı bir gerçeklik var ki.İhalesi yapılan konutları, fahiş fiyatlara ihaleyi kazanan firmalar daha düşük fiyatlara alt firmalara onlarda taşeron gruplara şeklinde bir harami zinciri oluşturulmuş vaziyette.işte bu sebeple iflah olmayacağız.aynı şekilde rezerv alan uygulamasıyla daha katmerli bir yolsuzluk ortamı olacağı için sözde can güvenliği olmayan riskli yapılar bahanesiyle, sözde size mahallenizde ev yapacağız yaygarasıyla,davul zurna havasında gerçekleri dile getirenlerin,hakkını aramak isteyenlerin sesini de keserek haksızca çok yüksek fiyatlara 85m2 evi vatandaşa reva görenler günün sonunda ölüm var, günün sonunda yapılan namertliklerin ailenizde çıkma durumu var.depremlerle insanlarımız rahmetli oldu,nice insanımız izah edilmesi mümkün olmayan hallere düştü ve çok acı bir hayat evresi başladı.daha ne elemler.işte bu yaşanan süreçler zalim olan, kapitalist ve bütün ruhunu para bürümüş olanlar için hiç bir şey ifade etmiyor maalesef.ama bilmiyor ki er yada geç inlete inlete canından çıkar.süreç öyle bir ranta dönmüş ki cimere yaz yazdığın kadar hiç bir şey ifade etmiyor.hatta o kadar boş bir kurum olmuş ki cimer de yüzlerce çalışan insan boşa para kazanıyor.depremi unutturacak kadar zalim bir hizmet anlayışına maruz kalıyoruz.işte Çamurlu Mahallesinde bankacılara yapılan sosyal amaçlı evlerin fahiş fiyat durumu.Ziraat bankasının organize ettiği yaklaşık 200 dairelik konut projesi.2+1 80m2 evin peşin fiyatı 2.900.000 bin ,3+1 100m2 evin fiyatı 3.800.000 civarı.1yıl vade olursa peşin fiyatına 1 milyon ilave ediliyor.işte bir yıl vadeli Ziraat Bankasının yaptığı 100m2 evin fiyatı 4 milyon.Tabi arsayı da devletten 20 dönümü 20 milyona aldığı bilinen bir gerçek.işte rant işte yolsuzluk.rezerv alan alt yapı sorunu yok arsa inşaat hazır halde maliyeti yok, şehre yürütme mesafesinde olan yerlerimize zorbaca sözde söze ev yapıyoruz benzeri süslü sözlerle çökme programı uygulanıyor.85m2 ev için milyonlar konuşuyor.yatacak yeri olmayan Malatya vekilleri, sözde rezerv alanı birde halk istemiş yalanları sıralıyorlar.deprem bölgesinde ki en büyük rant rezerv alan üzerinden oynanacak.Vallahi bakanlığı bizzat arayıp rezerv alan itiraz dilekçemizin sonucu öğrenmek istiyorum yetkilinin verdiği cevabı aynen yazıyorum.çok sayıda itiraz var ama ama ama diyerek geçiştiriyor.diyorum dilekçemizin sonucu nedir Mahkeme sürecine başlayacağız ne olacak bilmiyorum diyor.Ankara da deprem bölgesi pastasının ihaleleri yapılıyor mülk sahibi olsanız ne olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep (1 gün önce)
    Sabahtan beri hatırlamaya calisiyorum. Neydi isimleri İhsan bey, inanç hanım, Abdullah bey, Sami bey. Bende unutmuşum
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ferhat (1 gün önce)
    Normal değilmi Malatya sahipsiz bir il insanları sıkıntı yaşamaya alıştı işin ilginç yanı bunca sıkıntıya rağmen hala bunlara güveniyorlar ya onu bi türlü anlayamıyorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • muhammed (1 gün önce)
    Malatyamızda aynı şekilde hiç fire vermeden, aynı kararlılıkla, davulla zurna ile seçim kazandırmaya, kutlama yapmaya devam etsin, Malatyalılara bu yakışır, bizlere müstehak !!!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet GÜLTEKİN (1 gün önce)
    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığındaki yapılan devir teslim törenini Bakanın Makam odasında canlı izleyen birisi olarak; senemoniden sonra Sayın KURUM misafirleri ile sohbet etmeye başladı, bir ara derin bir sessizlik oldu. Sayın Bakanım dedim ben Ankara Darende'liler Dernek Başkanı Mehmet GÜLTEKİN yeni göreviniz hayırlı olsun başarılara diliyorum diye başladım konuşmaya; teşekkür etti. Sayın Bakanım 06 Şubat ta olan depremde 11 ilden (can kaybı az ancak) en fazla hasarı alan İLİM Malatya olmuştur ben de bir depremzede olarak sizlerden MALATYA'mıza yardım etmenizi istirham ediyorum diye MALATAYA'mızın bir nebze de olsa bu sorununu dile getirdim. İnşaallah diyerek karşılık verdi. Sonra karşılıklı teşekkür ile sohbeti bitirip Bakanlıktan ayrıldım. Ne isterseniz onu alırsınız; Yerel yönetim bu işim üstünde hassasiyet ile durması gerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (1 gün önce)
    malatyalı hak ediyor surum surum surunsunler yalaka halay tayfası nerede
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Deneme (1 gün önce)
    Malatya cepte zaten saymaya gerek yok.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Muradım (1 gün önce)
    Murat kurum mu :) harbi liyakatli kişi kalmadı mı elinizde :) süper bir performans sergiledi İstanbul secimlerinde süperdi :) Bakanken tek bir adım atmamiş İstanbul'un tüm kentsel dönüşümunu yapacaktı hesap yaptınız mı diye soruyorlar hayır hesap makinem yanimda değil diyen biri :)
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Talip (1 gün önce)
    Halay...Halay...Halay.. Malatya Halay ile anılıyor maalesef. Depremle anılmıyor..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ (1 gün önce)
    Adıyaman gibi oyunuzu verseydiniz unutulmazdınız tarih yazdı adıyaman
    %83
    %17
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 gün önce)
    Bu adamın ne kadar boş olduğunu yerel seçimlerde gördük. Bırak bakanlık yapmayı, muhtarlık yapacak kapasitede değil. Koca ülkede bakanlık yapacak kalitede başka birini bulamamışlar? Gerçi bu hükümetin derdi liyakat değil, itaat.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • kadir (1 gün önce)
    halaycılar nerde yoklarr haydi halaycılar sahneyeee neyi bekliyorsunuz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyam (1 gün önce)
    Ak tayfa şaskin. Bence bunun üzerine iyi bir halay çekilir ne dersiniz ?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyaya çakılan kazıklar fore mi (1 gün önce)
    Helal olsun Murat kurum Malatya’ya attığınız kazıklar fore olsun olur mu
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Miray (1 gün önce)
    Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne el atsa diye umud ediyoruz. Bu kadar somut şaibeye ragmen bir tane bile idari soruşturma dahi yok. Gel de güven hadi.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    yahu bu adam tokide bir sürü yolsuzluk yaptı..Erzincandaki altın madeninin çökmesi siyanürün topraga havaya suya dağılması ve insanların geri dönüşü olmayan hastalıklara yakalanmasının sebebi bu adam ..gerçekten inanılmaz bunu tekrar bakan yapılması ..Allahım sen bize yardım et bu gözü dönmüşlerin elinden bizi kurtar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ömer (1 gün önce)
    Adıyaman unutulmaz çünkü gerekeni yaptı.Bizim milletvekilleri nde hayat olmadığı için bakanın unutması normal.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Alper tunga (1 gün önce)
    Editör sen bile her habere Kahramanmaraş merkezli deprem diye başlıyorsun. Sonra da Malatya unutuldu diye şikayet et. Yeter kardeşim herkes depremin nerede olduğunu biliyor. 6 Şubat depremleri desen dilin mi şişer, anlayışsız ?
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Bence kızmamak lazım. En azından umut vermemiş, olmayacak bir vaatte Malatya'ya söz verip, kandırmak istememiş. Dürüst davranmış.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (2 gün önce)
    Beter olun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ariva (2 gün önce)
    Gerek yok Malatya yi ağzına almasin.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • 1vatandaş (2 gün önce)
    Belediye hezimeti sonrası erdoğan abisi ödül vermiş . Büyük resme bakın bunların derdi kanalistanbul.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Aydın ay (2 gün önce)
    Malatya'da deprem mı oldu ki...Sizde istiyorsunuz ki ilk onbirde yer alalım.Herseyi devletten beklemeyin.Üstelik cenazelerimizde dini vecibelerle defnoldu .Genel seçimde de yerel seçimde de aday nolursa olsun oyda verildi.De yeter ama....
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeler acaba ne anladı çok merak ettim.İzah edeyim en baştan beri Malatya yı adam yerine koymadılar.üvey evlat muamelesi gördük.Daha ne anlarsaniz oda sizin takdiriniz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mustafa (2 gün önce)
    Emniyet.muduru açılıştan açılışa gitsin .takım kravatını taksın. Millet ölmüş umrunda mı
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatya (2 gün önce)
    Bunun ne olduğunu yerel seçim çalışmalarında gördük boş bi adam
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (2 gün önce)
    Sırf görüntü
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Öz malatyali (2 gün önce)
    Kemal Kılıçdaroğlu evi yikilana sosyal devlet olarak ev yapacağız dedi arkasından neler saydırdıniz, gittiniz deprem vergisini duble yollara yatırdık ( Mehmet simsegin konuşmasi araştırabilirsiniz) diyenlere , depreme hazırlık yapmayanlara verdiniz oyunuzu. Şuan da ağlamayın sizlanmayin. Murat kurum daha önce bakanken ne yapmış ? Soma, Erzincan, daha niceleri...Deprem ile alakalı hangi çalışmaları yapmis. İstanbul belediye seçiminde madara oldu getirdi bakan yaptılar. Kim yetkin kim liyakatli önemi yok halkı da umursamiyorlar. Mülteciler gitsin diyoruz, Suriyeliler Türklere saldırıyor el babda bayrağımızı indiriyor biz aman toz kondurmayalim , aksine çıkıp halka azar çekiyorlar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • İMAR AFFI nı unutmayalım. Malum o aflarla ruhsat alan hatalı binalar şu anda yok, fakat depremde ölenlerin ahı var !
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Öz malatyali (2 gün önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    En büyük kötülüklerden biridir imar affı. Oy için sırf koltukları için 3-5 oy fazla alalım bu arada para gelsin diye dere yataklarina yapılan konutlara, muhendislik hesabı olmayan apartmanlara tapu cikarttirdilar. Bunlar halk için calismaz ama bizim halk bunları sever çünkü siyasal İslam böyle. Medyayı ele geçirmiş çıkıp camide görüntü ver tamam oyu kap bitti gitti.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • EMRAH (2 gün önce)
    Malatya'da birşey yok her yer sapasağlam.Güllük gülüstanlık...
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Hasan Bey (2 gün önce)
    Bunlara oy verenler düşünsün bize ne :)
    %80
    %20
    Yanıtla