SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanın Övündüğü Şehir Meydanı (!) Düzenlemesi Bu mu?

Bakanın Övündüğü Şehir Meydanı (!) Düzenlemesi Bu mu?
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Depremden etkilenen şehirlerde yapılan 76 bin afet konutu ve köy evi, geçtiğimiz şubat ayında hak sahiplerine teslim edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğinin ve 2025 yılının son aylarına doğru da tüm depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşacağının müjdesini vermişti. Bu arada, bakanın Malatya'yı da dahil ettiği şehir meydanları düzenlemesiyle ilgili sözleri, şu ana kadar herhangi bir meydan düzenlemesi olmayan kentin, çok tartışılan bina ve beton yoğunluğu ile dikkat çeken şehir merkezi (çarşı merkezi) projesini kastettiği şeklinde yorumlandı ve bakanın söylediği bir ‘ortak akıl’ düzenlemesi olmadığı tartışmaları hatırlatıldı.

BAKANIN SÖZLERİ..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı afet konutları ve köy evlerinin yanı sıra depremden en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da şehir meydanlarının yapımını da sürdürüyor. Yapımı devam eden şehir meydanlarına ilişkin bir açıklama yapan Bakan Mehmet Özhaseki, “Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da şehir meydanlarımızı altyapısı ve üstyapısıyla yeniden yapıyoruz. Depremden etkilenen illerimizde sadece konut üretmiyoruz. Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak, ticari hayata güç katacak olan, şehirlerimizin kalbi şehir meydanlarımızı da tarihî ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ediyoruz” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremden etkilenen şehirlerde inşa ve ihya çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’ın şehir meydanlarını da altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bakan Mehmet Özhaseki, “Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da şehir meydanlarımızı altyapısı ve üstyapısıyla yeniden yapıyoruz. Depremden etkilenen illerimizde sadece konut üretmiyoruz. Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak, ticari hayata güç katacak olan, şehirlerimizin kalbi şehir meydanlarımızı da tarihî ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Şehir meydanlarımızı ortak akılla geleceğe taşıyacağız”
Bakan Mehmet Özhaseki yazılı açıklamasında, şehirlerin simge mekânı olan şehir meydanlarının yapımını hızla sürdürdüklerini, meydanlara açılan caddeleri de inşa ettiklerini belirtti. Deprem bölgesine yaptıkları ziyaretlerde il koordinasyon toplantıları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Özhaseki; toplantılara katılan il milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, bilim insanları, mimar ve mühendislik odaları, sivil toplum kuruluşları, sosyologlar, psikologlar, muhtarlar, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiklerini belirtti. Bakan Mehmet Özhaseki; gelen talepleri, önerilen fikirleri dinlediklerini ve not aldıklarını vurguladı. Fay hatlarının / fay kırıklarının olduğu yerlerde, sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyeceğinin, dere yataklarının asla imara açılmayacağının ve mimarlık / mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uyguladıklarının altını çizen Bakan Özhaseki, Bakanlıkça belirlenen dört kırmızı çizgiyi temel alarak hareket ettiklerini dile getirdi. Bakan Özhaseki, “Şehirlerimize ilişkin söyleyecek sözü olan herkesi dinledik, kimseyi ötekileştirmedik, önerileri not aldık. Böylece şehir meydanlarımızı ortak akılla geleceğe taşıyacağız. İllerimizde ihtiyaç duyulan okul, sağlık ocağı, sosyal donatı alanı gibi yapılarımızın da bir listesini çıkararak harekete geçtik. Yapımlarını aralıksız sürdürdüğümüz şehir meydanlarımız hızla yükseliyor” bilgisini verdi.

“Yeşil ve çevre dostu şehir meydanlarımız bugünden yarına bir köprü olacak”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; tüm çalışmalarında olduğu gibi şehir meydanlarının yapımında da çevre hassasiyetini merkeze aldıklarını belirtti. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da yaptıkları şehir meydanlarını yatay ve yöresel mimariye uygun olarak, mahalle kültürünün yaşatılacağı, güvenli, çevreci, enerji verimli ve Sıfır Atık uyumlu inşa ettiklerini vurgulayan Bakan Özhaseki; “Yeşil ve çevre dostu olacak şekilde planladığımız şehir meydanlarımız, vatandaşlarımız için hem yeni bir yaşam alanı hem de bugünden yarına bir köprü olacak. Dört şehrimiz de güzel, güvenli, yeşil ve çevre dostu şehir meydanlarına sahip olacak” dedi.
“Şehir meydanlarında yıkılan veya zarar gören tarihî yapıları da ihya ediyoruz”

Depremden etkilenen şehirlerin inşasıyla birlikte ihya çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Bakan Özhaseki, “Yıkılan veya zarar gören tarihî yapıları da ihya ediyoruz. Medeniyetimizin izlerini koruyor, kültür varlığımızı istikbale taşıyoruz” diye konuştu.

MEYDAN DÜZENLEMESİ YOK, ÇARŞI İMARI İSE..

Bu arada, bakanın şehir meydanı ile ilgili açıklamalarına karşın, Malatya merkezde herhangi bir meydan düzenlemesi bulunmadığı gibi, çok tartışılan çarşı merkezi projesinde yer bulamayan Söğütlü Cami'nin bir ara eski belediye binasının bulunduğu halen meydan olarak kullanılan alana yapılması söz konusu olmuştu.

Bakan Özhaseki'nin, “Şehirlerimize ilişkin söyleyecek sözü olan herkesi dinledik, kimseyi ötekileştirmedik, önerileri not aldık. Böylece şehir meydanlarımızı ortak akılla geleceğe taşıyacağız. ” sözlerine karşın, böyle bir istişare olmadığına en somut örnek, Söğütlü Cami'nin projede yer bulamayışı, en son Soykan Meydanı'nın yanına inşa edilmesi kararı oldu. Yine, çarşı merkezinin müteahhidi olan Emlak Konut'un, ranta yönelik daha fazla konut, daha fazla işyeri, daha fazla bina hedefi nedeniyle, çarşı projesinin maketi, bölgenin tamamen betona boğulduğu görülüyor ve gerçek durum bakanın açıklamalarının tam tersi oldu.

Ankara, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

69 yorum yapılmış

  • Tarik (3 ay önce)
    Malatyalılara o bile çok. Neyinize lazım sizin ağaçlar yeşil alanlar. Pırasa doğrar gibi gidip rey veriyorsunuz zaten. Sonrada gelsin ağıtlar ajitasyonlar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Abdullah (3 ay önce)
    Sonradan çatılar yeşil alan olacak. (Sn. Editör birleştirebilirsin.)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abdullah (3 ay önce)
    Eyidir eyidir, idare edin.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Planda hiç yeşil alan var mı? Beton şehir planlamışlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (3 ay önce)
    Tam tahmin ettiğim bir proje. Bize yakışan da bu olur.Trafik de rahatlar. Allah akıl,fikir versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhittin (3 ay önce)
    Adamlari secip secip aglayan ama yine rekor oyla secen malatyalilar… size müstehak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vahap (3 ay önce)
    Yukarı Banazı'ya imar bekliyoruz. Ova zeminine, verimli tarlalara, suda yüzen mahallelere imar verilmesi felakete yol açtı. Beydağı eteklerinde Kaya zeminli güvenli alanlar, yeni kurulacak şehre güzel bir alt merkez olabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44arapkir (3 ay önce)
    Yerinde dönüşüm diyerek şehri tekrardan beton şehir Gibi kurmak yüzyılın en büyük rezaletiydu yazıklar olsun size yazıklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cezmi kartay (3 ay önce)
    Cezmi kartay ıslah edilmeden malatya güvende ve huzurda degildir .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya'lı (3 ay önce)
    Slm herkese ben depremden sonra Denizli'ye yerleştim zamanın da sene 1976 da büyük deprem de %50 si yıkılmış o zamanlar Belediye başkanları bir araya gelip plan ve proje yapıp ilk icraatları hemen yeni imar yerleri açmışlar ve kısa zaman da millet kalacak ve bir yandan da iş yerleri yapmışlar ve sonuç şu an sanayide bile büyümüşler. aynı zaman da Denizli halkı Denizli'yi bırakmamış. Malatya ya bakıyorsun 1 seneyi geçti ne yeni imar planı var.Ve nede imardan şehir planın dan anlayan kişiler var.Yapamıyorlar sa bıraksınlar onların yerine anlayan kişiler gelsin kısa zaman da halkın sorunu nu halletsin artık...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil (3 ay önce)
    Malatya bitmiştir Şehrin geleceğini bitirdi rantcilar Bu olay gösterdi ki bu şehir sahipsiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Özçelik (3 ay önce)
    İlk bu resmi görünce ABD nın savunma üssü olan Pentagona benzettim.Yani beton yığınından başka birşey görmeyeceğiz.Yazik Malatya'ya vizyon sahibi biri cikipta artık şu merkezi insanların rahat nefes alacağı bir yer haline getiremeyecek mi?Rant yuvasına dönmüş görünüyor.Yapilacak basit çok merkezli bir kent yapılacak.Sadece her şey çarşıdan ibaret olmayacak.Kuyumculara, peynircilere,ayakkabıcılara muhtemelen güç yetmedi.Herkes iyi dükkan kapmanın derdine düştü.Cami projeleri deseniz fiyasko.Bari Cezmi KARTAY caddesindeki pavyonculara birşey diyebildiniz mi ? Huzuru bozan bir sokağı bari adam edebilseydiniz.He onlara da mı birşey diyemediyseniz.Bari onlara da daha modern şartlarda çalışabilecekleri bir ortam hazırlayalım ne de olsa vizyonumuz yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    efsane çizim ,uluslar arası bir yarışmada 1.olmuş.fransız mimar, eski şire pazarının meydan kısmından esinlenerek yaptığını itiraf etti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • salih demir (3 ay önce)
    orta hasarlı evler ortada kalmış kredi verecegiz dediler iilk etapta istenen tüm evrakları hazırladık afada teslim ettik.şimdi ise evinizi bitirin yapın oturma ruhsatınızı alın .öyle başvurun diyorlar. paramız olsa daha krediye niye başvuralım.mütahit firma para istiyor .devletimiz ortada bıraktı .basında vekillerimiz sorun çözüldü algısı oluşturdu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (3 ay önce)
    Dünyanın en iyi mimar ve mühendislerini getirseydiniz bu kadar mükemmel çevreci, ergonomik, ferah, yaşanılabilir bir çarşı tasarlatamazdınız. Bu çarşı bitince dünyanın en güzel projesi diye ödül de alır merak etmeyin. Bunu nasıl başardınız derlerse liyakatli, vicdanlı. adaletli mimar ve mühendislerimiz, bürokratlarımız ve rantçı esnaf ve mülk sahipleri ile el ele verip başardık dersiniz... Vatandaş ne düşünüyor diye sorarlarsa, onda cevap olarak; eli mahkum tıpış tıpış gelip alışveriş yaparlar diyebilirsiniz... vay memleket vayyyyy!!!..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Ana sınıflarına Lego seti dağıtalım. Ortaya çıkan projelerden seçim yaparız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Bu projeyi bir mimar çizmiş olamaz. Bu planı çizenin mimarlık diploması var mı acaba? önce bu kontrol edilmeli. Böyle şehir merkezi planı olmaz, olamaz. Hiç bir estetik yoktur. Kibrit kutuları gibi çizilmiş. Acaba bu projeyi çizen her kimse hayatında, Malatya yı daha önce hiç gördü mü? Malatya ya bu planı reva görenleri, Malatya ya bu kötülüğü yapanları, onay verenleri, bu ihaneti görüpte sesini çıkarmayanları ancak Allaha havale ediyorum. Cumhuriyetin 100. yılında Malatya yı cezaevine çevirdiler. Malatya ya bunu layık gördüler. Cumhuriyetin ilk yıllarında İsmet İnönü yurtdışından Ankara nın şehir planı için çağrılan ünlü şehir plancısını Malatya yı da planlaması için Malatya ya gönderir. 100 yıl sonra geldiğimiz nokta cezaevi blokların andıran Malatya merkezi. Yuh olsun size.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kurbek (3 ay önce)
    görülen projede SÖĞÜTLÜ CAMİİ yer almamış dikkat ettiniz mi ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • babacan (3 ay önce)
    bilgisayar mühendisi cızmis bunu bence mimar degil..bilgisayar ana kartına benziyor diyecem ama onun görüntüsü daha ferah..:)
    %94
    %6
    Yanıtla
  • benzetmen güzel bilgisayar anakartına çok benziyor bide cezaevine benziyor havadar boğunuk ..basık insanların nefes alamayacağı etrafı tel örgü ile çevrili tipik cezaevi görüntüsü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Tek kelime berbat
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Lütfen ikizce, cafana dağlarına yapılan sosyal donatıları olmayan, iş yerleri banka vb altyapısı olmayan 1 saatte toplu ulaşımla şehir merkezine gelebileceğimiz toki konutlarını geziniz, sanki malatyada konut yapılacak alan kalmadı. Buraya konut yapılmasına kim karar verdi bilen varmıdır, alanan kararlarda halk kararın neresindedir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • SELİM MALATYALI (3 ay önce)
    bu görsele göre şehir merkezinde 3.organize fabrikaları kurulmuş gibi.sadece bacaları eksik.mükemmel olmuş.emeği geçenlerin ellerine sağlık.bu alanda en az 50 bin asgari ücretli işçi çalışır.hayırlı olsun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    malatyalıya az bile..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Neden az...stedikeri kadar duzenleseler bile hiç kimse memnun kalmayacak bunu sen ve senin gibi düşünen de ve hatta akpartili bile biliyor ,o yüzden mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bu formatta yapılsın da herkes kurtulsun....
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Hekimhanli metin (3 ay önce)
    Eskişehir Konya Kayseri Antep çöl Gibi şehirleri yemyeşil meydanları ferahlık verici su ağırlıklı yaparken bu çöl şehirler her yerinden su akan ova şehri beton şeklinde kurmak dünya tarihinde olmayan bir vizyonsuzluk rantciliktir Şehrin yüzyılıni çaldınız Allah sızın gibileri bildiği gibi yapsın Onun dükkanı bunun iş yeri diyerek şehri bu şekilde mı kuracaktinz keşke şehri başka şehrinden mimarlar kursaydi sızın rantinzdan uzak güzel bir şehir kurulurdu Şehrin yakasından düşün artık yeter
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Abdullah (3 ay önce)
    Cezaevlerinde avlu olur, hava alacak. Burada insan boğulur. Rezalet.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Burada güneşi gökyüzünü görmek mümkün değil, ağaç bile büyümez.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Girmanali (3 ay önce)
    Şehirde güçlü bir kamuoyu ve şehrin geleceğini düşünen bir sivil toplum yok hepsi rantci menfaat peşinde o yüzden şehir yüzyılın fırsatıni bile küçük dükkan sahiplerine ve rantcilara kaybetti Malatya bitmiştir Yazık oldu şehrin geleceğine Şehirde cesur iradeci ve kitle yok
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 ay önce)
    Gerçekten tam bir cezaevleri kampüsü olmuş. Allah düşürmesin ama ortadaki bölümler de gayet güzel yarı açik cezaevi olarak tasarlanmış.Cezası ağır olanlar kapalı bölümlerde, cezası hafif olanlar orta bölümdeki yarı açık cezaevinde ferah ferah cezalarını çekerler.Mahkumların her türlü ihtiyacını düşünen yetkililerden Allah razı olsun!!!!!!!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Batık Battal (3 ay önce)
    1 yılda bitireceğiz dediniz ağır hasarlı dediğiniz ağır hasarı şüpheli apartmanmıza itiraz etmedik .Ben inanmadım ama size kayıtsız şartsız inanan kitle yüzünden evimizden olduk. Adam gibi gerçek tarih verin ki geleceğimizi planlıyalım.Verdiğiniz fakat yerine getirmediğiniz sözlerle-tarihlerle hayatımıza kastediyorsunuz ! Sözde şu kadar konut bu kadar konut deyip deprem öncesi tokileri 2020elazığ depremi konutlarını yeni yapılmış gibi yutturmaya çalışıyorsunuz! Yapılan ihale edilen TOKİnin resmi sayfasında ayan beyan ortada 16000 hak sahibinin olduğu Battalgaziye çamurluda 681 konut! Bu işler çocuk oyuncağı değil !!!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 ay önce)
    Kediye ciğeri teslim etmişiz. Şimdi sağlıklı hizmet bekliyoruz. Herkes hak ettiğini Yaşar. Bize layık olan bunlar demek ki. Malatya'da herkes gücü kadar çalma peşinde.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Meydancı (3 ay önce)
    Meydan mı? Nerdeyse birbirine yapışık bir LEGO oyunu gibi.. LEGO paketinden meydan parçası çıkmamış sanırım. Yatacak yeriniz yok ay siyasiler ve bürokratlar. Deprem yetmezmiş gibi asıl darbeyi siz vurun 1.5 yılda ortaya konulün rezalete bakın. 8-10 yaşında SimCity oyunu oynayan bir çocuğa verseydiniz 1 yıl önce size bundannn iyisini yapardı. Zeka özürlü ve vizyonsuz olduğunuzu kanıtlamış ve tescillemiş oldunuz. Hepinize TSE birer belge versin bu konuda. Çapınız yetmiyor ise ve rant peşinde değilseniz, yapay zeka programlarondan da yardım alabilirdiniz En iyisi sizlerden daha Adaletli olan bir gavur mimar şehir plancısı getireydiniz bari. Yazıklar olsun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Paşa44 (3 ay önce)
    Bakan Bey Malatya için ironi yapmış herhalde zira görselde meydan falan göremedim. Görsel için burası sizce nedir diye anket yapılsa cevaplar muhtemelen Organize Sanayi veya kapalı ceza evi olacaktır. Ah le Malatya vah le Malatya!!!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Malatya bu liyakatsiz adamlara her seçimde %70 oy verdi. Biz bunları hakettik. Söz söylemeye hakkımız kalmadı. Artık konut yerine cezaevi de yapsalar hakları. Yanlışta yapsalar, doğru da yapsalar %70 garanti oy verildi bu şehirden. Halaylar çekildi bu şehirde. Biz zaten baştan kaybettik.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Plan mı düzenleme mi çok olmadı kameralar önünde söğütlü caminin proje üzerinde vekillerle şehrin yönetenlerle beraber arayan bulamayan sizlere ne söylenir ki...tekrar millet soruyor bu söğütlü cami nerde...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Zafer (3 ay önce)
    Yukarıdan görünüşü yüksek güvenlikli cezaevi koğuşlarını andırıyor. Ancak bir eksiği var. Dört köşede gözetleme kulelerinin olmaması.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çok doğru cetvel koyup düz geniş cadde ve sokak düzenlemesi bile yapamıyoruz bu projenin mimarın çok merak ediyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat geckil (3 ay önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Süper espri tebrik ederim çok güldüm.. Malatya insanı zekidir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (3 ay önce)
    bu betoncu bakan kayseri de iki dönem 1998-2015 belediye başkanlığı yapmıştı. kayseri çok geniş caddeleri, iş merkezleri ile sanayi şehri oldu. ama şehirde ruh yok kasvetli bir kent oldu. yolu kayseri den geçenler şehre girmeden çevre yolundan transit gidiyorlar. zira şehir çok itici olmuş. kale civarında eskiyi hatırlatan küçük bir mekan hariç orası bizim eski akpınar gibi bir yer, şimdilerde salam sucuk satılan mekanlardır.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (3 ay önce)
    Tek gerçekçi çözüm bu şehirden gitmek gibi gözüküyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bu şehir her yapılana demokratik tepki göstermiyorsa yapılan her şeyi alkışlıyorsa, yapılan mücadele sonuç vermiyorsa tek çare başka yerlere gitmekten geçiyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sedat (3 ay önce)
    Şehrin adını değiştirin Rantcilara teslim edilmis şehir diye Yazık ki ne yazık Yüzyılın fırsatını şehri beton şehir yaparak odedinz şehri bundn sonra bir gram yol almaz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 22 yıl şehri yönetenler şehir ile ilgili karar verenlerin kim olduğuna bakın bunları bu şehirde bilmeyen yoktur şehrin rantını toplarlar ve şehir dışına yatırım yapıp şehri terk edip giderler olan bu şehirde kalan bizlere olur.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ölütoprak (3 ay önce)
    Madem sahipsiz sahiplenin! Demokratik çerçevede protesto edin, çık meydanlara her gün. Şehrinize sahip çıkın, sesinizi yükseltin günlerce aylarca bıkmadan usanmadan... Vazgeçin bananecilikten vazgeçin benim işim görülsün de boşvermelerden... Vazgeçin kuru görültüden... Vazgeçin şikayet edip arka planda alkış tutmaktan... Vazgeçin sahte gülüşlerden... Vazgeçin çekiştirmekten vazgeçin hasetten...Adam olun adam karakterli olun omurgalı olun....
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Bu dediğini sahislar bireysel olarak nasıl yapsın lar? Bir sivil toplum örgütü organize etmeli ki eylem yapilabilsin... laf olsun diye yorum yapmışsın
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ölütoprak (3 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sen, kaynayan kurbağa hikayesini bilir misin yeğen??
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    En iyi şehir planları doğu bloku yani eski sosyalist ülkelerdedir çünkü kişisel rant olayları yerine kamu yararı düşünülmüştür.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vizyon Görgü Rant (3 ay önce)
    22 yıldır iktidarda olup hangi işi doğru yapmışlar da bunlardan Vizyon bekliyorsunuz. Bütün dünyayı bedava geziyorlar ama gittikleri şehirlere kafalarını kaldırıp bakmışlar mıdır acaba? Bunların tek bildiği rantiyenin nasıl ve en hızlı nasıl geleceğidir. Bunlardan bir görgü beklemek Marsa insanlı araç göndermekten zor hatta imkansızdır
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Harika bir proje çok beğendim.. ben biliyordum halkım dan , siyasilerden, belediyelerden, esnafimdan beklentileri... şu projeye bakarmisin yola bakın 3x3 ve trafik olmaz, yan tarafi alışveriş için park alanlari da düşünülmüş ozellikle halkın rahat ve konforlu ulaşım için raylı sistem için yer ayrilmasina ise bayildim...100 yıl ileriyi görmek diye buna derim.. emeği geçen herkesi kutlarım.. süper bir malatya geliyor :-)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerim (3 ay önce)
    Rant uğruna sağlam binaları çürük çıkardınız Allah'a havale ediyoruz yiyemiyesiniz inşallah
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kerim (3 ay önce)
    Sağlam binaları rant uğruna çürük çıkaranlar yazıklar olsun size Allah bunun hesabını sorar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (3 ay önce)
    sizler meydanı bosverin, deprem ile birlikte mesela gözü doymaz fırsatçılık yapan esnafları yazın ,
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ali (3 ay önce)
    Ancak bu kadar berbat planlananilirdi. Üzücü bir olaydan sonra bir fırsat doğmuştu eskisine rahmet okutacak şekilde planlama yaptılar ya bravo size.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Eskiden var olan dar sokaklar aynen muhafaza edilmiş tek fark 5 katlı beton yığınları kısacası aynı tas aynı hamam tarihi bir fırsatı kaçırdık malatyaya doymak bilmeyen rantçılar yazık ettiler.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mert44 (3 ay önce)
    Malatya'nın yüzyılina hançer sapladinz rantcilar şehir sahipsizdir
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Zurna 45 (3 ay önce)
    En kötü meydan düzenlemesi maalesef Malatya'ya yapıldı. Meydandan çok yan yana dizilmiş kapalı ceza evlerini andırıyor. Adıyaman ve Hatay'ınki Avrupai, bizimkisi Hindistan'a hallice olmuş. Malatya'ya da bu yakışır zaten.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    sayın valimiz yerinde duramıyor,hizmet için elinden geleni yapıyor.sık sık mesaj vermeyi de ihmal etmiyor.aradığınız kişi benim diyor.istanbul ankara izmir ,vekillik bakanlığa kadar yol var.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    malatya insanı ne versen alır.bunu bir mimar çizmiş olamaz ,belki büro kat görevlisine çizdirmiş olabilirler.1900 lerin başı mimarisi.elinize sağlık malatya göçer artık.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Nuri (3 ay önce)
    Malatya'nın yüzyılina ihanet ettiler rantci korkak iradeciler siyasetçiler ve kamuoyu şehri sahipsizdir bu şehir vizyon proje yoksunlarina teslim edilmiştir yazık ki ne yazık Şehrin geleceğine balta vurdular
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Battal (3 ay önce)
    İnonü meydanı yükseklik kotu düşürülüp soykan meydanı ve eski belediye meydanıyla eşitlenmeli..İnönü kapalı çarşısınında icerisine taşıma donatılarına bakıldığında çatlakları görürsünüz..Yani kapalı çarşıda çarşı projesi bittiğinde yıkılmalı...İnönü kapalı çarşısı yeniden yapılıp o yüksekliği ortadan kaldırılmalı..Kernekteki su kanalı Fuzuli Caddesi nden inip Yeni Cami nin yanından geçmeli..Su kanalı nın üstünde eski belediye yaya geçidi noktasında nostaljik bir köprü üzerinden geçecek bir tramvayla Malatya olur bir yeniden cennet şehir..(Eskisehir bu dediklerimi başardı)
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mustafa (3 ay önce)
    bu görselde meydandan daha çok beton aşkı var, zaten şu bakanın yapacağı doğru bir iş olacağını da sanmıyor beton sever bakan
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Fırat (3 ay önce)
    Bu istemezükçü yerel medya olduğu sürece Malatya bir arpa boyu ilerleyemez.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Beton odaklı diyen bir arkadaş var peki ben soruyorum alanın büyüklüğü ortada hak sahipleri ortada iken ne bekliyordunuz soruyorum kim hak sahipliğinden vazgeçecek ve gel benim yeri yeşil alan yap diyecek bu bir...İkincisi ise valla Malatya insanına çok bile nankörlük desen var felaketi fırsat bilen yüzde 70 vs..Ha birde şu var adam depremden sonra 2000 lik evini 12 bine kiraya verir ama böyle haberlerde klavye delikanlısı olur...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Battalgazi Belediyesi emlak vergilerine gecikme faizi uyguluyor. Devlet mücbir sebebi Ağustos sonuna kadar uzatmasına rağmen. Buna ne diyeceksin Mehmet Efendi. 2024 emlak vergilerini yatırırken makbuzu kontrol edin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet kardeş o alanda 4 bin hak sahibi olduğu biliniyor.Ancak bitince gorecegiz ki 10 bin birim yapiliyor.Yani anlayacağin rant elde etmek için 6bin fazlabirim eklendi.Dedikoduda degil.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Yanlış biliyorsunuz 100 bin birim olacak!
    %20
    %80
    Yanıtla
  • 4700 olan hak sahibi vardı şu anda yapılan dükkan işyeri 10 binin üzeridir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 ay önce)
    Rantçı betoncu Akp asla ve asla halk odaklı mutlu kent odakli bir şehir planlayamaz.
    %71
    %29
    Yanıtla