SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanlıkların Yereldeki Birimleri Uyuyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ticaret hayatında olmayan durumların yaşanmaya başlandığını belirterek, “Ocak ayında 108 TL olan un fiyatı 150 TL’ye çıktı. Vatandaşın ekmeği ile oynanıyor.” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaşımızın temel tüketim maddelerinden birisi ekmektir.  Türkiye’de son aylarda ekmek üzerinde sinsi eller dolaşıyor. Ocak 2020’de 108 TL civarında olan, Haziran 2020’de 110 TL civarında olan unun fiyatı şuanda 145 ile 150 TL’den satılmaktadır. Memleket, vatandaşın temel tüketim maddesi olan ekmek üzerinden ateşe verilmek isteniyor. Çünkü yaşanılan artış normal bir artış, ticaret hayatında olan bir durum değildir.  Sadece garibanın, fukaranın değil, tüm vatandaşların cebine uzanan bu el kırılmalı.” Sözlerini kaydetti.

İlgili tüm bakanlıkların yöneticilerine konuyu ilettiklerini, normal olmayan bu artışın engellenmesini talep ettiklerini aktaran Keskin, “Bakanlığımız halen ekmeğin kilosunu 6.25’ten satılmasını istiyor. Ama Unun kilosu bugün 3 TL’yi geçmiş. Bugün ekmeğin kilosunu piyasa şartlarına göre 8 TL’den satsak esnafımızın maliyetini kurtarmaz.  Üzülerek belirtiyorum, bakanlıkların yereldeki birimleri uyuyor, piyasadan bilgileri yok, çarşı-pazarda yükselen ateşi görmüyorlar. Piyasada normal olmayan gelişmelere ne yazık ki bakanlıkların yereldeki kurumları kayıtsız kalıyor. Kontrolsüz, denetimsiz, gözetilmeyen bir piyasa var. Un fiyatlarındaki artış garibanın, fukaranın, asgari ücretle geçinmek zorunda kalan vatandaşın ekmeğine göz dikmektir. Bu durum hemen düzeltilmeli. Konuyu her noktada takip ediyoruz.”  diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın başkan yıllık enflasyon yüzde 11 un giden yıl ocakta 108 TL ise 11 lira zam gelse Ocak 2021 de 120 TL olur diyorum sadece unmu çarşı pazar yanıyor Allah hiç işi ve geliri olmayanlara ve özellikle pandemi döneminde hiç iş yapmayan esnafa yardım etsin zor bir süreçten geçiyoruz inşallah ülkemiz bu süreci atlatır diye ümit ediyorum.sayin başkan 25 yıla yakındır esnaf odası başkanlığı yapıyorsunuz hiç kan değişikliği olsun diye düşündünüz mü benim şahsi kanaatim siyasi partiler sivil toplum kuruluşlarında iki dönemden fazla görev yapılmaması sürekli değişimden yana olmamız lazım ama ülkemizde kimse makamı bırakmak istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • tahılbank (3 yıl önce)
    masa başındaki hesap çarşıya uymuyor ...bunlarda geçer ...bu yaşadıklarımız örnek alınıp...geleceğe sağlam yatırım yapılmalı....gelecek tarım tarım tarım ..... toprağını iyi koru ...boş ekilmeyen alan kalmasın...ağaçlandırmada çam yerine susuzluğa dayanıklı meyveli ağaçlar dikilmeli....kuşa kurda faydanız olsun...herşeyi şehirde hazıra alıştık olacağıda bu... zam az bile tembel tembel araziler boş kalıyor Allah rızası için 1 senede kar etmeyin...çok gübre atam çok mahsul alam . süt yemi verem çok süt sağam derseniz ...işe çok kazanam diye bakarsanız böyle günlerde patlak verir...depoculukta cabası...köylü 3 dönümde olsa yerini ekerdi hem tohumluğu hemde evinin unu,bulguru olur taze taze yerdi...HAZIRA ALIŞTIK tahılbank da kurulursa hiç şaşmam...
    0
    0
    Yanıtla