SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baş Örtülü ve Başı Açık Kadınlar Eşit Değildi"

0
Güncellendi - 2019-09-30 22:21:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Kadınların iş hayatında, siyasette olması, üretmesi, evinde çocuğunu, ailesini ihmal etmesi anlamında değildir” dedi.

Milletvekili Çalık, KADEM Malatya Temsilciliğini ziyaret ederek, burada kadınlarla bir araya geldi.

Milletvekili Öznur Çalık, “Kadınlarımızın üreten kadın olması, hem ev içinde, hem ev dışında toplumun içerisinde gereken hassasiyeti göstermeleri bizim için çok önemli. AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 17 yıl boyunca yasalarda, Anayasa’da çok önemli düzenlemeler yaptık. Kadınların lehine olan yasal düzenlemeler Anayasamızdaki 10. Madde kadınlarımıza, gençlerimize, engellilerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza yapılacak olan pozitif ayrımcılık eşitlik ilkesine aykırı değildir, dedik. Bu vesileyle de kadınlarımıza geçmiş dönemde karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarının önündeki engelleri kaldırmış olduk. Biz bir çok yasal düzenleme ile birlikte maalesef yasalarda çerçevesi çizilmeyen kadının kendi içerisinde kadınla eşit olmadığı bir durum. Eğitim de, kamuda, sosyal hayatta eşitsiz olan kadınlarımız vardı. Başörtülü ve başı açık kadınlar bir biriyle maalesef fırsatlar konusunda eşit değildi. Bu vesileyle kadınlarımız öncelikle kendi içerisinde fırsatlarının eşit hale getirilmesi için mücadele ettik. Bu mücadelemizin baş mimarı Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok ciddi mücadeleler verdi. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün karar alma mekanizmalarındaki kadın sayısı, partimizin yönetim organlarındaki kadın sayısı, TBMM’deki kadın milletvekili sayısı oranı geçmiş dönemlerin, 100 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin en üst seviyelerine ulaşmış vaziyette.” dedi.

Aile hayatının çok önemli olduğunu belirten Çalık, “Kadınların iş hayatında, siyasette olması, üretmesi, evinde çocuğunu, ailesini ihmal etmesi anlamında değildir. Ben hem çalışan, hemde siyaset yapan bir kadın olarak çok rahatlıkla söylüyorum; evet zamanlarında çalmış olabilirim, ama ben anne olarak çocuklarımın bütün ihtiyaçlarında bu yoğun tempoya rağmen ilk ulaştıkları kişi olmakla eh büyük mutluluğu yaşıyorum. Allah’ın bana bir lütfu, en büyük unvan benim anneliğim. Bu unvanı, bu duyguyu bana lütfeden Yüce Rabbime binlerce kez hamd ediyorum. Eşimin bana vermiş olduğu destek hem iş hayatında, hem aile hayatında, hem toplum hayatında, hemde siyaset hayatında en önemli etken ve faktördür. Dolayısıyla toplumun temel taşı ailenin öncelikle inşası ve birlikte beraberce yol almamız bizim için çok önemli” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Arif yurtsever (5 yıl önce)
    Siz gelsiginizde türbanlı yoktu ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (5 yıl önce)
    Kadınlara ortaçağa ait kıyafeti dayatın,okulların hepsini emperyalizmin isteğiyle imam hatip yapın,Türkleri araplaştırın adınada müslümanlık deyin bütün insanlar iman olursa ne olur yok olur gidersin.Batılılar niye kendi çocuklarının hepsini papaz yapmıyor orda da papaz hatip okulları var mı,,,? Elin zekisi biziz ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem karaca (5 yıl önce)
    Dünya bilim teknoloji peşinde sayın vekilin konuştukları verdiği mesajlar şaşıyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • tuhaf (5 yıl önce)
    eşit olmadığı içinmiş o masada başı açıkta kapalıda var ayrıca haklısınız eşit değil çoğunluğu kapalı bayanlar var oradaki masada .yarın birileri oy için kalkıp laik türkiye cumhuriyeti dediği anda ilk başını açıp ben katılım diyen toplumun başında şuanki o konuşan ve eşit ıpmadığınınsavunan siz vekiller başı çekersiniz allah aklınyoksun bu halkımızın yardımcısı olsun derim. inşallah zaman insanları değiştirirde bu millette türban din üzerinden oy toplamayı bırakıp gerçek hayata döner.
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (5 yıl önce)
    İşsizlikten yakında herşey olacak malatya da tutturmuşsunuz insanların kılığını kıyafetini biz yaptık diye dini alet ederek
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Öznur Hanım, size bir tane sorum olacak. Hastane yaptırma işlerindeki azminizi takdir ettiğim için, bizleri aydınlatabilir misiniz? SORU : TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİNİN (TÖTM) İFLAS ETTİĞİ, KAMU HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GÜNDEMDE OLDUĞU DOĞRU MU ?
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (5 yıl önce)
    biride cıkıp demiyor ki SEN NE KONUSUYON?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    Millet Aç Aç
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (5 yıl önce)
    KADINLAR ANNEMIZ BACIMIZ KIZIMIZ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDELER SIZ SIYASILER ONLARI DAHI OY IÇIN ALET ETTINIZ COK FAKIR AILELER TV GÜNDEMINE GELNEDE YARDIM ETTINIZMI ALLAH KORKUNUZ YOK SADECE OY KORKUNUZ VAR BIZDE KI BU AYRIMCILIK HEP BU SIYASILERDE GELIYOR ONLARI ALLAHA HAVALE EDIYORUZ ALLAH SORACAK ONLARA
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (5 yıl önce)
    O kadar ekonomik ve siyasi mesele varken,halkın geçim durumu ortayken bunlarla uğraşacağına bula bula bu konuyu mu tekrar gündeme getirme ihtiyacı hissettiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • emekli memur (5 yıl önce)
    sayın vekil;Başı açıkların korunduğu dönemde başınız açıktı,başörtülülerin korunduğu dönemde başörtülü oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başı açık (5 yıl önce)
    90 lı yıllarda üniversitede okumak istiyen genç kızlarımıza mobing uygulanıyordu o dönemde baş örtüsü kullanmayan biri olarak imza kampanyalarında çok yardımcı oldum( eski yıkılan belediyenin önünde)kişisel özgürlükler diye. Evet şimdi geldiğimiz noktada başörtüsü sorunu dahada artmış durumda kurum alımlarında kadınlara başörtüsü taman lazım diyenler var,üç beş tane vitrinlik başı açık kadın aranıza alarak göz boyamayın, o dönemde başı açık kadınların altında mersedes bmw ...gibi lüks araçlar yoktu Mücahittiniz mütaahit oldunuz hepiniz baş örtüsü üzerinden ciddi rantlar sağladınız,baş örtüsünnün talılıp takılmaması kişisel günahlara girer Yaradanla sizin aranızda,kul hakkı yiyerek toplumsal günahınızı kat kat artırdınız,inşalllahh hesabınız ahirette ağır olacak Bu arada dinin emri olmaktan çıkardınız akp nin sembolü haline getirdiniz başörtüsünü, intikam alacağız derken yeni 28 şubatlar yarattınız 17 yılda başörtüsü konusunda da samimi kadın benim çevremde bi anam bide kız kardeşim kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Baki (5 yıl önce)
    Madem Eşit değildi, onun için mi önce başınız açıktı, kapatmadınız, eşitlenince mi aklınız başınıza geldi. diye sormazlar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacııı (5 yıl önce)Baki isimli kullanıcı yorumuna
    ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuma sevdalısı (5 yıl önce)
    Başörtü sorunu yoktu diyenler başını kuma sokmuş o zamanlar ben anlatayım size lise birde dersden atıldım başına küp geçir diye hakaret edilerek yıl 1997 sonra okuldan uzaklaştırma cezası aldım .1998 de ablam başörtü eylemine katıldığı için joplandı okulu bırakmak zorunda kaldı . Yıl 2003 askeri hastaneye kapalı olduğumuz için alınmadık .Öyle bir nesili yediniz ki haklarımız helal olmasın yasağı getiren ve destekleyenlere editör yayınlamaz isen sanada helal olmasın bu milleti uyandırmak hatırlatmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Boş işlerle uğraşacağınıza Malatyaya Ekonomi adına birşeyler yapın zaten başı açık veya kapalılığı hak larak siz verdiniz açık veya kapalı olmak şimdiye kadar sorunlu değildi.Sırf laf olsun torba dolsun reisin gözüne girmek mevki sahibi olmak için ön plana çıkıyorsunuz. Başkada bir gayretiniz yok.Malatyda refah için hiç bir girişiminiz yok niyetiniz gelişmemiş bir ortadoğu ülkesi yaratmak.İnanınki bu sizide yutacak .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    Milleti ayrıştırma sözleri bu sözler neden şimdi söylüyorsun sayın vekil hanım ben Malatya da hiç böyle bir kutuplaşmaya rastlamadım bir tek sizden duyuyorum size karşı bir ayrım yapılmışsa onu bilemem siz yeni kapandınız
    0
    0
    Yanıtla
  • By-nedimyan (5 yıl önce)
    Bence çok üzücü dini suistimal etmedin zirvesindeler sizi tesettürlüde tesettürsüz de biliyoruz sayın vekil kutuplaştırmayın birleştirici olursanız kazanırsınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (5 yıl önce)
    30 yasindayim Başörtülü-Açık Kürt-Türk ayrimi yaptığımızı hatırlamıyorum,kiyafete kiliga bakmayip herkesi insan görmek daha önemlisi hepte böyleydi niye eşit değildi dediniz ki hepte esitti..Ayrica benim annemin basi kapali eşimin başı açık cevremde de bir sürü örneği var siz eşit görmemiş olabilirsiniz ama biz baktığımızda insan olarak baktigimiz icin herkese böyle bir sey düşünmedik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Azmi (5 yıl önce)
    Kadınlarımızın, bacılarımızın ,analarımızın üzerinden başı açık başıkapalı gibi fitne siyasetinden vazgeçin. İsteyen istediği gibi yaşam hakkına sahiptir. Biz arap değiliz Türk kadını milli davalarınada maneviyatınada sahip çıkar evelallah.Başka mevzu yokmuş gibi. Malatyanın insanımızın sorunlarıyla uğraş.
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (5 yıl önce)
    Sayın vekil halkın arasında başı açık yada kapalı diye bir sorun yok,siz başınız açıkken de vekildiniz başınızı kapattınız yine vekilsiniz varmı hayatınızda yaşamınızda eksiklik yada farklılık bunlar tehlikeli söylemler.Başı açıkta kapalıda olsa hepsi bir yanlız arap sevici olmayalım, türk milletinin örfünde geleneğinde adetinde baş kapatmanın şekli bellidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sana soracak değil millet başını nasıl kapatacağını.Kuranı Kerim de de bellidir baş örtüsünün nasıl baglanacagi.Arap seviciliği ne alaka, işine bak
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedimyan (5 yıl önce)BARAN isimli kullanıcı yorumuna
    Senide sevmedim vekilinide
    0
    0
    Yanıtla
  • Din kıldan tüyden bezden kumaştan ibaret değil başörtüsü takana takmayana saygımız var Arap coğrafyasının başörtüsü şekli farklıdır Anadolu coğrafyasının farklıdır dini emirden çok geleneksel anlayışlar baş örtmesi konusunda farklılıklar getirmiştir asıl kurandaki yetim hakkı yiyen infak etmeyen dünya malı mülküne tapan sırtında dağlanacak altın mücevher biriktiren ve döne döne aynı konuları farklı ayetlerle aktarılan helal lokma infak mülk ayetleri hayatın merkezine yerleşsin şekille uğramak kolay birilerinin uğraştığı gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi (5 yıl önce)
    Hadi ordan türk kadınınn başına arap kıyafetlerini geçirmeye çalışan zihniyet kalkıp kadınlar eşit değildi diyor sizden önce selamlık haremlik diye birşey gündeme getiren yoktu sizden önce kadını erkekten ayırmak isteyen zihniyet yoktu sizden önce otobüs israfi olmazdı kızlara özel trambüsler,bomboş gidiyor ,Siz malatyada hiçbir şey yapmadınız olayını batırdınız beton yaptınız parkımızı hayvanat bahçesi yaptınız sümer parkımızı fabrikalarımızı anasını ağlattınız kerneğin anasını ağlattınız meydanlarımızı yollarımızı bitirdiniz,o kadar berbat hale getirdiniz ki akpınarı borcsuz aldıgınız belediye borç batağında sayenizde ! bu şehre migrosu yapanlar daha fazla güldürmüştür halkın sizden emin olun !
    0
    0
    Yanıtla