Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Davos'taki olayın istismar vesilesi yapılıp yapılmadığı zamanla ortaya çıkar. Ben şahsen buna inanmak istemem" dedi.
Malatya Altın Kayısı Oteli'nde işadamlarının katıldığı tanışma yemeğinde konuşan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Davos'ta sayın Başbakan'ı böyle bir tavra sürükleyen sebep, milletimizin ortak kanaati ve milletimizin Filistin halkıyla birlikte olma iradesidir. İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in küstah ve moderatörün de son derece taraflı davranması gerçekten sabırları taşırmış, sayın Başbakan'ın öylesine ciddi ve önemli bir tavrı ortaya koymasına neden olmuştur. Bir kez daha, milletimiz adına, Saadet Partisi camiası adına sayın Başbakan'a teşekkür ediyoruz. Ortaya koyduğu bu tavır dolayısıyla takdir ettiğimizi ifade ediyorum" şeklinde konuştu.
"Bölgenin amiral gemisi olan, bölgenin kalbi ve beyni olan Türkiye'ye bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor. Sayın Başbakan'a Malatya'dan ilanen bir kez daha hatırlatıyorum ki eğer bu eylemlerin içerisinde olursanız, biz de Saadet Partisi olarak yanınızda duracağımızı şimdiden ifade ediyorum" diyen Kurtulmuş, bir basın mensubunun, "Sayın Başbakan'ın seçimlerin yaklaşması nedeniyle puan kazanmak için böyle bir tavır sergiledi şeklinde iddialar var. Ne diyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplandırdı:
"Başkasının nasıl hareket ettiğini bilmeyiz. Kalplerdekini Allah bilir. Ancak böyle bir konuyu hiç kimsenin istismara kalkmaması gerektiğini tavsiye ederim. Çünkü mazlumun hakkının istismarı kadar dünyada kötü bir şey olmaz. Ben sayın Başbakan'ın, milletimizin de ortaya çıkmış olan ortak kanaatinin tercümanı olarak, ortaya konulan yanlış tavrın reaksiyonu olduğuna inanıyorum. Ama siyaset sadece söz değil, siyaset aynı zamanda sonuç alma sanatıdır. Sonucun alınması için de kararlı eylemlerle desteklenme
mecburiyeti vardır. İstismar vesilesi mi yapıldığı, zamanla ortaya çıkar. Ben şahsen buna inanmak istemem."
Ergenekon olayına da temas eden Numan Kurtulmuş, "Bir futbol takımı tutar gibi fikirler beyan ediliyor. İnsanlar Ergenekon'un yanına ya da karşısında olmayı siyasi bir tavır zannediyorlar. Ergenekon davasının, Türkiye'deki siyasi yapının demokratikleştirilmesi için bir imkan olarak kullanılmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun için, başta siyasiler olmak üzere, herkesi taraf olmaya değil, sayın başbakan ile ana muhalefet partisi başkanın yaptığı gibi, savcı ya da avukat olmaya değil, bu mahkeme ve
soruşturma vesilesiyle Türkiye'nin sisteminin şeffaflaşması, demokratik bir yapıya kavuşturulması için tekliflerini ortaya koymaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
İMF konusuna da parmak basan Kurtulmuş, "Sayın Başbakan daha bir ay önce dedi ki, ümüğümüzü sıkarsanız, sizinle bir kez daha anlaşmayacağım dedi. Şimdi İMF ile anlaşma noktasına gelinmiştir. Çünkü İMF, hükümeti, ye kendisiyle anlaşmaya, ya da koltuğundan olmaya iki tercihle karşı karşıya bırakmıştır" şeklinde konuştu.