Malatya Devlet ve Beydağı Devlet Hastaneleri'nde "başhekim yardımcısı" furyası.. İki hastanede toplam 28 başhekim yardımcısı görev yapıyor. Devlet Hastanelerindeki bu duruma karşın, 800 yataklı Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki başhekim yardımcılarının sayısı ise kısa bir süre önce 3'ten 5'e yükseldi..
Hekim maaşı dışında, en az maaş tutarı kadar olan "döner sermaye" katkılarının cazip hale getirdiği Devlet Hastanelerinde, önemli bir bölümü "siyasi" etkenlerle yapıldığı öne sürülen tayinlerle, Başhekim Yardımcılığı kadrolarında görevlendirilenlerin sayısının sürekli arttığı bildiriliyor. Halen Malatya Devlet Hastanesi'nde 13, Beydağı Devlet Hastanesi'nde ise 15 başhekim yardımcısının görev yaptığı, bunlardan bazılarının Valilik olurlu görevlendirmeler olduğu öğrenildi.
"Başhekim Yardımcısı" sayısı açısından Malatya rekorunu elinde bulunduran Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin, 2 yardımcı kadrosu için de talebinin olduğu bildiriliyor.
İldeki bazı bölgelerde hekim sıkıntısı çekilirken, sorun geçici görevlendirmeler yoluyla giderilmeye çalışılırken, iki Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı kadrosunun sürekli artması tepki topluyor.
Bu kadrolara atama yapılmasında siyasilerin etkisinin bulunduğu öne sürülüyor.
TÖTM'DE DURUM..
Bu arada, kadro sorunu gündeme getirildiğinde bir siyasinin, kadrolaşma ile ilgili iddialar ortaya atıp kadro verilmesine karşı çıktığı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ise durum farklı.. 120'si yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere toplam 800 yatakla teşhis ve tedavi hizmeti veren Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yönetim kadrosu kısa bir süre öncesine kadar bir başhekim, 3 başhekim yardımcısı iken, ihtiyaç üzerine bu sayı geçtiğimiz aylarda 6'ya çıkarıldı, ancak 5 başhekim yardımcılığına atama yapıldı.