Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya il ve merkez ilçe teşkilatında toplantı düzenleyerek, il başkanlığına Bülent Tüfekçi'nin getirilmesinin beklendiği bildirildi.
AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'in milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin beklenmesinden dolayı, AKP Gaziantep milletvekili ve Malatya İl Koordinatörü İbrahim Halil Mazıcıoğlu'nun Malatya'ya geldiği ve partililerle toplantı yapıp, istişarelerde bulunduğu öğrenildi.
AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'in milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi durumunda, il başkanlığına kimin getirileceğinin istişare edildiği, bu konuda il başkan yardımcılarından Avukat Bülent Tüfekçi'nin üzerinde durulduğu ileri sürüldü.
BAŞKANI ZİYARET..
Bu arada, AKP Gaziantep Milletvekili ve Genel Merkez Malatya Koordinatörü Halil Mazıcıoğlu beraberinde İl Başkanı Mustafa Şahin, İl Başkan Yardımcıları Bülent Tüfenkçi ve Osman Güden ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakırı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
7 Ocak Cuma günü gerçekleşen ziyaret sırasında Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Malatyaya hizmet eden, Malatyanın gönlünde taht kurmuş olan sayın Belediye Başkanımızı makamında ziyaret etmek istedim. Tabi bizler buraya gelmeden önce Malatya ile ilgili bir takım bilger aldık. Aldığımız bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımızın Malatyada yapılan hizmetlerden memnun olduğunu duymamız, Malatyanın yapılan yatırımlarla bir şantiyeye dönmüş olması bizleri çok mutlu ediyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
Belediye Başkanıyla, İl Teşkilatıyla, Milletvekilleriyle birlik beraberlik içerisinde hareket edilmesi ve bu beraberliğin sonucunda da Malatya adının güzel şeylere, güzel sayfalara yazdırılması haliyle olağan gelişmelerden biri oluyor. Malatya gerçekten ortak akıl ile yönetilen, güzel şeyler yapan bir ilimiz. Bu nedenle Malatyanın benim yanımda ayrı bir yerinin olduğunu da ifade etmek istiyorum dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sayın vekilimizin övgü dolu sözlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bizler üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Malatyayı daha modern, daha yaşanılabilir bir şehir haline getebilmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ben sizleri Malatyada görmekten ve Belediyemizde ağırlamaktan memnuniyetimi özellikle belirtmek istiyorum dedi.