SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkana "Niye Satıyoruz?" Sorusu

0
Güncellendi - 2019-07-03 05:00:30
Başkana
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında toplanarak Temmuz ayı gündem maddelerini karara bağladı. Toplantıda, Molla Kasım Mahallesi’nde bulunan 61 parsel için satış kararı alınmasını içeren teklif üzerine CHP Grubunun “Neden arsa satıyoruz?” sorusuna cevap veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Belediyenin dinamikleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Belediye olarak gayrimenkul almaya da satmaya da karşı değiliz” dedi.

Gedik Sosyal Tesisleri’ndeki meclis toplantısında gündemdeki bazı maddeler ilgili komisyonların talebi doğrultusunda bir sonraki toplantıya ertelenirken, bazı maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

Gedik Mahallesi sınırları içerindeki 431 No’lu adada bulunan 9 parsel, 432 adada 8 parsel, 433 adada bulunan 25 parselin bulunduğu  toplam 42 Villa fonksiyonlu parsellerin tek adada birleştirilerek yolların bu ada içinde belirlenmesini içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün görev, yetki, çalışma usul ve esasları yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.

Kamulaştırma yapma ve diğer arsa alımları için yedek ödenek bütçesinden 3 milyon lira aktarılması oy çokluğu ile kabul edilirken, Molla Kasım Mahallesindeki 383, 384, 386 ve 387 adada bulunan 61 parselin satışı için yetki verilmesi maddesi görüşüldü.

Madde üzerinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Tabel; "Niye satıyoruz?" sorusuna yöneltti. Başkan Çınar'da “Belediyenin dinamikler neyi gerektiriyorsa yapıyoruz. Satmaya da- almaya da karşı değiliz. Gerekli gördüğümüz zaman alırız veya satarız" şeklinde cevapladı. Söz konusu madde, AKP grubunun oylarıyla kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ağustos Ayı toplantısının 06. 08. 2019 Tarihinde yapılması kararlaştırdıktan sonra Meclisin Haziran Ayı çalışması sona erdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • celal (5 yıl önce)
    siz ne anlarsınız belediyecilikten çınar başkan Allah korkusu olan bir başkan kendi emelleri için hiçbirşey yapmaz yaparsa halk için yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • yav bırakın biz allah korkusu olanları 15 temmuzda gördük.kimi alnı secdeye gelenleri gördük.ülkeyi satıyorlardı ama millet karşılarına çıktıda dur dedi.bırakın bu din tüccarlığını hizmete gel sen.adam koşan at demiş.koşan at satmaz üretir anladın mı.hazıra dağ dayanmaz.bende satmayı bilirim kardeşim.o makama geldiyse üretmeyi önceliğe alacak satmayı değil.herşeye muhalefet ediliyor demiş biride.kardeşim adam neden satıyoruz demiş kötü lafmı.sormasın mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yandaşsın galiba celal efendi.Allah korkusu olup olmadığını nerden biliyorsun.Adamlar neden sattığını sormuş neden rahatsız oldunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzunince (5 yıl önce)
    CHP nin yaptığı tek çalışma muhalefet olmak. Yapılan çalışmalara taş atmak ya da kulp bulmaktansa oturun biz nerde hata yapıyoruz da muhalefet olmaktan daha fazlasını yapamıyoruz diye düşünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rifat (5 yıl önce)
    Yapilan icraatlar herzaman iyidir muaalefet olmak icin simdi fevri kararkar veriyorsunuz Baskanimiz azim.ve istikrarla calisiyor Tabiri caizsse kosan ata dur diyorsunuz birakinda insanlar isini yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ela CAN (5 yıl önce)
    Sayın Malatya Haber yaptığımız yorumları yayınlamamak ne kadar tarafsız ve etik acaba ? Sizlerinde taraf tutmanız ne denli doğru ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (5 yıl önce)
    Yine herşeye muhalefet ediliyor bence doğru bir karar başkana başarılar diliyorum yapılması gerekeni yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (5 yıl önce)
    Ne güzel demiş,Zaman bu zaman alırda,satarda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (5 yıl önce)
    Yorum yapmak için yorum yapmayalım tek borcu olmayan belediye hizmet dersen gercekten başkanın yaptıkları icraatler ortada camur at izi kalsın politikası
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Muhalefet yine eleştirmek için eleştirmiş..bu zihniyet belediyelerde gelişmeyi ,hizmeti ve yatırımı engelliyor..belediye çok yerinde bir karar almış ve elindeki kaynakları değerlendirmiştir başkanımıza hizmetlerinde başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    adam mal sahibi değil mi?İster satar ister yakar.Sizin haddinize mi düşmüş soru sormak.Çok ayıp.Siz aklınızı böyle şeylerle yormayın.Onlar bizim yerimize düşünürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (5 yıl önce)
    bu nasıl bir cevap.sen kimsin kardeşim.kimin malını istediğin gibi satıyorsun.belediye başkanı oldunda kimin sayesinde oldun.belediyenin dinamikleriymiş.he bizde yedik.iyi oluyor Malatyalıya.adıyamanlıyı başa getirirseniz böyle cevap alırısnız.bak selahattin başkana helal olsun göz açtırmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasütsünüz (5 yıl önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    Molla kasımın tepeleri eğim yüzde 70 imar kavuk döneminde yapılmış ekonomik değerini bulmuş belediyede kaynaklarını kullanıyor bundan doğan doğal ne olabilir, siz alabiliyorsanız ihaleye girin alın kimseye peşkeş çekilmemiş açık şeffaf ihale yağılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Tamam anladık Belediyenin almaya da satmaya da yetkisi var da Bu satıştan YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ne KARI var onu açıkla verilen yanıt da hiç bir gerekçe yok EN İYİSİNİ BEN BİLİRİM gibi....
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (5 yıl önce)
    Bölgesi için gece gündüz demeden hizmet vermeye çalışırken birileri çıkıp laf olsun diye yorum yapıyor el insaf yahu hizmetleri görmek için gönül gözü ile bakmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ela CAN (5 yıl önce)
    Malatya için birşeyler yapanların önüne engel koymayın.Bırakın insanlar işini yapsın.Nereli olduklarına değil ne yaptıklarına bakın!Hizmetlerine bakın,Tabiki belediye başkanı yetkilerini kullanır, kullanacaktırda,hakka girilen nasıl bir durum var Allah aşkına belediye arsasını satıp kendi zimmetine mi geçiriyor? yine yeşilyurt için hizmet edecek bunun altından bişey aramak siyasi söylemden başka bişey değildir.Bırakın iftira siyasetini temiz siyaset yapın !
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Her mahalleye hizmet istiyoruz,unutmayın ki eleştirmek her zaman çok kolaydır.Ağzımızdan çıkan ifadeleri hiçbir filtreden geçirmeyerek acımasızca ön yargılı olmak ne kadar doğru?Devletin bulunduğu ekonomik durum ortada,bir daha sağ duyulu davranmanızı temenni ediyorum,bu alınan bir ortak karardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Her gün her mahalleye hizmet istiyoruz.Devletin içinde bulunduğu ekonomik krizde malum,hizmetlerinde bir şekilde yönetilmesi lazım.Ortak alınan bir karardır,bunun altında art niyet aramanın bi manası yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (5 yıl önce)
    yeterince şeffaf açıklamış bence fakat, burda sırf algı yaratmak için CHP nin her zaman bilindik mualefet algısı var. Eğer bu kadar düzgün iseniz neden 2018 yılının 1,8 Milyar borç olduğunu bile bile onayladınız. Demek ki işinize geldiği gibi davranıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (5 yıl önce)
    bir ak partili olarak bir yeşilyurtlu olarak utanıyorum nerde hak nerde adalet unutmayın ahiret var
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (5 yıl önce)
    böyle bi cevap şekli olabilir mi!!!Çıkar projelerini açıklarsın ona kaynak yaratmak için satıyorum dersin hepimizin başı gözü üstüne. alırım satarım size gibi tavırla bu belediye yönetilemez. Ben yaptım oldu havası yüzünden Selahattin Başkan her gün çıkıp belediyenin hali ortada diye açıklama yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (5 yıl önce)
    ancak satasınız başka bişey yok hem satar hem alırız nasıl şimdiye kadar ney aldınızda yerine iki katını koydunuz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mollakasımlı (5 yıl önce)
    Verdiğin cevap, kaçamak bir cevap. Bilinmesini istemediğiniz şeylerin üstünü kapatma yöntemi. İnsan, baba malı satarken bile böyle bir cevap vermez. 80 milyonun malını satmaya çalışıyorsunuz. Kimin malını kime satıyorsunuz? Peki aynı soruyu AKP üyesi sorsaydı, aynı cevabı verebilecek miydin? Tabiki de aynı cevabı veremezdin. Burada sedece başkan değil, kabul oyu veren meclis üyeleri de suçludur, günahkardır. Bir iş yaparken kamuoyuna adam akıllı bir açıklama yapın. Biz de önyargılı davranmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen kaçamak cevabı büyükşehir başkanına sor bakalım cevap verecekmi size. yeşilyurt belediyesi malatyanın en iyi çalışan ve borcu olmayan belediyesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mürteza (5 yıl önce)celal isimli kullanıcı yorumuna
    vatan toprağı satılırsa borç olmaz tabiki ama başka şeyler olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (5 yıl önce)
    Sayın Mehmet Çınar.Daha açıklayıcı ve şeffaf bir cevap vermeniz gerekirken bu tarzda bir cevap vermeniz bir Ak Partili olarak bizleri de zan altında bırakıyorsunuz. Ankara da anlatılan Hülagü mesajlarını iyi alamadığınız belli.Yalnız Ahirettede aynı cevabı mı vereceksiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurt taki arsaların hepsi vatandaşa arz edilmiş durumda sosyal tesisler parklar projeler azmı geliyor size inkar etmeyin yapılanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • habil (5 yıl önce)
    AK parti il başkanı uyuyormu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (5 yıl önce)
    Doğru söylemiş niye satıyorsunuz. Almaya da satmaya da yetkin var diye satman mı gerekiyor. Bu cevap bir ak partili olarak beni tatmin etmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • akp li olsan böyle konuşmazsın zaten varsa belediyenin borcu belediyenin malı zaten satsın
    0
    0
    Yanıtla
  • satmasa niye satmadı dersin sen akp filan değilsin. başkan bugüne kadar hiç yanlış adım atmadı atmazda insanları lekelemeyi bırakın artık adamlar koca bir ilçeyi yönetiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (5 yıl önce)
    Arkadaş belediyeler bitirecek partiyi.Bir taş varsa bir taş ta sen koy elindekini satma
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    gedik mahallesi içinde birleştirdiğiniz 42 villa parselininin inşaatını kim yapıyor yeşilyurt inşaat yeşilyurt inşaat kimin ya yani başkan diyorki satarımda alırımda size ne
    0
    0
    Yanıtla
  • soylu (5 yıl önce)
    verilen cevap CHP ye değil malatya halkına verilmiştir ve saygı sınırlarını zorlayan bir cevap olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 yıl önce)soylu isimli kullanıcı yorumuna
    Bence de adıyamanlı başkan istediğimi yaparım kimse hesap soramaz demiş şeffaf olmakta yarar var
    0
    0
    Yanıtla