Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'nın batı illerine Sivas üzerinden Yüksek Hızlı Tren (YHT) bağlantısı beklentisine karşı, güneydeki önceliği yük taşımacılığı olan Narlı hattının hızlı hat projesi kapsamında olduğunu söylemekle yetindi.
Bakan, toplu açılış töreni sırasında konuya ilişkin şunları söyledi:
"Demiryolu noktasında şöyle bir bilgiyi de sizlere arz etmek istiyorum. Malatya'mızın yakından takip ettiği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla biz Malatya-Narlı Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı projesini bitirdik ve yatırım programını aldık. İnşallah bu sene içerisinde ihalesini yapacağız.
Biliyorum Malatya'nın Sivas üzerinden de bağlantı beklentisi var. Değerli kardeşlerim, biz sizlerin verdiği bütçeyle ve sizlerin verdiği yetkiyle öncelikleri de tespit ederek sizlere bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz ne söz vermişsek o sözlerimizi Allah'ın izniyle yerine getireceğiz.
Rabbim bizi sizlere karşı ve Cumhurbaşkanımıza karşı mahcup etmesin inşallah."
malatyahaber.com







