Battalgazi ilçesinde "Battal Gazi'nin Evi" olarak tescil edilmiş olan tarihi yapının ortaya çıkarılması ve proje etüt çalışmasının devam ettiği bildirildi.
Yapılan çalışmalara ilişkin olarak Battalgazi Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:
"Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran talimatıyla, Malatya KUDEP öncülüğünde Fırat Üniversitesi Doç. Dr. İsmail Aytaç başkanlığında, Arkeolog Canan Akelin nezaretine 15 çalışanla ilçemizdeki, Selçuklu dönemine ait olan ve "Battal Gazi Evi" olarak tescil edilmiş tarihi yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine esas teşkil edecek "proje etüt" çalışması devam ediyor.
Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Battal Gazi evini yerinde inceleyerek araştırma yapan ekipten çalışmaların gidişatı hakkında bilgiler aldılar.
Başkan Gürkan, Battal Gazi Evi'nin ilimiz ve ilçemiz turizmine kazandırılmasının, Destan kahramanı Battal Gazinin ilçemizde doğmuş olması nedeniyle, kendi yurdunda mekanının yeniden ayağı kaldırılması bu güne kadar gerçekleştirilmemiş gecikmiş bir çalışmadır.
Battalgazi İlçesi ismini aldığı alimliği, kıvrak zekası, cesareti ve mertliğiyle bütünleşen kişiliğinin ön plana çıkartılarak yeni yetişen nesillere aktarılması ve tarihindeki yerini bulması açısından çok önemlidir.
İlçemizin zengin tarihi kimliği içerisinde Battal Gazinin evi gibi nice eski eserlerin toprak altında olduğunu belirten Başkan Gürkan, yeri geldikçe bu eserler sırasıyla gün ışığına çıkartılacağını, hem tarihe saygımız, hem de Turizme kazandırılması açısından gereklidir. Unutulmak üzere olan böyle önemli eserlerin ortaya çıkartılmasının İlçemizin tanınmasına, gelişmesine kimliğinin pekişmesine ve ekonomik açıdan İlçemizin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti."