SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2019-07-04 19:41:52
Battalgazi Belediye Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

 Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıdaki gündemde 7 madde yer aldı.

İmarla ilgili bazı maddelere komisyonun çalışmalarını tamamlamadığı gerekçesiyle bir sonraki toplantıya ertelenirken, Niyazi, Kavaklıbağ, İsmetiye ve Şıkşık mahallelerinin ortak olarak kullandığı muhtarlık binasının, Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılması amacıyla 5 yıllığına Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Arslantepe Arkeolojik Sit Alanı’na ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı’nın birlikte onaylanması için; 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı’nı onaylama yetkisinin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi ile ilgili gündem maddesini de kabul etti.

Turgut Özal Üniversitesi’ne tahsis edilecek

Meclis toplantısının ardından üyelere bilgi veren Belediye Başkanı Osman Güder, Hanımınçiftliği Mahallesi’nde bulunan Battalgazi ek hizmet binasının Turgut Özal Üniversitesi’ne belli bir süreliğine tahsis edilmesi için ön protokol imzaladıklarını açıkladı.

Güder, “Turgut Özal Üniversitemiz ile ön protokolümüzü yapmış olduk. Orada Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ni en azından belli bir süre orada icra etmek istiyor. Bizde üniversitemizin Battalgazi bölgemizde kalması için açılacak yeni bölümlerin, fakültelerin, bu bölgede kalması adına zaten şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımızın da önerileri tavsiyeleri var. Onların şu anda aciliyeti olması hasebiyle 3 yıllığına Turgut Özal Üniversitesi’ne verip,  en azından o bölgeyi de canlandırma adına böyle bir çalışma yaptık” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatylı (5 yıl önce)
    sicimden hemen sonra işten çıkardığınız mağdur etiğiniz onca insan ne olacak kimi işe girdi diye nişan yaptı söz kesti ceğiz eşyasına borçlandı hepsini mağdur ettiniz sayın güder ne olacak o işten atıklanız.
    0
    0
    Yanıtla