SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Devlet Hastanesi İhalesi İptal!

0
Güncellendi - 2018-08-30 04:55:09
Battalgazi Devlet Hastanesi İhalesi İptal!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski devlet hastanesinin arsasının üzerine kurulacak olan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi yapımı için ikinci kez düzenlenen ve 28 Ağustos Salı günü yapılacağı açıklanan ihale iptal edildi. İhalenin tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş olabileceği kaydediliyor.

-İkinci ihale tarihi 28 Ağustos’tu

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ihale ilanına göre;  Battalgazi İlçesi 300 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi 28 Ağustos 2018’de ihale edilecekti.  “1 Adet Üst Yapı Hastane İnşaatı: 2B+Z+6 Katlı” şeklinde niteliği kaydedilen Battalgazi Devlet Hastanesi yapımı  için tanınan süre ise 900 gün (2.5 yıl)  olarak belirtilmişti.

-Tasarruf tedbirleri mi?

İlk ihalesi 13 Haziran 2018 tarihinde yapılacakken iptal edilen ve ikinci ihale için 28 Ağustos 2018 tarihi açıklanan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatı yapım ihalesinin iptal edildiği bildirildi. İhalenin son dönemdeki ekonomik gelişmelerden dolayı tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş olabileceği kaydediliyor.  Yapım ihalesinin bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusu ise bilinmiyor.

Bu arada, 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatının yapılacağı arsanın 32 bin 508 metrekare, bina oturum alanının 8 bin 180 metrekare ve toplam inşaat alanının 60 bin 596 metrekare olduğu belirtilirken, binanın bodrum ve zemin katlar hariç 6 katlı olacağı açıklanmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com

İhale iptali ile ilgili EKAP'ta yeralan duyuru

İhale Dergisi'nde yeralan açıklama

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • Talha (6 yıl önce)
    Yapımayacaksa millete bunu çıkıp açıkca söyleyin kaç yıl oldu halen yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Kamu İhale Kanunu'na göre ödenek yoksa yüklenmeye girişilemez!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (6 yıl önce)
    İktidara laf atanlar haklı olduğunuz yönler var yerel yönetim malatyada sıfır.Ama hakkını vermek lazim benim akrabam hekimhanın bir köyune bağlı mezrada dün gece kalp krizi geçiriyor.hekimhanda ki ambulaslar hastada olduğundan yazıhandan ambulans yönlendiriliyor 80km aldı geldi.geçen maski çalışanı ismailimi helikopter giti aldı geldi genelde yapılan var yerelde sıkıntı.son olarak dolar 10 bin enflasyon 50 olacak diyenler ne güzel işte zil takar oynarsinız
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozkurt (6 yıl önce)
    Bunlara oy falan vermeyin Malatya'yı rezil ettiler adam gibi biri gelmiyecek mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Yerel seçimlere az bir zaman kalınca yine gündeme gelecek tabiiki akıllı zannettiğim hemşehrilerim de inanıp oy verecek sonrası mı? onu hepimiz ezbere biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz 06 (6 yıl önce)
    Ali bey cok akillisin galiba Ambulans isteyeydin fiyorsun ama gece dönüş parasını da artik sen verirsin gece tarifesinde sonucta Ambulans geri getirmiyor nasıl insanlarla kafa yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz 44 (6 yıl önce)
    daha çok bekleriz 5 yildirda bekliyoruz ben yapılacağına inanmiyorum sayın Çalık daha once 2018 ilk çeyreğinde idi seçim gelince temmuz dediler Ağustos da temel atılacak di milletle resmen dalga gectiler Tabii şimdi de ekonomik durumda ötürü tasaruf tedbirlere takıldı yanii anlayacaginiz İstasyona devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (6 yıl önce)
    Bu Hastane Selahattin Başkanımızın girişimiyle gündeme gelmişti inşallah yine başkanımız bu işi çözer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun Malatya ya gelincemi tasarruf ediyorsunuz verdiğimiz oylar böyle döndü bize önümüzde yerel seçimler var bakalım ne olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (6 yıl önce)
    Gelecek seçimlerde ihale edilir. Bu süre zarfında Battalgazi Belediyesi ve AKP il başkanlığına gidip muayene olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Araştırma hastenesi zaten 1000 yatakli
    0
    0
    Yanıtla
  • yarısından çoğunda dışarıdan gelenler yatıyor. malatyalılara yer bulamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Vatandaslar.hasta olmayan 2023,yilinda. Hastane,yapilacak .
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    neyse büyük şehir elazığ'a gideriz artık malatyalılar olarak. 1040 yataklı şehir hastanesi 1 yıl bile sürmedi yapımı. elazığ'da kriz yok. kriz malatya'da.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    ekim -kasım dip görünür.en iyi günleri yaşıyoruz.bu musibetten ve beladan en kısa ve zararsız bir şekilde kurtulmak nasip olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Arkadaşlar hepiniz yorumlarında haklısınz.Aslında gerçek ne diyeyimmi sizlere. Deniz bittii.takke düştü kel göründü. Bitirdiler herşeyi bitirdiler.para yok para para.Savurdular savurdular hiç bitmeyecekmiş gibi savurdular.Bir ülkede 280 bin resmi araç olurmu.nerdeyse her müdür ün her şef in her daire başkanın heriki zabıta nın altında resmi araba var.bu daha bişey. Belediye ler trilyonları heba ettiler ve hala ediyolar.bu savurganlığa dünya nın en zengin ülkesi dahi dayanamaz.peki adam kayırmalar bizden olan kral gibi yaşasın yesin yesin çatlayana kadar yesin.bizden olmayan ölsün.son zanlarda bu zihniyet le hareket ettiler.şelaleci ol istersen liyakın eğitimin kafan olmasın en üstte olursun.kafası çalışan liyakatlılar beklesin gariban gariban.eeee bittik bitirdiler.Bence bu iyi günlerimiz.dolar 10 tl.enflasyon yüzde 50-60 pek yakında hatta buyıl bitmeden.
    0
    0
    Yanıtla
  • abbas dogan (6 yıl önce)
    yaşlı garıban bir amcamız tandogan mahallesınde gece rahatsızlandı.nereye götürelim ,,komşusuyuz,taksi o saatte zor ,ama bulsak en az 40 lra lazımki.yeniı devlete gıtsın.,madem eski devlet hastanesını yapmayacaktınız.niye yıktınız.,siyası emellerınıze saglıgmız alet ettınız.fakirler ölsünmü,hastaneın tasarrufumu olur binmeyın luks makam araçlarına ,,makam odalrınız maşallah saray gibi.bir an önce devreye gırın kararı gözden gecırın acıl hastane yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ambulans çağırmayı akıl edemediniz mi. Aklın sıra hikaye yazıyorsun.Hangi siyasetten bahsediyorsun.Gel bakalım yeni hastanenin oraya yapılan binaları görmüyormusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (6 yıl önce)
    Malatyaya 1 hastane yeter. Orayı inş hastane yapmazlar. Hastane yerine spor merkezi yapın insanları spora alıştırın zaten hastanelere gerek kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni yapılan hastane ancak suriyelilere yetiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (6 yıl önce)
    devam malatya durmak yok tasaruf tedbirleri nedense şehir hastanelerini vurmuyor 1000 yataklı ama 300 yataklı devlet hastanesi malatyama yapılmıyor bu konuda milletvekilleri ne diyecek acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Taraflı Malatya haber yorumumuzu niye saygıdeğer Malatyalılar la paylaşmıyorsunuz. Herhangi kötü söz vs. Birşey yok sadece yanlış yapılanları söyledik.lütfen TARAFSIZ olun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Kardeşim sağlıkta,asayişte,eğitimde tasarrufmu olur. Tasarrufu yapacaksan şube müdürlerinin,daire başkanlarının,bir belediye mühendisinin,işçinin altına verdiğiniz araçlardan tasarrufa gidin. İnsan sağlığından,güvenliğinden,eğitimden tasarrufa gidilen dünyada teksinizdir. Battalgazi de yaşayan mağdur vatandaş olarak bütün yetkilileri şiddetle kınıyorum ve tüm vatandaşlarımızda inşaallah bu konuda tepkililerdir ve tepkilerini de koyacaklardır...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (6 yıl önce)
    malatyaya gelince mi tasarruf aklınıza geliyor. şimdiye kadar nerdeydiniz. o hastanenin ödeneği çıkmıştır milleti kandırmayın. o acaba hangi şirkete ihaleyi yedirmek için bekliyorsunuz. siz malatya halkını halen uyutun bakalın yerel seçimler yaklaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam44 (6 yıl önce)
    buraya hastane yapmazlar dertleri yeşilyurtu popüler yapmak battalgaziye bakmıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • AMBULANS (6 yıl önce)
    Bakan bey gezerken arkasından ambulansla geziyordu inşallah bundan sonra tasarruf tedbirlerini uyguularlar da ambulansalar bir daha boş boş gezmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    Malatya hic bu kadar suzme saf olmamisti Allah yardim etsin. His Malatyada ne yazikki Malatyali da kalmadiki? Millet zerre kadar tepki gostermiyor. Nerdesiniz eeeeeeyyyyyy akepeliler? Her seye laf yetistiriyorsunuz ya
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (6 yıl önce)
    türkiyenin en yogun araştırma egitim hastanesinin acılini rahatlatacak bir hastane idi insanların o bölgeden tedavı olacak bir hastane ama yine iptal yazık cevre yolundan sonra enbüyük ihtiyac
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (6 yıl önce)
    Battalgazi belediye sarayı mükemmel oldu. Artık orayla avunuruz. Hastaneye ne gerek var.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (6 yıl önce)
    bölge halkı olarak çok mağduruz, hastane olarak değerlendirilmeyen bu bölge pislik yuvasına döndü, geç saatte en yakın acil hizmeti icin yeni devlet hastanesine gitmemiz gerekiyor. Ciddi sorun yaşamaktayız, gerekenin yapılmasını istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (6 yıl önce)
    5 senedir bu hastaneyi bekliyoruz, maalesef çocuk oyuncağına cevirdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANSEVER (6 yıl önce)
    Yeni Bakanlara, Vekillere avrupa arabalar alınması için ihale yapın sonra hastaneye gelince ihale iptal edin ne güzel düzen , Tüm yetkililerin makam araclarının doğan , şahin lere dönsün herkes o zamanki bizde hastanemizden vaz geçek çadır kurdurak
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (6 yıl önce)
    AMERİKAN MALZEMESİ KULLANMAYIN YERLİ ÇİMENTO DEMİR KULLANIN MALİYET DÜŞER VATANDAŞ TA MAĞDUR OLMAZ VEKİLELR AVRUPA ARABALARA BİNMEYE DEVAM ETSİN DOLAR DÜŞER
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (6 yıl önce)
    Elazığ yakın. ordaki şehir hastanesine gidecek Malatyalı hastalar.Bakın görececeksiniz bir çivi dahi çakılmayacak artık Malatya ya.çevre yolunu hastaneyi falan unutun artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Nedense hep tasarruflar Malatya ya denk geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (6 yıl önce)
    SAGLIGIN TASARRUFUMU OLUR.TASARRUF EDECEK YER KALMADI SIRA SAGLIGA GELMİŞSE GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN.AMA ŞATAFATA,LÜKSE,DEVAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (6 yıl önce)
    Şehir Hastanelerini durdursunlar ama durdurabilirlermi Erman Ilıcak var,Cengiz inşaat var işin içinde sahipsiz Malatya yarı büyüklüğümüz olan Elazığ’a devasa hastaneler yapıldı bize 300 yataklıyı çok gördüler.Durmak yok devam %70 e Ablamız çıkar iki hikaye anlatır bizde yeriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (6 yıl önce)
    hayaller ve gerçekler
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYTA (6 yıl önce)
    YAZIKLAR OLSUN.MALATYA DAKİ BÜTÜN HASTANELERİ KAPATIN ELAZIĞA TAŞIYIN
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan (6 yıl önce)
    battalgazide bölgesindeki vatandaşin bir devlet hastahanesi yok gece hasta olan bir vatandaş nereye gidecek ticari taksiye binse 25-30 civarı özel hastane acilleride yaklaşık o civarda sayın vekillerimiz ve belediye başkanımıza sesleniyorum tasarruf edecek başka yer bulamadınızmı ...
    0
    0
    Yanıtla
  • NAİM TARAKLI (6 yıl önce)
    BEYLERDERESİ MEVKİİNDE ŞATAFATLI RESMİ KURUMLAR, GÜMRÜK, MASKİ GİBİ,, LÜKS BİNALAR YAPIP,,,.LÜKS MAKAM ODALARI YAPACAGINIZA ,,,,,FAKİR FUKARANIN GİDECEGİ BATTALLGAZİ HASTANESİNE PARA YOK...350 BİNLİK BATTALGAZİ HALKI ÇİLE ÇEKMEYE DEVAM
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi (6 yıl önce)
    battalgazi belediyesi vatandasin menfaatine olan işlerle ugrasmaz ne vekiller nede belediye secim zamanı bizim millet bizim halkımız vatandasimiz demesini bilirler kimse merak etmesin secime üç beş ay kala yağlama bağlama için ihale olur fırat mah zafer mahallesi inderesinde oturanlar dikkat etsinler gece hastalanırsanız ticari taksi 30 tl paranız varsa gidersiniz yoksa.....
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (6 yıl önce)
    öznur çalık seçimden önce çöşnük yardımlaşma derneginde yaptığı konuşmada canlı olarak sağlık bakanının müsteşarını aradı bizede canlı dinletti o gece müsteşar bey hemen yer tespitini yaptı projeyi çizdirdi anında ihaleye cıktı ihalesini anında yaptı malatyaya hayırlı uğurlu olsun 15 temmuzda temel atılacaktı. ne olsu sayın vekil hayırdır o günki canlı olarak bize dinlettiğiniz telefon konuşması sahtemiydi gerçi ben inanmamıştımda ınanıp alkışlayanlar yalnız coktu ayıp be....
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    5 yıldır yapılacak, cek, cak. hadi geçmiş olsun malatya. ellazığ'a 1040 yataklı devasa avrupai şehir hastanesi malatya'ya 300 yatakçık bile çok görüldü. yerel seçimde görüşmek üzere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bırakmadılar adam ne güzel yapacaktı zamanında ama sürekli köstel oldular selehattin başkana sonrada çıkıp biz yapacaz dediler onuda ellerine yüzlerine sürttüler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Saray inşaatı bitsin, sıra ona da gelir inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (6 yıl önce)
    Başka kısacak yer bulamadınız mı? Sizin yapacagınız ihaleye artık ne deyim
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (6 yıl önce)
    Bunlar daha iyi günlerimiz. Devammı malatya ??
    0
    0
    Yanıtla
  • İnadına devam, 80 yılda yapılamayan hizmetlerin kat katını bu hükumetlerde son 15 yılda gördü millet. Açın gözünüzü, her türlü yapılan hizmetten faydalanıp hala nankörlük ederek bir yerlere varamazsınız. Bırakın yıpratıcı olmayı, bardağın her zaman dolu tarafını görün
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Sen polyanlacılık oynama devam et birader.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam yapıldı ama Türkiye ye yapıldı biz şu an Malatyamız için yorum yapıyoruz. Yakında Elazığ'a gidersin orda şehir hastanesi var
    0
    0
    Yanıtla