SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battalgazi'de 55 Ayda 66 Milyonluk Alt Yapı Yaptık"

0
Güncellendi - 2019-02-05 04:14:01
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü, Battalgazi ilçe genelinde 55 ayda 66 milyon TL değerinde, 393.2 kilometre uzunluğunda yatırım gerçekleştirdi.

Battalgazi İlçesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “Malatya’nın altyapısını güçlendirerek vatandaşa kaliteli hizmet sunmayı amaçlayan MASKİ, şehrin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarımız kapsamında Battalgazi genelinde 55 ayda 66 milyon TL değerinde, 393.2 kilometre uzunluğunda yatırım gerçekleştirdik. Şuana kadar ilçe genelinde 226.5 kilometre uzunluğunda, 42.6 milyon değerinde içmesuyu, 107.5 kilometre uzunluğunda, 16.3 milyon TL değerinde kanalizasyon, 36.3 kilometre uzunluğunda, 5.3 milyon TL değerinde yağmursuyu altyapısı çalışmamızı tamamladık. Battalgazi ilçemizde Doğu Anadolu Projesi kapsamında ise 22.9 kilometre uzunluğunda, 1.8 milyon TL maliyetinde sulama kanalı yapıldı. 26.8 milyon TL değerinde, 6.6 kilometre uzunluğunda içmesuyu ile 69 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı çalışmalarımız ise devam ediyor. Bu kapsamda tamamlanan ve devam eden altyapı yatırımının toplam maliyeti 92.8 milyon TL tutarında 468.8 kilometre uzunluğundadır. İl ve ilçe genelinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İL GENELİNDE..

MASKİ'nin il genelindeki 5 yıllık çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Mumcu, şunları söyledi:

“İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısına yaptığımız yatırımlara hem şehir merkezinde hem ilçelerimizde hız kesmeden devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki sağlam altyapıya sahip bir şehir sağlam temeller üzerinde yükselecektir. Bu kapsamda 2014 yılında 190 kilometre, 2015 yılında 473 kilometre, 2016 yılında 797 kilometre, 2017 yılında 973 kilometre altyapı yatırımı yaptık. 2018 yılının başında planladığımız altyapı yatırım metrajını 599 kilometre olarak ilan etmiştik. Yıl içinde ekiplerimizin özverili çalışmaları neticesinde hedefimizin üstüne çıkarak 676 kilometre uzunluğunda yaklaşık 150 milyon TL değerinde altyapı çalışması gerçekleştirdik. 5 yılda yaklaşık 3.109 kilometre altyapı yatırımı yaptık. Malatya merkez Battalgazi, Yeşilyurt ve 11 ilçemizde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şehrimizin altyapısına modern bir altyapı ağı inşa eden çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Battalgazi merkez ilçesi sınırlarındaki Ziraat Bankası kavşağından batıya doğru İnönü Caddesi ve çevresi

Battalgazi'de MASKİ çalışması

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kazım (5 yıl önce)
    Memleketimin havadan fotoğraflarını görünce bir beton yığını haline geldiğini görüyorum. Yöneticilerimiz o kadar avrupa ya giderler. Hiç mi şehir görmediler ki bu şehri beton enkaza çevirenlere göz yumar oldular? Alt yapı tamam bile olsa bu üst yapı ile yaşanabilir bir şehir olmaktan epeyce uzaklaştık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (5 yıl önce)
    Doğrudur vurdukları her kazmanın hesabını faturalarda gördük fazlasıyla 20 lira gelen fatura 50 lira oldu yetmedi atık su bedeli kullanılan sudan fazla hep.. Bakım bedeli altında küçük mebla göze batmaz 1 lira her haneden alınıyor ayılık battalgazideki hane sayısına çarpın bakalım toplanan para ne kadar yapılan iş ne kadar. Senelerdir alt yapı yapıyorlar bir türlü suyumuz temir akmadı gitti sabah kalıp musluktan çamur aktığını görmekten bıktık.. Ne yapmışlar 66 milyonluk onu geçtim bizim paramızla bize yaptıkları bu kadarmı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (5 yıl önce)
    Hanı nerde ben nie görmedim hele bi yazın gelin mahalleye evlere misafir olun kokuları görün ondan sonra alt yapıyı görürsünüz
    0
    0
    Yanıtla