SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bayram Öncesi Ziyaretleri

0
Güncellendi - 2020-08-01 03:24:49
Bayram Öncesi Ziyaretleri
A- A+ PAYLAŞ

Yerel yöneticiler ve siyasiler, Kurban Bayramı öncesi çeşitli ziyaretlerde bulundular.

VALİDEN ŞEHİTLİK VE ŞEHİT AİLELERİ ZİYARETİ

Vali Aydın Baruş, Kurban Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Şehidi Zekeriya Bitmez, Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan, Şehit Jan. Kom. Er Şükrü Ulutaş ve Şehit Polis Memuru Fahri Koçyiğit’in ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Vali Baruş ilk olarak şehitliği ziyaret etti. Ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Müftüsü Veysel Işıldar da katıldı. Şehitlerimiz için okunan Kur’an’ı- Kerim ve duaların ardından Vali Baruş, şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret eden Vali Baruş, şehitlerimizin ailelerinin kıymetli bir emanet olduğunu ifade ederek, "Hepimizin kalbinde müstesna bir yere sahip olan Şehit ailelerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Şehit aileleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, nazik ziyaretleri için Vali Baruş ve beraberindekilere teşekkür etti.

Vali Baruş’a ziyaretlerinde; İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Müftüsü Veysel Işıldar eşlik etti.

ÇALIK YETİMLER KERVANI'NDA..

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Kurban Bayramı dolayısıyla Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, ziyaretlerinden dolayı Çalık’a teşekkür ederek, “Yetimler Kervanı’nın her aşamasında ve her adımında milletvekilimiz her zaman yanımızda oldu. Kendisini çok seviyor ve takdir ediyoruz. Malatya’ya çok güzel hizmetler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Kardeşim, Yetimler Kervanı’nı açtığımız günden beri yanımızda ve destekçimiz oldu. En güzel ayakkabıların ilk bağışçısı da odur” dedi.

AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk ise “Sizler bizim için çok kıymetli ve değerlisiniz. Bizlerde, sizlere karşı görevlerimizi elimizden geldiği kadar yerine getirmek istiyoruz” diye konuştu.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de Çolak ailesinin hayır işlerinde örnek olduklarını belirterek, “Yetimler Kervanı ile de bunu taçlandırdılar. Yetimler Kervanı’nın yaptığı hizmetleri hepimiz biliyoruz. Önceliği garip gureba olan bu derneğin her zaman yetimlere öncelik veriyor olması bu hassasiyetlerini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Çalık ise “Siz güzel evlatlarıma, kardeşlerime hizmet etmek, destek vermek, sizlerin bir tane ‘Allah razı olsun’ duasını almak çok kıymetli. Yetim gülerse, dünya güler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman mağdurun, mazlumun, yetimin, öksüzün yanında. Onun ruhu hepimizi aydınlatıyor, ışık tutuyor, yol çiziyor, vizyon belirliyor. Cumhurbaşkanımıza, dünyadaki mazlumların ve ülkemdeki vatandaşlarımızın yanında yer aldığı için şükranlarımı sunuyorum. Yüce Rabbim herkesin gönlünde ne varsa onu nasip eylesin. Hepimiz birbirimizin tamamlayanıyız. Kimimiz duayla, kimimiz hizmetle, kimimiz ekonomik destekle birbirimizin tamamlayanıyız. Biz, beraberce Türkiye’yi oluşturuyoruz. Sizlerin yüreğinden ne geçiyorsa, Rabbim hayırlısıyla onları versin. Evlatlarınızla sizleri güldürsün, evlatlarımızla bizi imtihan etmesin. Hepsine sağlık, sıhhat, uzun ömür versin” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak’ın anlamlı bir görev yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bütün yetimler ve evlatlarım ona ‘İhsan baba, İhsan dede’ diyorlar. Benim kardeşlerim ona ‘İhsan ağabey, İhsan baba’ diyorlar. Hanım kardeşlerim, annelerimiz onu baba, kardeş gibi görüyorlar. O’nun Malatya’da oluşturduğu güven inanılmaz derecede önemli. İçişleri Bakanımız aradı, Ankara’da sivil toplum örgütleriyle ilgili bir ekip oluşturacaklarını ve Türkiye’deki sivil inisiyatifi anlatacak Malatya’dan bir isim istedi. Sayın Bakanımıza ‘İhsan Çolak’ı tek geçerim’ dedim. İçişleri Bakanlığımızın oluşturmuş olduğu sivil toplum örgütleri birliğinin Malatya’daki temsilcisini İhsan Çolak olarak belirledik. Sayın Bakanımız ve ekipleri temasa geçti. Ben biliyorum ki emanet emin ellerde. Maddi ve manevi verdiğiniz her türlü emaneti İhsan ağabey sahibine ulaştırıyor.”

Milletvekili Çalık daha sonra hayırsever bir işadamının Yetimler Kervanı’na verdiği giyim alışveriş çeklerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

GÜRKAN ŞEHİTLİK'TE

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kurban Bayramı öncesinde şehitliği ziyaret etti.

Vatanın bağımsızlığı için gözünü kırpmadan şahadete koşan vatan evlatlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Başkan Gürkan, “Bu vatanın birlik ve beraberliği ile bağımsızlığı kolay kazanılmamıştır. Şehitlerimiz milletimizin bağrında yatmakta ve ebeden de milletin bağrında yatmaya devam edeceklerdir. Rabbim şehitlerimizin şahadetlerine ve şefaatlerine bizleri nail eylesin. Şehit ailelerimize bir kez daha Allah’tan sabır dilerken, şehitlerimize rahmet gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Malatyalı hemşerilerimizin de bayramlarını bayram tadında yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Şehitlikte Şehit yakınları ile de yakından ilgilenerek sohbet edip sabırlar diledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız